Maarten van El Popo: ‘Ik bereid al bijna 20 jaar de lekkerste Mexicaanse gerechten’

Aangeboden door El Popo 14 mei 2019

Toen El Popo net geopend was, stond chefkok Maarten van Egmond (38) al in de keuken van het Mexicaanse restaurant in Deventer. “Elke dag is het weer een feestje om samen met het team de lekkerste gerechten te bereiden.”

Het toeval had er niets mee te maken, Maarten wilde altijd al kok worden. De 17-jarige Maarten begon in 2000 als afwasser. “Daar kwam later broodjes smeren bij en uiteindelijk hield ik de keuken van El Popo draaiende,” vertelt Maarten ons. Zijn liefde voor Mexicaans eten ontdekte hij toen hij de gerechten van El Popo leerde kennen en samen met collega’s de menukaart ging samenstellen. “Samen met een collega ben ik afgereisd naar Mexico. Wat een geweldig land! Wij hebben heel veel inspiratie voor onze kaart mee naar huis genomen.”

maarten el popo vroeger
Back to 2000! Maarten staat in het midden tussen zijn collega’s.

Gerechten van willekeurige landen

Eigenlijk maakt het voor Maarten niet uit welke gerechten hij maakt, als hij maar in de keuken is. Een favoriete gerecht op de kaart van El Popo heeft hij ook niet: “Alles is gewoon ontzettend lekker en leuk om te bereiden.” Thuis heeft hij dit jaar al meerdere keren de barbecue aangestoken en is hij ook niet weg te slaan uit zijn eigen keuken. “Eén keer in de week komt mijn zus bij mij eten. Zij noemt willekeurig een land en ik maak een typisch gerecht uit dat land. Soms best een uitdaging en veel researchen, maar dat maakt het juist leuk. Je komt de gekste smaakcombinaties tegen. We zijn nu een beetje door alle landen heen, dus we zijn gewoon opnieuw begonnen,” lacht de chefkok.

el-popo-diner
Foto | Facebook El Popo

Nu ook lunchen

Leuk nieuwtje: sinds april is El Popo al om 11 uur open en kun je er binnen of op het terras ook neerploffen voor de lunch. Maarten geeft ons een kijkje op de lunchkaart: “We hebben de Brunchito, een burrito speciaal voor de lunch. Gevuld met gebakken ei, bacon, kaas en salsa en een vegetarische variant met onder andere zoete aardappel. Ook heel lekker is de Mexican Burger en de nachos chilaquiles style met gesmolten kaas, gebakken ei en andere toppings.” Nou, bij ons loopt het water al in de mond!

maarten el popo
Maarten in 2019 aan ’t werk in de keuken van El Popo. Foto: El Popo.

Ook hier werken?

Maarten werkt – vindt hij zelf – in een heel leuk en positief team met mensen tussen de 15 en 30 jaar. “Bij El Popo heeft iedereen wat voor elkaar over en is er nooit strijd tussen de bediening en keuken. Iedereen gaat voor hetzelfde doel: de klanten op de allerbeste manier de lekkerste gerechten voorschotelen.” En jij kan daar ook bijhoren, want Maarten is op zoek naar een nieuwe collega voor in de keuken. Wie zoeken ze? “Ervaring is niet nodig. Ons motto is dat we iedereen vanaf 16 jaar die hier werkt ook iets willen leren. Niet alleen de skill om borden af te wassen maar ook Mexicaans koken.” Interesse? Solliciteren kan via deze link.

Lees ook:

Boaz el popo

Boaz van El Popo: ‘Ik ga naar Mexico om inspiratie op te doen’

Hij wist vrijwel niets over de horeca en Mexicaans eten. Maar Boaz heeft het allebei helemaal gevond...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door El Popo. Meer over El Popo ontdekken?

El Popo mexicaanse restaurants

Nu open11:00 - 22:00

Brink 13, Deventer

Bekijk meer:mexicaanse restaurants

adv.