Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favorieten van Lieke Kooyman: ‘De loempia-mevrouw herkent me al aan m’n stem’

Door Janneke Pol 1 december 2019

Als marketingmedewerkster bij Deventer Verhaal weet Lieke Kooyman natuurlijk als de beste wat de mooiste plekjes van Deventer zijn. Ze deelt haar lokale favorieten met ons. 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

De loempiakraam

Eigen foto

“De absolute nummer één is de loempiakraam bij de fontein op de markt. Hier haal ik al jaren loempia’s. De loempia-mevrouw herkent me al aan m’n stem. Toen ze er een aantal weken niet was, begon ik me toch een beetje zorgen te maken. Ze bleek op visite te zijn bij haar moeder in Vietnam.”

Flat Tessa bij de Buren

de buren
Foto| indebuurt Deventer

“Bijna iedere zaterdag zitten we met onze vriendengroep op het terras van de Buren van Schimmelpenninck. Wat ik bestel? Altijd een Flat Tessa. (Probeer maar eens).”

Bandje in het Burgercafé

Burgertuin
Facebook| Burgerweeshuis

“Op donderdagavond kijk ik graag een bandje in het Burgercafé.”

Gevaarlijk dicht bij de Heks

Foto: Facebook Bierencafé de Heks

“De Heks is een favoriet. Mijn huis staat er gevaarlijk dichtbij. Kan ik ook niks aan doen.”

Staren over de IJssel

deventer-ijssel-haven
Foto ter illustratie

“Mijn vriend woont in een groot antikraakpand aan de IJssel met prachtig uitzicht over het water. Ik houd van boten, en kan vanuit hier lang staren naar alles wat voorbij vaart.”

Rondje bruggen

Uiterwaarden
Foto| Indebuurt

“Iets wat Deventer zo fijn maakt is natuurlijk de IJssel en haar uiterwaarden. Ik loop vaak een rondje bruggen en ben net begonnen met het trainen voor de IJsselloop. Ik train samen met Rechtop! om geld in te zamelen voor hun project ‘Kinderkamers’. Dit is dan ook het goede doel van de komende IJsselloop.”

Deventer is net een dorp

drinks-borrel-vrienden-weekend

“En nog een toegift. Ik vind de mensen in Deventer zo leuk. Altijd kom je wel iemand tegen waar je een praatje mee kan maken of op het terras bij aan kan schuiven. Net een dorp.”

Wil jij ook je favorieten delen?

Weet jij net als Lieke leuke plekjes in de stad die je graag met anderen wilt delen? Wat mogen Deventenaren of dagjesmensen echt niet missen in onze stad? Laat het ons weten via [email protected]!

 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.