Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze kramen mag je niet missen tijdens Deventer Boekenmarkt volgens organisator Hein te Riele

Door Simone Groot Lipman 4 augustus 2018

Wij van indebuurt weten ook niet alles, soms laten we ons adviseren door experts. Bijvoorbeeld voor Deventer Boekenmarkt aankomend weekend (5 augustus 2018). Er staan meer dan 800 kramen in de binnenstad. Maar welke kramen mag je nou echt niet missen? Dat vroegen we aan initiatiefnemer en organisator Hein te Riele. Hierbij 5 tips op een rij:

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Kraam 691 / 692 @ Grote Kerkhof

boekenmarkt-ansichtkaart-deventer
Ansichtkaart van Deventer. Foto | Postcardshop Groeten Uit

”Deze kraam van Groeten Uit is gespecialiseerd in ansichtkaarten. Je vindt ze zelfs van meer dan 100 jaar oud. Leuk om er eentje te scoren van de dorp of stad waar je geboren bent.”

Kraam 653 / 655 @ Vispoort

boekenmarkt-deventer-schoolkaarten
Foto | Facebook Boekned (De Kantelijn)

”Bij De Kantlijn vind je oude schoolplaten en landkaarten, maar ook geschiedenisplaten en topografie. Het is een opmerkelijke kraam tussen alle boeken.”

Kraam 819 / 820 @ Grote Kerkhof

boekenmarkt-2017
Overzicht foto van Grote Kerkhof tijdens Boekenmarkt 2017

”De Vlo is een leuke historische kraam. Voor wie op zoek is naar humorvolle boeken, kaarten en tijdschriften, dan moet je zeker hierheen.”

Kraam 668 / 670 @ Grote Kerkhof

deventer-boekenmarkt-wijnkisten-anp
Foto | ANP

”De Vos uit Amsterdam, is een must-see op de boekenmarkt. De welbekende kraam op het Grote Kerkhof met zijn slingerende uitstalling van wijnkistjes. Een brede collectie, maar vooral ook historie en letterkunde. Alles is altijd keurig gestructureerd, het is een sieraad voor de boekenmarkt.” Vorig jaar werd bekend dat eigenaar Kees de Vos een opvolger zoekt en staat de meest bekende en gefotografeerde kraam te koop.

Kraam 605 / 607 @ Brink

boekenmarkt-2017
Overzicht foto van de Brink tijdens Boekenmarkt 2017

”Hier vind je antiquariaat Kameleon uit Deventer met een zeer uitgebreide collectie in kinder- en jeugdboeken. Maar het is uitgebreid met natuur- en modeprenten, schetsen en tekeningen tot stadsgezichten. Het is een aardig en interessante kraam.”

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.