Leuk volgens Bastiaan: ‘Het Burgerweeshuis is het culturele epicentrum van Deventer’

Door Naomi Pater 23 maart 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, ontdekt de beste plekken. Deze week tipt Bastiaan van Vuuren (19) zijn favoriete spots in Deventer. 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

3 x local Bastiaan

View this post on Instagram

Classy Black and White

A post shared by Bastian Benjamin (@bastianbenjamin9) on

  • “Ik ben geboren in Harderwijk , maar ik verhuisde al snel naar Deventer. Als kind speelde ik veel rondom het oude ziekenhuis.”
  • “Ondanks dat ik nu elektronische muziek productie studeer aan de Rockacademie in Tilburg, kom ik ieder weekend en iedere dag die ik vrij ben terug in Deventer.”
  • “Ik pak graag de fiets naar de IJssel, waar ik dan foto’s maak van de Uiterwaarden.”

Het Burgerweeshuis

Burgerweeshuis Deventer
Foto: Facebook Burgerweeshuis

“Als iemand mij vraagt wat het culturele epicentrum van Deventer is dan zeg ik: Het Burgerweeshuis. Hier kom ik naast een avondje uitgaan ook om muziek op te nemen in de kelders en mensen te ontmoeten in het burgercafé. Via een van de community’s van het Burgerweeshuis (New Deventer Collective) heb ik mij heel erg kunnen ontwikkelen als artiest.”


Meer over Burgerweeshuis ontdekken?

Burgerweeshuis poppodia

Nu gesloten20:00 - 02:00

Bagijnenstraat 9, Deventer

Bekijk meer:poppodia

Gio’s

gios
Foto: indebuurt Deventer

“Zodra het weer warm genoeg is, ga ik naar Gio’s om een bak ijs of een milkshake te halen. Het leuke hier is dat je van iedere smaak ijs een milkshake kan laten maken. Ook ligt het naast de Lebuinuskerk en vlakbij de ontzettende mooie IJssel waar je dan vervolgens lekker je ijsje op kan eten.”


Meer over Gio’s ontdekken?

Gio’s ijssalons

Nu open10:00 - 22:00

Grote Kerkhof 24, Deventer

Bekijk meer:ijssalons

Welle

Huis te koop: Kapjeswelle 6 Deventer, Foto 6 | Foto: Funda

“Als ik even in de stad bent geweest op zo’n warme dag is het heel erg fijn om even naar de Welle te gaan. In de zomer staat hier vaak een barretje waar je wat te drinken kan halen. Daarna is het gewoon lekker zitten en staren naar het kolkende water van de IJssel en het vaarverkeer dat langs komt. Tip: bij La Cantina kan je hele lekkere en goedkope pizza’s afhalen die je dan aan het water kan opeten.”


Meer over Pizzeria La Cantina ontdekken?

Pizzeria La Cantina pizzeria's

Nu gesloten17:00 - 22:00

Vleeshouwerstraat 3, Deventer

Bekijk meer:pizzeria's

Eilandje onder de Spoorbrug

spoorbrug-deventer-trein
Foto | indebuurt Deventer

“Ik zou niet weten hoe ik deze plek anders moet noemen. Wat ik wel weet is dat het daar heel erg mooi is en elke Deventenaar weet welk eilandje ik bedoel. Je kan er op komen via de trap midden op de Spoorbrug of via het IJsselhotel. Ik heb hier heel veel fijne zomeravonden gehad met goede muziek en een kampvuur.”

De Hip

hip terras

“Bij de Hip is het altijd gezellig! Als je een brede muzieksmaak hebt en ook houdt van de muziek van vroeger dan zit je hier aan het goede adres. De mensen die hier komen zijn allemaal super gezellig en voor mij is dit vaak de plek waar ik mijn vrienden ontmoet.”


Meer over De Hip ontdekken?

De Hip cafés

Nu open12:00 - 04:00

Brink 21, Deventer

Bekijk meer:cafés
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.