Deventerse Rose Mentink wil (weer) de grootste worden met Stoere Vrouwen Sporten

Door Simone Groot Lipman 15 januari 2019

Deventerse Rose Mentink (42) is journalist en blogger. Ze schreef eerder voor bladen als Runnersworld, Fiets Magazine en Flair. Op 5 januari 2014 richtte ze haar online platform Stoere Vrouwen Sporten op. Vijf jaar later met een hoop concurrenten meer, staat ze nog steeds haar mannetje en heeft Rose grootse plannen.

Rose schreef eerder een boek over de Tour de France, maar schrijft nu al vijf jaar vijf dagen in de week content over sporten voor vrouwen. Rose: ”Als journalist dien je je lezer. Waarom wil je het verhaal vertellen? Om de lezers iets te geven. Ik schrijf voornamelijk gezellige dingen met een leerzame twist.”

Sport

Als klein meisje sportte Rose al veel. ”Ik deed aan tennis, hockey, paardrijden en surfen. Ik groeide ermee op omdat mijn broer ook deels op deze sporten zat. Het sociale aspect van sporten heb ik toen leren kennen. In mijn tienerjaren en daarna deed ik modellenwerk en had ik een sixpack. Dus ik weet er alles van om te sporten om dun te zijn. Ik heb zelfs even een tijd niet gesport. Nu doe ik aan fietsen, hardlopen, zwemmen en heb ik een sup board en een kajak. Toch voelt het fietsen het meeste als thuiskomen, mijn lichaam begrijpt ’t gewoon.”

Plezier

Voor vrouwen is het aanbod in tijdschriften op het gebied van sport erg laag. ”Dan kom je al snel uit op Women’s Health. Daar gaat het echter om sixpacks, size 0 en afvallen. Maar een actief leven is zoveel meer. Daarom begon ik met deze website. Mijn boodschap met SVS (Stoere Vrouwen Sporten) is sporten voor je plezier. Hierbij gaat het om sterker worden, balans en gezondheid.”

‘Ik kan niet veel anders dan schrijven’

Online

Vijf jaar geleden waren ze nog nieuw en sprak de website een grote doelgroep aan. ”In onze top maanden trokken we 100.000 bezoekers naar de website. In het begin moest ik er nog naast werken zoals social voor bedrijven, want ik had mijn vaste baan opgezegd. Online was er alleen Girls Loves To Run. De afgelopen jaren ging het echter snoeihard met blogs en websites. We zijn nu ook niet meer de grootste, maar dat wil ik wel weer!”

SVS

Rose stond zelfs op het punt om te gaan stoppen met SVS. ”Afgelopen zomer wilde ik nog stoppen. Tijdens onze vakantie kwamen we erachter dat we het verhaal vertellen van een ‘halve’ vrouw, met veelal artikelen alleen over sport. Dus trokken we het breder: food, health, lifestyle en kids.” Na twee maanden niks online gezet te hebben, was het januari 2019 zover. SVS in een nieuw jasje. ”Doodeng. Het was alsof ik uit de kast kwam. De ontwikkeling die wij doormaken, maakt ook de lezer mee. Als we de lessen van afgelopen vijf jaar op één hoop gooien, dan moet het toch lukken. En sport leeft heel erg nu.”

View this post on Instagram

•HAPPY NEW RUNFIE• Toch even stoppen om een selfie te nemen tijdens het hardlopen. Want het voelde zo ontzettend fijn. Onverhard en de laatste ‘stille’ plek terwijl er overal al vuurwerk is. Begin dit jaar besloot ik om de sporter in mezelf terug te vinden. Die was ik na twee intense jaren wel een beetje kwijt. Krachttraining, fietsen, veel wandelen en uiteindelijk weer hardlopen maakten dat ik dit jaar weer lekker in beweging kwam. Me weer sterker voelde. De sporter die ik ooit was zal ik wel niet meer worden, maar de sporter die er dit jaar voor in de plats kwam is er eentje die me bevalt. Als het moet kan ik stug doorgaan, maar hoeft het niet? Dan geniet ik vol van een tandje minder. Ik heb zo ontzettend meer vrijheid dan voorheen. En dat maakt dat ik me echt lichter voel. Het is een balans tussen alle onderdelen van mijn leven die er voor zorgt dat ik fit voor alle uitdagingen, plezier en inspanningen ben. #happy #40plus #fitat40 #fitfam #runnersworldnl #outsideisfree #hardlopen #hardlopenisleuk #hardloper #hardloopvrouw #svs #ikloophard #deventer #ijssel #hardlopersdeventer

A post shared by SVS MAGAZINE (@stoerevrouwensporten) on

Community

Haar doel? ”Ik hoop dat niemand meer om ons heen kan als het om vrouwen, sport en gezondheid gaat. Voor een gezond en actieve leefstijl moet je naar ons luisteren. En we zullen hier vooral met heel veel humor en plezier over schrijven. Ik kan niet veel anders dan schrijven, dat is mijn passie. Ik hoop dat wij kunnen bijdragen dat vrouwen zich vrij voelen in hoe ze zijn en willen zijn. Ieder op zijn eigen tempo en niveau. Dit jaar staat in het teken van kwaliteit en in de toekomst wil ik mooie weekenden, sportdagen en fietstochten organiseren. SVS is meer dan alleen een online magazine. Ik wil een community creëren, zodat het echt een groep wordt, want samen sporten is voor mij maximaal genieten.”

Benieuwd? Kijk dan eens op Stoere Vrouwen Sporten.

Deventenaar van de week

De vorige keer spraken we met Cathy en Shanti, die samen iedere vrijdag vegetarisch koken voor de buurt. Ken je ook een Deventenaar met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb net zo’n mooi verhaal als Robert en Annemieke ? Laat het ons weten!

Meer over Deventenaren lezen? Kijk ook eens naar:

Cathy Shanti Keetmee Thuisafgehaald

Thuiskoks Cathy en Shanti koken elke vrijdag vegetarisch voor mensen in de buurt

Cathy Verschoor (51) en Shanti Seton (31) uit de Zandweerd zijn zo gek op koken dat ze iedere vrijda...
Robert Lentelink Sterrenstof

Robert schrijft kinderboek ‘Sterrenstof’ over stilgeboren zoontje

In 2015 werden Robert en Nusa Lentelink trotse ouders van Lennon. Ze kregen een stilgeboren zoontje....
Annemieke Olden

Deventerse Annemieke heeft 13.000 volgers op Instagram en maakt de mooiste natuurfoto’s

Deventerse Annemieke Olden-van Diesen is een gebruiker van het eerste uur, want ze zit al zeven jaar...

adv.