Dit stel doet mee aan de New York City Marathon en maakt er een podcast over: ‘Van poepen tot blessures, niks blijft onbesproken’

Wateenkuteind! de podcast
Beeld: Instagram @Wateenkuteind!

Nu rennen ze vooral in de omgeving van Deventer, maar in 2025 gaan ze 42 kilometer door de straten van New York lopen. In hun podcast ‘Wat een kuteind!’ nemen Robert Lentelink (41) en Nusa Mijboom (38) je mee in de voorbereidingen. ”Het is een soort dagboek. Hoeveel mensen er luisteren is totaal niet belangrijk.”

Nusa en Robert zijn sinds 2005 samen. Het Deventer koppel is al meer dan tien jaar getrouwd en ze hebben samen twee kids. De podcast ‘Wat een kuteind!’ nemen ze op aan de keukentafel, in hun woning aan de Zwolseweg. Meestal ’s avonds als de kinderen in bed liggen. Robert vertelt ons hoe het allemaal begon.

Stapelgek op Amerika

Wie Nusa en en Robert een beetje kent, snapt waarom ze meedoen aan de marathon in New York. Amerika en hardlopen zijn namelijk hun grote passies. Nusa ging naar high school in de Verenigde Staten en Robert werkte er lange tijd. Robert: ”In 2023 gaan we met ons gezin een grote rondreis maken door het land. In onze keuken hangt een landkaart, waar we dingen opschrijven en tekenen, om het concreet te maken.”

Hardlopen doen ze ook al jaren. Hun hardloopschoenen gaan altijd mee tijdens een vakantie of stedentrip en ze liepen inmiddels al verscheidene wedstrijden. Van de Brink tot Brink- en IJsselloop tot de kwart marathon in Rotterdam en de Roparun: Nusa en Robert rennen heel wat af.

Een droom werd een concreet doel

Het idee om mee te doen aan de New York City Marathon was er al even. En onder het mom van Roberts levensmotto ‘het verschil tussen een droom en een doel is een tijdlijn’, hakten ze definitief de knoop door. In 2025 gaan ze meedoen. Tot die tijd maken ze een podcast, waarin ze luisteraars meenemen in de voorbereidingen. De naam ‘Wat een kuteind!’ slaat op de afstand die ze gaan lopen. ”Want een marathon is best een kut eind”, vertelt Nusa in de eerste aflevering.

Lees verder onder foto >

Nog lang niet uitgepraat

In september 2021 begonnen ze met de podcast, en inmiddels staan er al 9 afleveringen op Spotify. Nusa en Robert beslissen zelf wanneer ze opnemen. ”We maken niet iedere week een aflevering. Dan wordt het zo’n moetje. We doen het alleen als we er allebei zin in hebben en als er iets te vertellen valt.” Ze moeten nog een paar jaar, toch is het koppel niet bang dat ze ‘uitgepraat’ raken.

Zo’n marathon duurt lang, dan kan het voorkomen dat je onderweg moet

Robert: ”We hebben nog zoveel te vertellen! Bijvoorbeeld over onze training en de vorderingen die we maken. Maar ook onderwerpen als voeding, de juiste schoenen en poepen komen voorbij. Zo’n marathon duurt een paar uur, dan kan het best voorkomen dat je onderweg moet. Hoe dat gaat, bespreken wij in de podcast.”

Een startbewijs bemachtigen

Een ander onderwerp is het bemachtigen van een startbewijs. De New York City Marathon is namelijk een van ’s werelds bekendste en populairste marathons. De ‘normale’ inschrijving gaat door middel van loting. Als je zeker wilt zijn van een plekje, kan dat door via een reisbureau te boeken. Maar dan moet je wel flink wat extra euro’s neertellen. ”Het zijn allemaal zaken waar we nog in moeten duiken”, aldus Robert.

Een eigen tune voor de podcast

Ze begonnen met een laptopje en inmiddels hebben ze een professionele set met microfoons en een mixer. ”We hebben zelfs een tune laten maken door een vriend! Die monteren we er vanaf de volgende aflevering in.” Aan voorbereiding doen ze niet echt. Nusa maakt alleen een agenda, vijf minuten voordat ze opnemen.

