Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Viktor Brand is nog steeds een beetje Deventenaar: ‘Mijn hart gaat sneller kloppen als ik weer de Wilhelminabrug over rijd’

Door Janneke Pol 17 februari 2020

Stiekem zijn wij er best een beetje trots op dat Viktor Brand gewoon uit Deventer komt. De presentator van onder andere ‘Meester Frank Visser doet uitspraak’ groeide niet alleen op in de stad, hij is er nog vaak te vinden. “Misschien heb ik er binnenkort wel weer een appartementje.”

We zien hem natuurlijk het meest op televisie voorbijkomen. Toch zou je ook maar zo naast hem op een van de Deventer terrassen kunnen zitten komende zomer. Viktor Brand is een rasechte Deventenaar die nog altijd verliefd is op het stadje. Viktor vertelt.

Van torenflat naar huis met tuin

Viktor Brand werd op 19 februari 1971 geboren vlakbij Wezenland. “In één van die torenflats aan de Keizer Karellaan”, zegt Viktor. “Hier woonde ik samen met mijn broer Lars en mijn ouders. Mijn vader kwam uit Deventer, mijn moeder uit Almelo. Na anderhalf jaar zijn we dan ook verder naar het oosten gaan wonen, in Wierden.”

Toen Viktor acht was, kwam het gezin weer terug in Deventer. “Mijn ouders hadden ingeschreven op een stuk grond op de Platvoet, hiervoor werden ze ingeloot en dus bouwden ze er een huis mét een tuin.” Hoe hij zijn jeugd heeft beleefd? “Fantastisch! Ik kom uit een warm nest waarvan je hoopt dat ieder kind dat zou hebben. Ik zat op de Platvoetschool en speelde veel met vriendjes op straat.”

Viktor was een toptennisser in de dop. “Helemaal sportgek was ik. Iedere dag was ik wel op de tennisbaan van Drijvers Tennisclub te vinden. Ik zat in de selectie. Verder deed ik onder andere aan volleybal.”

Retourtje Deventer

“In mijn studententijd woonde ik twee jaar lang in Maastricht, daarna begon ik aan de opleiding Journalistiek in Zwolle. Al tijdens de opleiding begon ik te werken, daarna presenteerde ik onder andere voor RTL Sport. Het was dus praktischer om na mijn studie in Hilversum te gaan wonen”, zegt Viktor. “Inmiddels wonen mijn vriend en ik zo’n vijftien jaar in ‘s-Graveland.”

“Een stad op zich zorgt niet voor dat thuisgevoel, dat doen uiteindelijk de mensen die je er kent.”

Een retourtje Deventer kan de presentator sindsdien bijna met zijn ogen dicht. “Mijn ouders en vrienden wonen nog steeds in Deventer, hen zoek ik regelmatig op. Verder tennis ik tijdens het competitieseizoen iedere week bij de Boerehofstee in Wilp. Iedere keer als ik over de Wilhelminabrug rijd, gaat mijn hart toch sneller kloppen. Al zorgt een stad op zich niet voor dat thuisgevoel, dat doen uiteindelijk de mensen die je er kent.”

Viktor van vroeger of Viktor van televisie

Bang voor opdringerige fans hoeft Viktor over het algemeen niet te zijn in de Deventer straten. “Het is eerder dat mensen verbaasd zijn dat ik hier vandaan kom. Verder spreken vooral vrienden of oude bekenden me aan. Zij kennen me als ‘Viktor van school’ of ‘Viktor van de sportclub’ in plaats van ‘Viktor van televisie’.”

“Ik ben altijd mezelf, misschien heeft dat iets te maken met mijn Deventer roots.”

Deventenaren springen sowieso niet zo snel uit hun panty, weet Viktor. “Deventenaren houden niet zo van die poespas. Ze zijn over het algemeen recht voor z’n raap en een tikkie chauvinistisch als het om hun stad gaat. Levensgenieters die trots zijn op hun stad, ik houd wel van die mentaliteit”, zegt Viktor. “Een veelgehoorde opmerking is dat ik altijd zo mezelf blijf, misschien heeft dat best iets te maken met mijn Deventer roots.”

Op huizenjacht

Viktor en zijn vriend zijn momenteel op huizenjacht. “Wonen in ‘s-Graveland is prachtig. Het is een boerendorp met weilanden en water, iedere ochtend maak ik daar een heerlijke wandeling met de hond. Toch zijn mijn vriend en ik op zoek naar een nieuwe woning”, vertelt Viktor. “Het is dat mijn vriend in Weesp werkt en het daardoor niet praktisch is om in Deventer te wonen, anders was ik misschien al wel terug geweest”, zegt hij. “Met de opnames van locatieprogramma’s ben ik toch continu onderweg in heel Nederland.”

“Het is fijn om hier in de buurt iets voor mezelf te hebben”

Er wordt nog gezocht naar een goede oplossing. “Misschien neem ik toch een appartementje in Deventer, voor wanneer ik hier ben. Mijn ouders worden ouder en het is fijn om dan in de buurt te zijn”, legt Viktor uit. “Altijd bij je ouders logeren op je oude slaapkamer is natuurlijk hartstikke gezellig, ik kan ook altijd bij ze terecht. Maar het voelt toch prettiger om je eigen plekje te hebben.”

Vooralsnog zien we Viktor trouwens alleen in zijn vrije tijd in Deventer. “We hebben tot nu toe nog geen projecten voor Meester Frank Visser gehad in Deventer. Ik zou het ook best lastig vinden om een burenruzie te sussen tussen mensen die je misschien wel kent”, lacht hij.

Meer Viktor?

Viktorfans kunnen hun geluk niet op komend televisieseizoen, de presentator is namelijk druk bezig met het draaien van bekende én nieuwe programma’s. “Meester Frank Visser – hoe is het nu met? zijn we op dit moment aan het opnemen. Ook komt er een nieuw seizoen ‘Hoeveel ben je waard?’ en een nieuw programma met als onderwerp erfenissen.”

Even terugkijken! Dit was het weekend in Deventer

Het was warm in Deventer afgelopen weekend en niet alleen door de temperaturen op de thermometer. Wa...
SQIN huidcoaching bindweefselmassage

Indebuurt test: dit is wat een bindweefselmassage doet voor jouw huid

We sporten om ons lichaam fit te houden, maar aan de huid doen we niks. Best gek eigenlijk, vindt Ma...

Favorieten van Job: ‘Als ik de Brink op loop ben ik echt thuis’

De 19-jarige Job Oorthuis woont sinds dit jaar op zichzelf in Deventer. De stad waar hij al zijn hel...

 

adv.