Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kelly (24) zingt in tv-programma Hit the Road: ‘Ik vertel het verhaal van onze te vroeg geboren tweeling’

Door Janneke Pol 29 september 2020

Al jaren zingt Kelly Beukers (24) op hoog niveau en ook werd ze al diverse keren uitgenodigd om mee te doen aan talentenjachten op televisie. Ze wees de uitnodigingen af. Tót het programma ‘Hit the Road’ voorbijkwam. “Daar kreeg ik de kans om mijn persoonlijke verhaal erbij te vertellen.”

“Toen ik begon met zingen had ik een brok in mijn keel”, zegt Kelly Beukers (24) over haar deelname aan het SBS6 programma ‘Hit the Road’. In het zangprogramma kunnen deelnemers vanuit een auto een voor hen beladen nummer opdragen aan een dierbare.

Veel te vroege bevalling

Kelly zat naast presentatrice Edsilia Rombley. “Daar vertelde ik over onze te vroeg geboren tweeling”, zegt de Deventerse. “We hadden zo’n twee weken onze eigen dans- en zangschool geopend in Keizerslanden, toen we met mijn zwangerschap van 26 weken halsoverkop naar het Radboud UMC in Nijmegen moesten. Ik had ontsluiting en ineens stonden we aan de vooravond van een veel te vroege bevalling. We waren in shock, de kindjes hadden elk 50% overlevingskans.”

“De kindjes hadden 50% overlevingskans.”

Hoewel de tweeling levend ter wereld komt, blijft ook de periode erna spannend voor het stel. “Ze moesten in het ziekenhuis blijven, terwijl wij in het Ronald McDonald huis verbleven. We hebben het heel zwaar gehad en zijn door een super emotionele periode gegaan”, zegt Kelly. “Tegelijk was het voor ons een relatietest, mede omdat we net onze dans- en zangschool waren gestart en we zoveel ups en downs hebben meegemaakt samen.” Intussen is het gezinnetje in rustiger vaarwater beland. “Onze zoons James en Jackson zijn nu een jaar oud en het gaat goed met ze.”

Brok in de keel

Voor Kelly was het niet moeilijk om de persoon uit te kiezen voor wie ze in het programma zou zingen. “Mijn vriend Rory. We zijn het afgelopen jaar 24/7 als gezin bij elkaar geweest. Hij heeft mij erdoor gesleept.” Ook het lied dat ze zingt was al gauw gekozen. “Breathin’ van Ariana Grande, het zinnetje ‘Just keep breathing’ is op ons van toepassing.”

“Het zinnetje ‘Just keep breathing is op ons van toepassing.”

Hoewel Kelly inmiddels goed is geworden in het vertellen van haar verhaal zonder tranen te laten vloeien, kon ze de emoties tijdens de opnames maar net de baas. “Edsilia stelde voor om Rory nog even te facetimen vlak voor ik ging zingen. Hij sloot af met ‘je kan het schatje’. Zo startte ik met een brok in mijn keel aan het nummer.” Niet alleen Kelly raakte emotioneel. “Ook Edsilia moest bijna huilen. Ze heeft zelf ook kinderen en de foto van het moment dat Rory voor het eerst een van zijn zoons vasthield, greep haar aan.”

Ander concept

Bij Hit the Road zingen deelnemers niet op een podium, maar in een auto. Naast hen zitten Nick & Simon, Roel van Velzen, Gordon of Edsilia Rombley. Juist het verrassende concept was voor Kelly een reden om mee te doen. “Ik ben vaker benaderd voor de grotere talentenshows op televisie en steeds wees ik het af. Mede omdat je vaak ook na de opnames nog vastzit aan een contract dat mijn eigen zangcarrière met de coverband Royal Beat in de weg zou kunnen zitten”, zegt ze.

“Hier gaat het niet alleen om je stem en je uiterlijk.”

“Daarnaast ga je soms ook écht af als je daar de auditie niet haalt. Bij dit programma krijg je de kans om je verhaal te vertellen. Het gaat niet alleen om je stem en uiterlijk. Je zingt voor een prijs, de auto.” Over het vervolg van het programma en haar kans op de winst mag ze niets zeggen. Maar: “Hoewel ik emotioneel aan het nummer begon en besloot met dichte ogen te starten, denk ik dat mijn eigen stem in het tweede refrein goed is teruggekomen. Ik heb mezelf goed kunnen laten horen.”

Het optreden van Kelly is zaterdagavond om 21.30 uur te zien op SBS6.

Kelly en Rory met hun tweeling James en Jackson.

 

Tim uit Deventer in First Dates: ‘Auto’s zijn mijn leven, ik slaap er nog net niet mee’

In het tv-programma First Dates zoeken singles naar ware liefde. De 22-jarige Tim uit Deventer ging ...
roken station

Niet meer paffen op station Deventer: nieuwe regels vanaf 1 oktober

Even een sigaretje opsteken wanneer je toch staat de wachten op de trein? Vergeet het maar. Alle roo...
herfst-bos

Herfst in Deventer! Zo ziet dat eruit

Heb jij een hekel aan de herfst? Of vind je het stiekem wel weer gezellig? Deze Deventenaren deelden...
jarigen per gemeente

Leuk om te weten: zoveel Deventenaren zijn tegelijk met jou jarig

Blaas jij de kaarsjes uit met een kop warme chocomelk naast je stuk taart of is het tijdens jouw ver...

adv.