Mirjam koppelt hondenbaasje aan de hondenliefhebber met Bobbie op de koffie!

Door Simone Groot Lipman 16 oktober 2018

Je wilt een hond, maar hebt eigenlijk te weinig tijd? Het huisdier met iemand delen lijkt de oplossing. Mirjam Heezen (54) is een enorm hondenliefhebber en bedacht een tof nieuw concept in Deventer: Bobbie op de koffie! Ze is bemiddelaar en probeert zo bezitters (zonder tijd) én liefhebbers (zonder trouwe viervoeter) aan elkaar te koppelen.

Toen Mirjam drie jaar was, wilde ze al een hond. Uiteindelijk heeft het tien jaar geduurd voordat ze haar eerste hond kreeg. Intussen vermaakte ze zich met de hond van haar tante: Bobbie. ”Op mijn dertiende kreeg ik mijn eerste hond Sandy. Toen ik met mijn man ging samenwonen kwam ons vuilnisbakkie Floor. En vlak daarna kwam labradoodle Indy in ons leven!”

indy
Indy. Foto | indebuurt Deventer

Gezelligheid

Nu was de tijd daar om haar droom waar te maken, werken met mensen én honden. Ze zegde haar baan als projectcoördinator op in de zorg en startte een sociaal innovatieve onderneming. ”Het idee is ontstaan omdat ik mensen blij wil maken met een hond. Ik hoorde vaak oudere mensen zeggen: voor een hond volledig zorgen ‘kan niet meer’. Het kan wel, maar op een andere manier. Zo kun je toch aan een hond beginnen voor al een dag in de week! Een hond brengt veel positiviteit met zich mee, is altijd blij, hoe lang je ook bent weggeweest. Een hond zorgt voor meer beweging, meer sociale contacten en biedt altijd een luisterend oor. Zo wil ik een stukje gezelligheid bieden in het leven en de eenzaamheid proberen tegen te gaan.”

‘Ik wil mensen blij maken met een hond’

Match

Bobbie op de koffie! is geen hondenuitlaatservice. Mirjam zoekt naar de juiste match, de eerste worden binnenkort gemaakt. ”Het gaat mij om de aandacht voor de hond, om een band die ontstaat en om plezier voor beide partijen. Een hondenvriend moet bijvoorbeeld iets met honden hebben en moet fysiek in staat zijn om de hond uit te laten. Ik kijk in eerste instantie welke hond past bij de vraag? Zoekt iemand een hond waarmee je veel moet wandelen? Dan kan ik degene beter niet koppelen aan een chihuahua. En de hondenbezitter wil graag dat de hond meer beweegt, maar heeft de tijd zelf niet.”

mirjam-indy
Foto | indebuurt Deventer

Doel

Een hond betekent weer een doel in het leven. Bobbie op de koffie! heeft dan ook een sociale insteek. ”Een hond is een prachtig middel om uit je isolement te komen. Een hond oordeelt niet. Het is leuk wanneer je de hond brengt en ophaalt, ook even een kopje koffie blijft drinken bij de hondenbezitter. Het zorgt voor sociale contacten en dat de hondenvriend onder de mensen komt. De dag dat de hond komt moet de hondenvriend de hond verzorgen: eten geven, uitlaten en knuffelen. De hond is die dag een ‘maatje’ waar tegen gepraat wordt maar ook over gepraat wordt.”

‘Ik kan me niet voorstellen dat ik oud word zonder hond’

Zelf zorgen

Het is voor Mirjam een droom die uitkomt. ”Mijn familie support mij enorm en ik krijg coaching bij het ondernemen. De scheiding tussen privé en zakelijk is slechts één schuifdeur. Ik ben er 24/7 in mijn hoofd mee bezig. Ik moet er nog mijn weg in zien te vinden.” Mirjam hoopt er vooral een leuke baan aan over te houden. ”Dat ik zelf misschien op latere leeftijd niet meer de zorg voor een hond kan dragen is voor mij een doemscenario. Ik kan me niet voorstellen dat ik oud word zonder hond. Ik hoop dan ook dat Bobbie op de koffie! een succes wordt en dat ik met veel plezier, wanneer ik de volledige zorg voor een hond niet meer op me kan nemen, kan zorgen voor een hond van een ander.”

Ben je een hondenbezitter die met regelmaat een oppas voor je hond zoekt? Of mis je juist de gezelligheid in huis en vind je het leuk om op een hond te passen? Voor een maandelijks bedrag is er nu in Deventer Bobbie op de koffie! 

Who’s next?

Ken jij een Deventenaar met een goed of bijzonder verhaal? Dan mag je ons altijd tippenn via [email protected].


Meer over Bobbie op de koffie! ontdekken?

Bobbie op de koffie! dienstverlening

Prinses Margrietlaan 10, Bathmen

Bekijk meer:dienstverlening

adv.