Leuk volgens local Esmée: “Wijntjes drinken op het terras van de Buren”

Door Sophie Wassink 10 februari 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, ontdekt de beste plekken. Deze week vertelt Esmée Haulussy (30) over haar favoriete plekken in Deventer. Ze woont midden in de binnenstad van Deventer en kijkt vanuit haar erker op de Brink én op de Bergkerk. Ze kan rollend naar haar werk en als het nodig is, rollend naar huis.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Trinibra Sushibar

trinibra
Foto: Trinibra

“Sinds 3 maanden werk ik bij Trinibra Sushibar en ik serveer de lekkerste sushi van de stad! Voordat ik bij Trinabra aan de slag ging had ik er nog nooit gegeten. Ik ken sushi van de all you can eat restaurants. En eerlijk is eerlijk: een wereld van verschil. Hier wordt de sushi ala minute, vers klaargemaakt en dat proef je gewoon. Mijn favoriet? Die met tonijn, Chinese kool en citroensaus!”

Trinibra sushi restaurants

Nu open16:00 - 21:00

Grote overstraat 63, Deventer

Bekijk meer:sushi restaurants

De Buren van Schimmelpenninck

de buren
Foto: indebuurt Deventer

“De Buren is al jaren mijn favoriete stamkroeg. Ik ben er kind aan huis. Vroeger kwam ik er al met mijn ouders. In de zomer zit ik er het liefst. Heerlijk met een wijntje op het terras. Maar ook nu in de winter ben ik er regelmatig te vinden. De eigenaren schuiven vaak aan, heel gezellig. Vanuit mijn huis kijk ik uit op de Brink, dus als de wijn erin hakt, kan ik kruipend naar huis ;)”

Bar & Keuken De Buren van Schimmelpenninck restaurants en horeca

Nu open11:00 - 02:00

Brink 22 , Deventer

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Alm

De Alm
Foto: Facebook Café de Alm

“Ik noem wel allemaal horecazaken hè? Het is wel duidelijk waar ik het liefst te vinden ben haha. Maar de Alm is ook zeker één van mijn favorieten. Ik ben een geboren en getogen Deventenaar, mijn ouders kennen Nel en Gerard (eigenaren red.) van vroeger en ik ken ze inmiddels ook goed. De Alm is echt een vriendenkroeg. Iedereen kent elkaar en er zit altijd wel een bekende aan de bar.”

De Alm cafés

Nu open16:00 - 03:00

Kleine Overstraat 87, Deventer

Bekijk meer:cafés

PIKNIK

piknik-sfeer
Foto: Facebook PIKNIK

“In de zomer is PIKNIK op het Haventerrein mijn favoriete plek. De sfeer is er altijd heel gezellig en gemoedelijk. Van ’s middags een drankje doen in de zon tot een dansje wagen in de avond. Het is er knus en totaal niet massaal. Dat heb ik wel gezien op mijn 30ste 😉 ”

PIKNIK cafés

Nu open16:00 - 01:00

Noordzeestraat 4, Deventer

Bekijk meer:cafés
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.