Saskia uit Deventer scoorde tickets voor het Songfestival 2021: ‘Glittermondkapje gaat mee!’

Foto: Saskia eigen foto

Het is een bijzonder jaar voor de liefhebbers van het Eurovisie Songfestival. Het evenement wordt dit jaar in Nederland gehouden, maar door de coronamaatregelen is er veel minder publiek aanwezig. Saskia uit Deventer is één van de geluksvogels en scoorde tickets voor maar liefst drie shows. ”Ik heb hier zó naar uitgekeken!”

De Deventerse staat te trappelen om af te reizen naar Rotterdam. Al jaren kijkt ze uit naar dit speciale moment: hét Eurovisie Songfestival in Nederland! ”Ieder jaar kijk ik samen met een groep vrienden naar het festijn, geven we ons commentaar op knettergekke acts en leggen we onze voorspellingen vast”, zegt de songfestivalfan.

Tickets afgelaste editie

Toen onze eigen Duncan Laurence het spektakel in 2019 won en het duidelijk werd dat het grote muziekfestival naar Rotterdam zou komen, stonden er meerdere laptops klaar, zodat de Deventerse kaartjes kon scoren voor de enige echte liveshows. ”De tickets hadden we eindelijk in the pocket. Totdat corona om de hoek kwam kijken en het hele feest niet doorging.” Gelukkig kreeg Saskia – net als vele anderen die een kaartje hadden bemachtigd voor de afgelaste editie – de mogelijkheid om voorrang te krijgen op de shows die in 2021 zouden gaan plaatsvinden.

Het scoren van een ticket werd alsnog een zenuwslopende boel. Omdat het festival een Fieldlab-testevenement is, zijn er per show (drie live finales en zes generale repetities) slechtst 3.500 bezoekers welkom in Ahoy Rotterdam. Tóch slaagde Saskia erin om tickets te bemachtigen en wel voor drie (!) shows.

Tekst gaat verder onder de Instagrampost.

”We hebben enorm veel geluk gehad. Dinsdagmiddag zijn we aanwezig bij de generale repetities, dus tijdens de eerste tv-uitzending zitten we weer fanatiek aantekeningen te maken en onze ongezouten mening te geven”, lacht Saskia. ”Woensdag gaan we naar de show met de jury en zaterdag zijn we weer aanwezig bij de generale repetities. Een geweldige, unieke ervaring waar ik zó naar uit heb gekeken!”

Frankrijk, België en Nederland

Waar de Deventerse het allermeest naar uitkijkt? Dat is volgens Saskia niet eenvoudig samen te vatten. ”Werkelijk alles! Van de artiesten tot het theatrale decor en van de presentatoren tot de gezonde spanning, maar vooral dat je weer een optreden mag bijwonen. De sfeer is vast anders dan voorgaande jaren, maar dat mag de pret absoluut niet drukken.”

Hoe vaker ik het nummer luister, hoe leuker ik ‘m vind!

Dit jaar kunnen we weer veel indrukwekkende optredens verwachten, maar natuurlijk heeft Saskia ook haar persoonlijke favoriet. ”Ik moest even wennen aan het liedje van Jeangu Macrooy, de inzending van Nederland. Maar hoe vaker ik het nummer luister, hoe leuker ik ‘m vind. België heeft ook een schitterend lied dit jaar, maar als ik écht moet kiezen, dan ga ik voor de Franse Barbara Pravi. Prachtig!”

Mondkapje in stijl

De tassen zijn ingepakt en de Deventerse staat in de startblokken om te vertrekken naar Ahoy. Één item mag in ieder geval niet ontbreken tijdens de shows: ”Mijn glittermondkapje! Dat gaat zéker weten met mij mee!”

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2021 is vanavond (dinsdag 18 mei) vanaf 21.00 uur live te zien op NPO 1.

Ook interessant op indebuurt:

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Meer in deze categorie

Deventenaar van de Week

Ga naar “Finalist Miss Teen Celia (16) wil influencer worden: ‘Ik ken ook de keerzijde van social media’”

Finalist Miss Teen Celia (16) wil influencer worden: ‘Ik ken ook de keerzijde van social media’

Ga naar “Interessante stadgenoten: 5 x dit waren de meest populaire Deventenaren van 2022”

Interessante stadgenoten: 5 x dit waren de meest populaire Deventenaren van 2022

Rik en Wes
Ga naar “Marleen (36) organiseert ‘drumcirkels’ bij volle maan: ‘Het wordt steeds drukker op deze avonden’”

Marleen (36) organiseert ‘drumcirkels’ bij volle maan: ‘Het wordt steeds drukker op deze avonden’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?

  • Riwis Zorg & Welzijn
  • Parttime

Topper

Ga naar “Magazijnmedewerker I Defensie”

Magazijnmedewerker I Defensie

  • RGF Staffing the Netherlands B.V.
  • Fulltime/Parttime