Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Liefje ontmoet in Deventer: ‘Juist op het moment dat ik klaar was met de mannen, ontmoette ik de ware’

Door Sanne Albers 2 juni 2020

Deventer kent veel plekken die zich prima lenen voor een romantische date of ontmoeting: de IJsselkade, de smalle straatjes in het Bergkwartier of het Worpplantsoen. In de serie ‘Liefje ontmoet in Deventer’ vertellen stellen over de ontmoeting op die ene plek in onze stad. Sanne Poll van der Heijden (33) en Jeroen Poll (37) ontmoetten elkaar in De Heks. ”Je hoort mensen wel eens zeggen: ‘Ik wist het meteen’. Ik dacht altijd dat dat bullshit was, maar bij Jeroen wist ik gewoon: dit is mijn vent.”

”Het is best bijzonder dat we elkaar nooit eerder zijn tegengekomen”, begint Sanne haar verhaal. ”Ik kom van De Worp en Jeroen uit Schalkhaar, we kwamen veel op dezelfde plekken, bijvoorbeeld Boode. En we kenden veel dezelfde mensen. Toch was er geen overlap tot dat moment.”

Een ontmoeting in De Heks

Met ‘dat moment’ doelt Sanne op het Oktoberfest in De Heks. Toen zag het stel elkaar voor het eerst. ”Dat was een gezellige avond, maar qua liefde sprong toen niet de vonk over, omdat we beiden in relatie waren en niet op zoek.” Dat was anders op 6 maart 2016, toen de twee elkaar opnieuw troffen.

‘Ik stond met knikkende knietjes aan de bar’

”Ik was vrijgezel en eigenlijk wel klaar met de mannen. Die avond had ik een afscheidsfeestje in De Heks van een vriendin die op wereldreis ging. Daar zag ik Jeroen, die nu ook vrijgezel was, voor de tweede keer.” Ze raakten in gesprek. ”Dat werd gezelliger en gezelliger. Aan het eind van de avond hebben we gezoend. Ik stond met knikkende knietjes aan de bar.”

Na die eerste avond was Sanne hotel de botel. ”Je hoort mensen wel eens zeggen: ‘Ik wist het meteen’. Ik dacht altijd dat dat bullshit was, maar bij Jeroen wist ik het gewoon: dit is mijn vent. Zelf vond ik het ook raar dat ik dat na één zoen al zo zeker wist.”

Tekst gaat verder onder foto

liefje ontmoet in Deventer
Sanne, Jeroen, Jeroen’s dochter Vera en baby Ella | eigen foto

”Zeker omdat ik totaal geen zin had in avances, en juist op die avond de man van mijn dromen ontmoet heb.” De liefde bleek wederzijds. ”Blijkbaar zat ik ook in zijn hoofd. Jeroen had aan zijn vriend verteld dat hij wel eens iemand tegengekomen was, die hij hoopte nog eens opnieuw te zien. Dat bleek over mij te gaan.”

Het bleef dus niet bij die ene romantische avond in De Heks. Ondertussen, ruim vier jaar verder, wonen Sanne en Jeroen samen in Schalkhaar en hebben ze in januari een kindje gekregen. Sanne: ”Samen met Jeroen zijn dochter Vera zijn we een gezinnetje van vier! En dat voor een meisje dat nooit kinderen wilde. Misschien kwam dat omdat ik de juiste man nog niet ontmoet had.”

Huisje, boompje, beestje

Wat Jeroen zo leuk maakt? ”We kunnen erg met elkaar lachen, alles tegen elkaar zeggen, en echt van het leven genieten samen. We zijn allebei geboren en getogen in Deventer. Onze vrienden en ons netwerk zitten hier en we wonen in een fijn huis in Schalkhaar, we zien onszelf niet snel weg gaan uit Deventer.”

Lees ook:

liefje ontmoet in Deventer

Liefje ontmoet in Deventer: ‘De eerste avond bracht hij me netjes thuis, ik zat op zijn bagagedrager’

Deventer kent veel plekken die zich prima lenen voor een romantische date of ontmoeting: de IJsselka...

Jammer! Jos en Martijn grijpen net naast titel LEGO Masters

Jos van Uum en Martijn Brinkman zijn tweede geëindigd in het programma LEGO Masters. Lola en Jan gin...

Lieke schildert in Bob Ross stijl: ‘Zijn kunstwerken lijken heel lastig maar zijn goed na te maken’

Meerdere Deventenaren ontdekten tijdens de coronacrisis een nieuwe hobby. Zo liet Lieke Koot (16) zi...

Pedro werkt altijd al vanuit huis: ‘Ik geef bijles én bak verse broden voor de buurt’

Ooit gehoord van de Portugees die via Belfast, Hawaii en Duitsland in Deventer aanbelandde? Nu wel: ...

adv.