Deventerse Armanda is verleidster op Temptation Island: ‘Ik wilde blanco aan het avontuur beginnen’

Door Simone Groot Lipman 12 februari 2019

Oelala! Vanaf donderdag 14 februari (inderdaad, op Valentijnsdag) kunnen we weer smullen van dé ultieme relatietest op de buis: Temptation Island. En het populaire programma heeft dit seizoen een Deventer tintje, want Deventerse Armanda (22) is één van de zwoele verleidsters op het eiland. Haar taak: de relaties ‘testen’…

De 22-jarige schone – in het dagelijkse leven model en werkzaam bij zonnestudio Big Sun in Deventer – werd benaderd om mee te doen aan het spraakmakende RTL-programma. ”Binnen twee dagen moest ik beslissen of ik mee wilde doen, maar omdat ik er van overtuigd ben dat alles gebeurt met een reden dacht ik: let’s do it!” Zonder enige verwachting begon Armanda aan de spannende rollercoaster. Zelf keek ze namelijk nooit naar het smeuïge programma. ”Natuurlijk wist ik wat mijn rol zou worden in het spel, maar verder had ik geen idee wat mij te wachten stond. Mijn vader – waar ik een hele hechte band mee heb – vroeg zelfs nog of het niet beter was om van tevoren wat afleveringen te bekijken, maar dat wilde ik echt niet. Ik wilde blanco aan het avontuur beginnen.”

Relatie ‘testen’

Ondanks de waarschuwing voor negatieve reacties van buitenaf valt het volgens Armanda tot nu toe allemaal reuze mee. ”Zo lang mijn familie en vrienden achter mij staan kan ik de hele wereld aan! Gelukkig reageert mijn directe omgeving heel positief. Toch hebben best veel mensen een mening over ons: de verleiders, verleidsters en de koppels. Maar iedereen die oordeelt weet niet precies wat het spel inhoudt. Wij zijn ervoor om de relatie te testen en niet om kapot te maken. Dat doen namelijk de koppels helemaal zelf.”

‘Heel Nederland heeft een mening over ons’

Leerzame ervaring

Ondanks het spannende avontuur vond Armanda het een leerzame ervaring. ”Niet met vrienden, maar met wildvreemde mensen op een eiland zitten vond ik erg spannend. Ik was bloednerveus, maar ook erg benieuwd hoe ik met de situatie om zou gaan. Mensen uit mijn directe omgeving omschrijven mij als een lieve en zorgzame meid en vinden dat ik echt mijzelf ben. Ik probeerde op het eiland dan ook op mijn eigen manier een goede verleidster te zijn.”

armanda eigen foto
Eigen foto

Hechte club

Na de tijd op het tropische eiland hield Armanda nog veel contact met de verleidsters. ”We spreken nog vaak met elkaar af. Twee weken geleden was ik zelfs nog in België om ons groepje weer te zien. Voor ik begon aan Temptation Island ging ik er niet vanuit dat ik door het programma een vriendschap zou opbouwen, dus deze band vind ik erg bijzonder.”

‘Dat ik gevraagd werd, gaf mij de bevestiging dat ik gezien mag worden’

Deelname

Spijt van de deelname? Zeker niet! Armanda vindt het zelfs een grote eer dat ze is gevraagd voor het populaire programma. ”Stiekem voelde ik mij best speciaal toen ik gevraagd werd of ik mee wilde doen, want dit maak je natuurlijk niet vaak mee. Het gaf mij de bevestiging dat ik gezien mag worden.” Zelf heeft de nuchtere Deventerse nog geen beelden teruggezien van haar avontuur op het eiland, maar gespannen voor de eerste aflevering is ze zeker. ”Waarschijnlijk kijk ik het samen met vrienden en anders met mijn vader. Ik ben heel zenuwachtig, maar donderdag zit ik er zéker klaar voor!”

De eerste twee afleveringen van Temptation Island 2019 zijn donderdag 14 februari te zien om 20:30 uur bij RTL 5. Daarna kan je om 22:30 uur nagenieten van Temptation Talk. Psst.. kan je écht geen genoeg krijgen van Temptation Island, dan is de derde aflevering die avond ook al te bekijken op Videoland. Pak de popcorn er dus maar bij op Valentijnsdag! 

adv.