Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Muziek met een verhaal: ‘Er is minder behoefte aan dat oppervlakkige bitches en money’

Door Sanne Albers 4 februari 2020

Deventenaren Loes Nolten en Lian Muller vormen samen met de Amsterdamse Jessica Kaasschieter NOPP. Het muzikale trio begon dit jaar goed met de Burger Beurs en een optreden op De Overijsselse Ambassade tijdens Eurosonic Noorderslag. Deze maand komt hun nieuwste single ‘Anders gedaan’ uit op Spotify. Hoog tijd om even te babbelen met Deventenaren dus.

In de studio aan huis maakt NOPP Theatrale Nederlandse Triphop, zoals ze hun muziek zelf omschrijven. Een genre met elementen uit de hiphop, jazz, dance, reggae en rock. ”Maar de boodschap is veel belangrijker. We willen met onze muziek een verhaal vertellen.”

”Waar we over dromen? Paradiso zou geweldig zijn.”

De nummers gaan over ervaringen uit hun eigen leven. ”De makkelijke en moeilijke situaties waar we tegenaan lopen.” Zo gaat Anders gedaan, het nummer dat in februari uitkomt, over het chronisch pijnsyndroom dat Lian overhield aan een bedrijfsongeval jaren geleden.

”Ik kan hierdoor soms het huis niet uit, soms niet eens staan en was vaak boos op mezelf. Daar heb ik een lied over geschreven.” Loes en Jessica vertaalden Lian’s verhaal naar een herkenbare tekst voor iedereen. ”En met wat peper en zout erbij is het een track geworden waar ik super trots op ben”, vertelt Loes enthousiast.

Paniekaanvallen

Ook Loes heeft het niet altijd makkelijk. Lian: ”24 januari was ons kick-off optreden in het Burgerweeshuis, een heel belangrijke avond. Alleen liep ik al twee weken met pijn. Dat had z’n weerslag op Loes. Wat erin resulteerde dat ze er niet bij kon zijn. Dat hebben we open en eerlijk op het podium verteld. ”

Loes vult aan: ”Ja, als we zeggen dat we eerlijk zijn met onze muziek, moeten we dit soort dingen ook vertellen. We kregen ontzettend lieve reacties. Je kunt alles heel zwaar maken, maar door erover te praten haal je dat weg.”

Tekst gaat verder onder foto

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

💛

Een bericht gedeeld door Loes / M I G I S I / NOPP (@iammigisi) op

Loes (33) en Lian (27) zitten niet alleen samen in NOPP, ze zijn ook een liefdeskoppel. ”En gaat heel goed samen. Het is allemaal organisch zo gegroeid”, vertelt Lian. Loes aan. ”We hadden dezelfde muzikale vrienden. Ik kreeg een appje van Lian of ik samen wilde jammen en het klikte muzikaal super goed.” En bij een muzikale vonk bleef het niet.

”Toen ik Loes ontmoette was één plus één twee.”

Het stel woont al een paar jaar samen in Deventer. Loes: ”Het is zo’n mooie stad. Ik woon hier al m’n hele leven. Het gevoel dat je krijgt als je de brug over rijdt, heel magisch.” Ze liet in 2018 de Lebuinuskerk op haar arm vereeuwigen met een tatoeage. Lian kwam zes jaar geleden hierheen. ”Ik dacht al een tijdje na over verhuizen naar Deventer en toen ik Loes ontmoette was één plus één twee.”

Een nieuw album

Op het album, wat de dames eind dit jaar willen uitbrengen, komen niet alleen zware tracks. Loes: ”Er zijn ook leuke dingen in het leven en daar gaan we ook muziek overmaken. Het gaat vooral om de openheid. Ik denk dat mensen minder behoefte hebben aan dat oppervlakkige bitches en money’.”

”Jezelf op een poster zien staan is raar’.”

”Dat zie je ook aan de populariteit van Merol. Die maakt ook muziek over serieuze onderwerpen, alleen zij gooit het in een positief, sarcastisch jasje.” Waar ze over dromen? ”Mooie festivals, mooie zalen. Paradiso zou ge-wel-dig zijn”, aldus Lian. Loes: ”Sowieso jezelf op een poster zien staan, terwijl ik een jaar geleden niet naar de Albert Heijn kon omdat ik te bang was is al een droom die uitkomt.”

Benieuwd naar de muziek van NOPP? Klik dan even hier.

Lees ook:

Andreas KonnecteD

Heftig! Andreas kreeg een zwaar ongeluk op zijn 20e! Zo pakte hij de draad weer op

Andreas (44) kreeg op zijn twintigste een heftig ongeluk en werd gedeeltelijk afgekeurd. ''Ik kon he...

7 x de mooiste foto’s van Deventer

Dat er in Deventer veel (hobby-)fotografen rondlopen, bewijst een rondje Instagram. Deze fantastisch...
Persee Tess en Hans Huberts

Persee van vader op dochter: ‘Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik het overneem’

''Gasten zien me wel eens aan voor een weekendhulp'', vertelt Tess Huberts. Maar niets is minder waa...
melkboer welle

7 x dit was vroeger heel normaal in Deventer

Een wereld zonder Spotify, online supermarkt, mobiele telefoon of indebuurt; dat is moeilijk voor te...
WK Scooter Centre scootmobiel

Rijles op de scootmobiel: ‘Hier gaat iedereen voorbereid de deur uit!’

Ouder worden gaat helaas niet voor iedereen zonder gebreken. Als het steeds moeilijker wordt om de d...

adv.