Raoul, Remzi en Klaas delen een bijzondere vriendschap: ‘Eigenlijk zijn we meer broers’

Remzi, Raoul en Klaas (vlnr) zijn eerder broers dan vrienden. Eigen foto.

Wat is er mooier dan een oersterke vriendschap? Deventenaren Remzi (26), Klaas (23) en Raoul (26) kennen elkaar door en door, al komt dat mede door gemeenschappelijke gebeurtenissen die ze liever niet hadden meegemaakt. Raoul vertelt over de bijzondere band met de mannen, die eigenlijk meer broers voor hem zijn.

Ruzie in de zandbak

Voordat de mannen mannen waren, zaten ze samen in de zandbak. Raoul denkt terug aan het jaar 2000. “We waren 4 en 5 jaar oud en zaten beiden op basisschool de Horizon. In één van de middagpauzes hadden we ruzie in de zandbak, we kenden elkaar op dit moment nog niet”, vertelt hij. “Tijdens deze ruzie sloeg ik Remzi plotseling in zijn maag. Hij was een stukje groter dan ik en dus leek het me slim om naar de overblijfmoeder te rennen. Dit was toevallig zijn moeder”, lacht hij.

Altijd samen

Het tweetal moest het goedmaken. “We zijn een keer na school gaan buitenspelen. Sinds dit moment begonnen we heel veel met elkaar om te gaan. Van samen buitenspelen, tot samen op de gameboy Pokémon spelen. Vaak bleven wij bij elkaar slapen en gingen we op de computer Runescape spelen, maar wel om het half uur omwisselen anders was het niet eerlijk. Wij waren altijd samen te vinden in deze tijd.”

Ineens op de stoep

Na de basisschool is het contact tussen Remzi en Raoul wat verwaterd, omdat ze allebei op een andere middelbare school zaten. “Hier en daar spraken we nog wel af, maar niet meer zoveel als eerder.” Na enkele jaren kwam daar verandering in, toen Remzi in 2013 voor de deur stond met slecht nieuws. “Hij kwam vertellen dat zijn moeder plotseling was overleden. Ik zie het beeld nog precies voor me. In de tijd erna zijn we gewoon samen dingen gaan doen en met elkaar opgetrokken.” Het contact tussen de twee werd sterker. “Even later begonnen we ook samen uit te gaan bij Boode.”

Het telefoontje

Tot de moeder van Raoul twee jaar later ernstig ziek bleek te zijn. “Op 15 mei 2016 was ik bij Remzi thuis en hadden we eten besteld, om daarna weer naar Boode te gaan zoals we wel vaker deden. Tot ik werd gebeld. Mijn moeder was overleden”, vertelt Raoul. “Op zijn scooter bracht Remzi me naar het hospice waar mijn moeder lag. In de tijd erna is hij er voor me geweest zoals ik er voor hem was toen zijn moeder overleed, door gewoon met elkaar op te trekken.”

“In de periode hierna is onze band onbreekbaar geworden. Onze levens waren zo bizar gelijk altijd. Van een vader die niet echt in beeld was tot nu allebei een moeder die is overleden.”

Drie musketiers

Regelmatig spraken Remzi en Raoul ook Klaas, die in de buurt woonde. “Gelijk vanaf het begin was het dikke mik tussen ons drieën”, zegt Raoul. “We waren altijd samen te vinden in de stad, de sportschool of aan het water. Klaas en ik gingen meestal samen naar festivals, omdat we allebei van hetzelfde soort festivals houden en af en toe kwam Remzi gezellig mee.”

Altijd samen praten

Helaas overkwam Klaas vrijwel hetzelfde als zijn vrienden, toen zijn vader vorig jaar overleed. “Omdat Remzi en ik al een soortgelijke situatie hebben meegemaakt konden wij er altijd goed samen over praten. Wij hebben met ons drieën altijd al veel steun aan elkaar gehad.”

Eeuwig dankbaar

Het drietal spreekt elkaar dagelijks en laten gezamenlijke wensen in vervulling gaan. “Dit jaar nog zijn wij samen gaan skydiven. Een echte ervaring voor het leven. Een maand geleden ben ik verhuisd, we hebben deze verhuizing helemaal met z’n drieën gedaan. Ook plannen we een vakantie waarin we graag samen willen bungeejumpen”, vertelt Raoul. “Ik ben deze mannen eeuwig dankbaar voor de steun en vriendschap die wij hebben. Ik zie Remzi en Klaas dan ook niet alleen meer als beste vrienden, maar als echte broers. Samen zijn wij de drie musketiers.”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Deventenaar van de Week

Ga naar “Nieuwe bundel van Rijdende Dichter Jarno is af: ‘Lees dit als je er toch zit’”

Nieuwe bundel van Rijdende Dichter Jarno is af: ‘Lees dit als je er toch zit’

Rijdende Dichter
Ga naar “Kevin (30) gaat op wereldreis: ‘Ik heb mijn baan opgezegd en verder staat alles nog open’”

Kevin (30) gaat op wereldreis: ‘Ik heb mijn baan opgezegd en verder staat alles nog open’

kevin wereldreis
Ga naar “Kelly en Tess zijn moeder én influencer: ‘Het is ons hoofdinkomen’”

Kelly en Tess zijn moeder én influencer: ‘Het is ons hoofdinkomen’

kelly beukers

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Tijdelijke functie: Redacteur / Community Manager indebuurt Deventer”

Tijdelijke functie: Redacteur / Community Manager indebuurt Deventer

 • DPG Media
 • Fulltime/Parttime
DPG Media
Ga naar “Medewerker middagdienst”

Medewerker middagdienst

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Inpakker bakkerij”

Inpakker bakkerij

 • Olympia
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

 • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn
Ga naar “Kerstmarkt in de buurt van Deventer”

Kerstmarkt in de buurt van Deventer

 • Van 8 dec t/m 23 dec