Leuk volgens Marsha: ‘Mattie’s Trattoria heeft de beste cappuccino van Deventer’

Door Simone Groot Lipman 11 maart 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, ontdekt de beste plekken. Deze week vertelt Marsha Spithoven (37) over haar favoriete plekken in Deventer. Ze heeft 12 jaar in de binnenstad van Deventer gewoond, en woont nu met haar gezin sinds een aantal jaren in een nieuwbouwwijk bij de uiterwaarden.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kloostertuin

kloostertuin
Foto: indebuurt Deventer

”We kwamen en komen hier graag voor de rust. Zo kwam ik hier vaak wanneer ik borstvoeding moest geven, zo had je geen last van de drukte in de binnenstad. Een oase van rust en groen. En op een bepaald punt heb je uitzicht op de Lebuïnustoren, een plaatje!”

’t Arsenaal

iens-6
Foto: Facebook ’t Arsenaal

”Toen ik mijn havo-diploma had gehaald, ging ik en Arnoud (mijn man) daar voor het eerst dineren. We dachten: laten we eens wat luxer proberen. Dus we komen er echt al járen. In het begin kwamen we zelfs om de maand. Wanneer je jonge kids hebt, ga je minder snel uit eten. Toen de oudste, Bo, net drie maanden was, zei eigenaar Rob neem de baby gewoon mee. De babyfoon op tafel, maar ze heeft heerlijk boven gelegen en doorgeslapen, haha. De kok Ruard is grandioos, de prijs kwaliteit verhouding klopt én ze hebben een prachtige binnentuin.”

’t Arsenaal restaurants en horeca

Nu gesloten17:30 - 22:00

Nieuwe Markt 33-34, Deventer

Bekijk meer:restaurants en horeca

Uiterwaarden

marsha-uiterwaarden
Foto: Eline Bon

”Ik ben een sportfanaat, dus ik hardloop hier graag. Ik maak ook graag een ommetje met de kids. Prachtige natuur! In de begin jaren liep ik hier als enige, nu zie ik met regelmaat veel (hard)lopers. Deze plek is ook té mooi om verborgen te houden.”

Mattie’s Trattoria

arnoud-flo
Arnoud met Flo bij Mattie’s Trattoria

”Hier drink je de beste cappuccino van Deventer. We komen hier graag met het hele gezin om een broodje te eten. Dit doen we al jaren. Zo heet het broodje kaas al broodje Bo en de gesmolten kaas versie, is vernoemd naar Kik, de middelste. Er zijn meer vaste klanten die op de kaart staan. En als we verjaardag hebben, bestellen we hier altijd de glutenvrije appeltaart. Traditie.”

Mattie’s Trattoria italiaanse restaurants

Nu gesloten09:00 - 21:00

Grote Overstraat 32, Deventer

Bekijk meer:italiaanse restaurants

Wendy & Kids

wendy-kids
Foto: indebuurt Deventer

”Als moeder van drie kids – Bo (7), Kik (5), Flo (2,5) – sta ik het liefst graag zelf te neuzen tussen de kleertjes. Alhoewel de oudste Bo het ook al heel leuk vindt. We komen dan graag bij Wendy & Kids in PLEK. Wendy is een bevlogen en enthousiaste meid. Ze verkoopt merken die hip worden, zoals: Mini Rodini en Tiny Cottons.”

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van