Deventenaar Dennis Versluis met zeldzame longziekte vlogt zijn herstel

Door Naomi Pater 12 maart 2019

De 30-jarige Dennis Versluis was altijd een fanatieke sporter tot hij in 2016 ineens te maken kreeg met longproblemen. Ze kwamen erachter dat hij de zeldzame ziekte COPD heeft. Hij kon zelfs de trap niet meer op, werd arbeidsongeschikt verklaard en zat twee jaar lang thuis. Na die jaren vond hij dat er iets moest veranderen. Hij begon zichzelf uit te dagen met een challenge. Dit is wekelijks te zien in zijn vlogs op Youtube.

Dennis was altijd een fanatieke sporter. Vier dagen in de week stond hij op het veld als hoofdtrainer van een dameselftal en was hij assistent scheidsrechter bij het hoogste team van Colmschate. Twee keer per week stapte hij ook nog eens op zijn mountainbike. Van de een op de andere dag was het afgelopen. ”Ik kreeg twee longontstekingen in korte tijd. Ik kon helemaal niks meer, zelfs de trap kon ik niet op. En uit het niets viel ik flauw.”

‘Adem eens door een rietje, dan voel je waar ik elke dag doorheen ga’

Longziekte

In het ziekenhuis volgden er verschillende onderzoeken en de doktoren kwamen erachter dat de waardes in zijn longen nogal verschillen. Er werd COPD vastgesteld, wat erg zeldzaam is voor zijn leeftijd. Dennis: ”Vanaf dat moment werd ik 100% afgekeurd voor werken, in verband met mijn longen. Daarna heb ik twee jaar thuis gezeten. Niemand kon zich ook voorstellen wat ik voelde, want je ziet het natuurlijk niet aan de buitenkant. Adem maar eens door een rietje, dan voel je waar ik iedere dag doorheen ga.”

Van niks naar fit

Op een gegeven moment kon Dennis zijn kinderen niet meer van school halen, vanaf dat moment vond hij dat er wat moest veranderen in zijn leven. “Eerst begon ik met het maken van Youtube video’s en dit wilde ik combineren met het sporten. Ik ging op zoek naar een geschikte sportschool waar ik mijn conditie weer op zou kunnen bouwen met een personal trainer. Ik kwam terecht bij Studio Perfect. Mijn doel is om binnen 24 weken weer fit te worden en ik leg dit vast door middel van vlogs. Inmiddels zit ik in mijn zevende week en sta ik alweer op de loopband. Ik ben nu al enorm trots op mezelf, want een half jaar geleden had ik dit echt niet kunnen doen. Thuis kan ik de trap weer op en ik kan weer met mijn kinderen naar buiten.”

Vloggen

Dennis heeft het Youtube-virus helemaal te pakken. ”Ik wil graag doorgaan met het maken van Youtube video’s en zoveel mogelijk mensen bereiken. Dat is mijn doel. Ik hoop dat mensen geïnspireerd en gemotiveerd raken door mijn verhaal. Het lijkt mij dan ook leuk om straks lotgenoten te coachen.”

‘Ik moet er niet aan denken om weer thuis te zitten’

Doel

Dennis: “De grootste tip die ik mee kan geven is dat je de ziekte moet accepteren en de draad weer op moet pakken, hoe moeilijk het ook is. Ik sport nu anderhalf uur per dag, vijf dagen per week. In zeven weken tijd heb ik ruim drie kilo spiermassa gekweekt. Na de 24 weken gaat het UWV kijken of ik weer kan beginnen met werken, dit zou ik heel graag willen. Ik blijf sowieso sporten, want ik moet er niet aan denken om weer thuis te zitten.”

Volg de inspirerende sportchallenge van Dennis op zijn Youtube-kanaal!

adv.