Deze beauty’s uit Deventer zijn in de race voor Miss Teen en Miss Beauty of Overijssel

Door Simone Groot Lipman 5 maart 2019

Deventer is goed vertegenwoordigd dit jaar tijdens de Miss Overijssel verkiezing. Matilde, Iris en Patricia uit Deventer zijn doorgedrongen tot de finale van Miss Beauty of Overijssel 2019 (19 jaar en ouder). Vorig jaar won Deventerse Angel nog deze titel. Alicia en Denicia gaan strijden voor de titel van Miss Teen of Overijssel (15 tot 18 jaar) tijdens de finale op zondag 12 mei. Je kunt nu stemmen. We stellen de meiden graag aan jullie voor:

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Matilde Verhagen (19)

Miss Beauty 2019 Matilde
Foto | indebuurt Deventer

Matilde (19) uit Schalkhaar volgt de hoge Hotelschool in Amersfoort. ”Ik heb al mijn eigen hostess bedrijf en wil later graag mijn eigen bureau hebben. De missverkiezing was een spontaan idee van mijn vriendinnen en dacht ‘ik zie het wel’. Met 0,0 voorbereiding ben ik deze wedstrijd begonnen, maar nu wil ik ook graag winnen. Waar ik het meest naar uit kijk? De finale natuurlijk, met de bikinironde. Dat vind ik onwijs spannend, want dan moet je je lichaam presenteren. Ik ben dan ook nog fanatieker gaan sporten en zie dit allemaal als een heel leuk avontuur.”

Iris Markerink (19)

Miss Beauty 2019 Iris
Foto | indebuurt Deventer

Iris (19) uit Diepenveen werd gescout via Facebook, slechts een week voor de casting. ”Het was een beetje last-minute, maar het leek mij wel leuk! Ik draag nooit hakken, dus het eerste wat ik heb gedaan is hakken kopen. Mijn vriendin Lisa uit Zwolle haalde de finale, dus ik zag alle meiden mooi in een jurk, dat vond ik wel tof. Ik volg de opleiding TV-productie in Hilversum en wil graag de productie kan op in televisie. Maar mijn droom is om presentatrice te worden. Dus ik zie dit als een mooie tijd en hoop vooral mezelf beter te leren presenteren.”

Patricia Nijkamp (22)

Miss Beauty 2019 Patricia
Foto | indebuurt Deventer

Patricia uit Deventer volgt de opleiding HBO Verpleegkunde. ”Angel Idzes – Miss Beauty of Overijssel 2018 – is een goede vriendin van mij, dus ik heb van dichtbij gezien hoe zij het traject heeft doorlopen. Doordeweeks loop ik gewoon in spijkerbroek met sneakers, maar in het weekend vind ik het leuk om uit te pakken met make-up, hakken en kleding. Mijn beroep is dan wel heel anders, maar met deze Miss verkiezing hoop ik dat ik mezelf ontwikkel als persoon. Deze wedstrijd is dus puur voor mijn persoonlijke ontwikkeling en ik vind het een uitdaging om mezelf te presenteren, stralen en een voorbeeld te zijn voor andere jonge meiden. Ook al ben ik wel heel competitief ingesteld…”

Alicia Koopman (16)

Miss Teen 2019 Alicia
Foto | indebuurt Deventer

Alicia (16) uit Deventer is ook gescout via Facebook voor Miss Teen of Overijssel. ”Ik hecht veel waarde aan kleding en make-up en vind het leuk om nieuwe meiden te ontmoeten die je vriendinnen kunnen worden. De ‘Deventer club’ is ook heel gezellig. We zijn best luidruchtig en nemen geen blad voor de mond. In dit avontuur kijk ik heel erg uit naar de trainingsdagen, zoals een workshop catwalk lopen. Ik zit nu in mijn vierde leerjaar aan Intermetzo. Later wil ik graag kapster worden, het liefst met een eigen salon. Meedoen aan Miss Teen verkiezing geeft mij veel zelfvertrouwen en ik hoop natuurlijk dat ik de titel ga winnen!”

Denicia Gerritsen (16)

Miss Teen 2019 Denicia
Foto | indebuurt Deventer

Denicia is samen met Alicia de jongste van de groep. ”Ik danste (ritmisch) altijd op hoog niveau in Brabant en twee meiden uit mijn groep hadden mee gedaan. Ik ben nu helemaal gestopt met dansen, maar geef nog wel training hier in Deventer. Het is een meisjesdroom om in een mooie jurk op zo’n podium te staan. Ik zit nu in mijn vierde leerjaar van Het Slatink en wil hierna graag de opleiding onderwijsassistent gaan volgen. Mijn allergrootste droom is namelijk om later kleuterjuf te worden.”

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.