We lopen nooit samen hard

Over de vraag: of het niet gaat vervelen om samen een podcast op te nemen met je partner, is Robert heel duidelijk. ”Nee! We hebben een gezin en als we aan tafel zitten met de kinderen gaan we het echt niet uitgebreid over hardlopen hebben. Door werk en de kids lopen we ook bijna nooit samen hard. Ik ga vaak alleen en Nusa heeft een vaste hardloopvriendin. Hierdoor hoor ik veel nieuwe dingen tijdens de podcast.”

Eigenwijs

Robert en Nusa blijven, als het aankomt op hun podcast, lekker hun eigen ding doen. ”We hoorden dat we het beste een podcast van maximaal dertig minuten konden maken. Anders zouden mensen hun interesse verliezen. Maar we hebben zoveel te vertellen, dat een half uur echt te kort is! De laatste twee afleveringen duren daarom langer. Bijna een uur.”

Luisteraars uit België

Wat de luisteraars daarvan vinden, boeit het stel niet zoveel. ”We maken deze podcast omdat we het zelf leuk vinden. Het maakt ons niet uit of er mensen luisteren of niet. Tuurlijk is het gaaf als mensen het leuk vinden. Als onbekenden ons volgen op (de hardloop-app) Strava, dan weten we dat ze via de podcast komen. En Nusa heeft laatst uitgezocht waar de luisteraars vandaan komen: toen bleek dat er zelfs mensen uit België luisteren. Dat is heel tof!”

Benieuwd geworden? Luister de podcast op Spotify via deze link.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Deventenaren

Ga naar “Gaaf! Deze populaire winkel verhuist binnenkort naar een grotere locatie in Deventer”

Gaaf! Deze populaire winkel verhuist binnenkort naar een grotere locatie in Deventer

Steenrijk, Straatarm
Ga naar “Henks act werd afgewezen voor Deventer Op Stelten: ‘Terwijl mijn klompskeelers internationaal bekend zijn’”

Henks act werd afgewezen voor Deventer Op Stelten: ‘Terwijl mijn klompskeelers internationaal bekend zijn’

Klompskeelers
Ga naar “Binnenkort zie je Snelle als presentator: ‘Het was best spannend’”

Binnenkort zie je Snelle als presentator: ‘Het was best spannend’

In onze gids

Ga naar “Freshman”

Freshman

 • Stromarkt 18
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Bistro De Rode Kater”

Bistro De Rode Kater

 • Grote Kerkhof 25-26
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “5 + 1 gratis op laserontharen”

5 + 1 gratis op laserontharen

 • JMH De Huidkliniek
 • Geldig t/m 31 juli 2022
Laserontharen Deventer aanbieding korting Je mooiste huid - De HuidkliniekLaserontharen Deventer aanbieding korting Je mooiste huid - De Huidkliniek

Topper

Ga naar “Jurk € 17,99”

Jurk € 17,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “A-merk zonnebril** € 34,99”

A-merk zonnebril** € 34,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Blokker afvalsorteerders 40 liter van € 29,99 voor € 19,99”

Blokker afvalsorteerders 40 liter van € 29,99 voor € 19,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Consulent Werk Jongeren (32-36 uur)”

Consulent Werk Jongeren (32-36 uur)

 • KonnecteD
 • Fulltime/Parttime
consulent KonnecteDconsulent KonnecteD

Topper

Ga naar “Helpende”

Helpende

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Deventer verkoopadviseur”

Deventer verkoopadviseur

 • TotaalBED Deventer
 • Parttime
totaalBED

Agenda

Ga naar “Zeldzaam Mooi Markt Worpplantsoen Deventer”

Zeldzaam Mooi Markt Worpplantsoen Deventer

 • Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen
 • 17 juli 2022
zeldzaam-mooi-festival-deventer
Ga naar “Deventer Stadsfestival”

Deventer Stadsfestival

 • 9 juli 2022
deventer stadsfestival
Ga naar “Deventer Boekenmarkt”

Deventer Boekenmarkt

 • 7 augustus 2022
Deventer Boekenmarkt
Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

 • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn