Dit mag je niet missen tijdens Deventer op Stelten volgens organisator Anjo de Bont

Door Simone Groot Lipman 5 juli 2018

Wij van indebuurt weten ook niet alles, soms laten we ons adviseren door experts. Bijvoorbeeld voor Deventer op Stelten aankomend weekend (6 t/m 8 juli). Welke acts mag je nou echt niet missen? Dat vroegen we aan initiatiefnemer en organisator Anjo de Bont. Een onmogelijke taak volgens haar, want dit jaar is het groot én veel. Ze reist de wereld over om de acts met eigen ogen te zien en weet dus als geen ander waar je vooraan moet gaan staan. Hierbij 7 tips op een rij:

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Compagnie Ea Eo

eo-ea

”Dit is één van de mooiste voorstellingen die ik in tijden heb gezien. Deze act is te zien in de kleine zaal van Deventer Schouwburg. Drie jaar geleden heb ik ze in Frankrijk gezien, zo lang heeft het dus geduurd om ze hier te krijgen. Als publiek zit je in een cirkel om de vijf artiesten heen, die een poging doen om zichzelf te verliezen, vol oneffenheden, ruwe kantjes en zwetende circuslijven. Mijn ultieme tip: bekijk de show vrijdag- of zaterdagavond, want dan kun je daarna gelijk door naar de Beestenmarkt.”

Waar te zien? Kleine zaal Deventer Schouwburg. Kaartje kost 6 euro.
Wanneer? Vrijdag om 21.30 uur, zaterdag om 15.30 uur en 21.30 uur, zondag om 12.30 uur en 15.30 uur

Theater Titanick

Theater Titanick. Foto: Martin Jehnichen

”Op het grootste plein – de Beestenmarkt – kun je als publiek niet blijven staan bij de voorstelling ‘Alice on the Run’ van Theater Titanick. Je wordt iedere keer verrast, het duurt een uur, maar dat is zo voorbij. Het is verhalend, klein spel en geïnspireerd door het sprookje Alice in Wonderland. Verwacht rijdende podia, wisselende decorstukken en tientallen acteurs!”

Waar te zien? Beestenmarkt
Wanneer? Vrijdag en zaterdag van 22.45 tot 00.00 uur

Olivier Grossetête 

bouwen deventer

”Deze mag absoluut niet ontbreken in deze lijst. Iedere dag neem ik een kijkje in de Lebuinuskerk waar mensen meehelpen met de bouw van de twee 2o meter hoge kartonnen torens én het kerkje van Lebuinus. Het bouwwerk staat er niet in een keer, maar gaat in etappes. Donderdag gaat het kerkje, vrijdag de eerste toren en zaterdag de tweede toren. Er ontstaat iets heel moois straks op het Grote Kerkhof. Dichterbij het Deventer gevoel kom je bijna niet.”

Waar te zien? Grote Kerkhof
Wanneer? Donderdag 15.00 tot 22.00 uur, vrijdag van 12.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 22.00 uur en deconstructie is zondag van 16.00 tot 17.00 uur.

Theater Gajes

theater-gajes-dos

”Theater Gajes heeft een mooie voorstelling gemaakt. De Boreeltuin lijkt misschien klein, maar de Houtmarkt wordt ook meegenomen in de voorstelling. Met grote mobiele objecten, een boot en acteurs op stelten boven de hoofden van het publiek – dus ook hier kun je niet blijven staan – zorgt voor veel spektakel.”

Waar te zien? Boreeltuin en Houtmarkt
Wanneer? Vrijdag & zaterdag van 23.00 tot 00.00 uur

Compagnie Pernette

Deventer op stelten compagnie

”De voorstelling en de plek is prachtig. Het is een beleving op zich. Je hebt als publiek geen stoel nodig en je loopt door de kerk heen met de dansers naast je. Zes topdansers brengen een intieme choreografie. Deze voorstelling laat je alle hectiek van buiten doen vergeten en zet het weekend in een ander perspectief.”

Waar te zien? Bergkerk. Kosten 6 euro. Let op: geen zitplaatsen!
Wanneer? Vrijdag om 21.30 uur, zaterdag om 15.00 en 21.30 uur en zondag om 14.30 uur.

Klown Konzept

klown-konzept

”Op het Burgemeestershof speelt Klown Konzept. Met prachtige zwart wit foto’s van hilarische reacties en innemende momenten van interacties tussen publiek en Le Klown (acteur Pat Belland) tijdens het festival in 2016 is er nu een korte voorstelling gemaakt. Hij speelt ook nu met zijn vrouw en de fotograaf projecteert.”

Waar te zien? Bugemeestershof (Stadhuis)
Wanneer? Vrijdag om 21.30 uur, zaterdag om 15.00 en 21.30 uur en zondag om 14.30 uur

Planning

deventer-op-stelten-programmaboekje

”Ben ik al bij zeven? Ik heb nog niet eens Le Snob genoemd, prachtig al die muzikanten. Of het spektakel op de Worp van Cirque Inextremiste. Nou, nummer zeven is de rest! Het programma is dit jaar groot en veel. Dus maak keuzes en maak een planning. Anders mis je teveel en dat zou zonde zijn!”

Lees ook:

theater-gajes-dos

Uitstippelen maar: dit is het programma van Deventer op Stelten 2018

Hebben we er al zin in? De 22ste editie van Deventer op Stelten komt eraan! Vanaf vrijdag 6 juli tot...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.