Hoe is het nu met: John en Saskia uit ‘Ik Vertrek’?

Door Simone Groot Lipman 23 oktober 2018

John & Saskia uit Deventer waren in maart 2018 te zien in het populaire tv-programma Ik Vertrek. Ze hebben hun baan opgezegd en vertrokken in september 2016 op de bonnefooi richting Spanje om een camper parking te beginnen. Inmiddels leven ze hun droom en is SenS Sleep al een jaar open. Hoe is het nu met ze? 

Met nog een huis in Deventer en zonder huis en grond in Spanje vertrokken John en Saskia toch. Na een jaar hebben ze een huis gekocht met een perfect stuk grond vlakbij Cartagena, op een kwartiertje rijden van het strand. Ze hebben er 6000 vierkante meter grond, een huis en een zwembad. En een tennisbaan niet te vergeten, de plek waar de campers staan. Camper parking SenS Sleep in Los Llanos de Perín was een feit.

Tennisbaan

Na een jaar oefenen en proefdraaien voor (camper)vrienden en familie, hebben ze sinds begin oktober 2018 hun vergunning binnen. Het is dus nu officieel: ze hebben plek voor acht campers met een geweldig uitzicht op de  Murciaanse natuur. De tennisbaan is bijzonder en uniek te noemen. ‘We staan op de tennisbaan!’ of de vraag ‘Hebben jullie al op de tennisbaan gestaan?’ is inmiddels een bekend begrip onder camperaars. Saskia: ”Mensen met een camper vinden het heerlijk: het is vlak, geen modder en veel minder stof.” En ondanks de vele gratis camperplekken in de omgeving, kiezen gelukkig genoeg mensen voor een plek bij John & Saskia. ”Veel mensen willen op een veilige plek staan in de natuur en hebben behoefte aan informatie. We kennen de omgeving inmiddels goed en hebben leuke wandel- en fietsroutes.”

sens-sleep
Camper op de tennisbaan. Foto | Facebook SenS-sleep

Droom

Saskia: ”De zoektocht heeft wat lang geduurd, maar het is precies hoe we het voor ogen hadden. Ook wel eng eigenlijk, want het was soms te mooi om waar te zijn.” De grootste ‘stressfactor’ was voor hen de vergunning. Ze zijn dolgelukkig in Spanje. John: ”We zitten hier op ons plek en het voelt echt als thuis. We worden er blij van en het is leuk om dit te kunnen delen met andere gasten. Enige nadeel: de tijd vliegt. We vervelen ons geen moment! En je hebt geen weekenden meer. We leven veel minder op de klok en agenda dus je vergeet gewoon de tijd. We hebben geen verschil meer in of het nu maandag of donderdag is.”

‘De tennisbaan is inmiddels een bekend begrip onder camperaars’

Vakantiehuis

In een jaar tijd is het stel maar vijf dagen met de camper weggeweest. Saskia: ”We hebben heerlijk gewandeld en van de omgeving genoten, maar dacht ook: we gaan weer terug naar ons vakantiehuis. Want zo voelt het! Volgend jaar gaan we in juni, juli en augustus dicht en gaan we de maand juni echt lekker weg. De andere twee maanden werken we lekker in en om het huis.” De winter is voor hun het hoogseizoen, want door het milde klimaat is de regio een populaire bestemming voor overwinterende camperaars.

Het ‘vakantiehuis’. Foto | Facebook SenS-sleep

Onderneming

Naast emigreren, is samen iets opzetten ook een hele onderneming. Saskia: ”Dat was wel erg wennen, want we hadden nog nooit samengewerkt. We doen dingen op ons eigen manier. Ik ging linksom en John rechtsom, maar uiteindelijk wel met hetzelfde doel. John is meer van de tuin en het onderhoud en ik doe de moestuin, koken en de website. Schoonmaken wisselen we af, haha! We werken misschien harder, voor minder geld, maar genoeg om van te leven. Meer hebben we niet nodig! We zijn kleinschalig en dat is een bewuste keuze. We willen niet groter, want we vinden persoonlijke aandacht belangrijk. Alleen het idee al, dat je bijvoorbeeld personeel moet nemen. Dat willen we helemaal niet.”

‘Je voelt je hier geen buitenstaander’

Spanje

De keuze viel op Spanje vanwege de gastvrijheid en het weer. ”En de eenvoud”’, voegt John toe. ”Ze zijn hier heel erg op familie en buurt gericht. Er wordt goed voor elkaar gezorgd en op elkaar gelet, dat zorgt ervoor dat je je niet een buitenstaander voelt en makkelijk opgenomen wordt. Dat is een fijn gevoel! Zo hebben we bijna iedere dag lokale leveranciers over de vloer. De visboer, bakker en groenteboer.”

sens-sleep
Foto | Facebook SenS-sleep

Deventer

Hun hele leven lang hebben ze in Deventer gewoond. Als we vragen wat ze missen in onze Hanzestad, blijft het een tijdje stil. ”Eigenlijk niks. Mijn ouders”, vertelt Saskia. ”Maar geen specifiek ding. Wat wel grappig is, is dat veel mensen Deventer koek als cadeautje meenemen. En we hebben naast de badkamer een eetkamer gemaakt. Zodat de ‘aanschuiftafel’ ook door kan gaan met slecht weer. Aangekleed met spelletjes, Deventer foto’s, boekenkast met Deventer koek kartonnen doosje. Eigenlijk een klein Deventer kamertje!”

Uitzending gemist? Kijk de aflevering hier terug.

Lees ook:

familie-adema

Hoe is het nu met: Familie Adema van Een Huis Vol?

Wie kent de Ademaatjes niet? Het Bathmense gezin was afgelopen december voor de derde keer te zien i...

adv.