Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Asankha deed mee aan First Dates: ‘Mijn seksuitspraak is kijkers het best bijgebleven’

Door Janneke Pol 13 januari 2020

Sinds vorige maand kennen we Asankha Kappen (43) van haar tv-optreden bij First Dates. Hoe kijkt ze terug op haar televisieavontuur? En spreekt ze match Harry nog? Wij gingen even buurten en vroegen het.

“En dan bellen ze ineens om een afspraak te maken”, zegt Asankha nog steeds een beetje verrast. Een tijdje terug was de Deventerse te zien in het televisieprogramma First Dates. Het idee voor haar deelname kwam niet van Asankha zelf. “Een vriendin van me opperde het. Ik was na een relatie van 8,5 jaar alweer een jaar of twee single. Ze vroeg of we samen zouden meedoen. Ik antwoordde: ‘Goed joh’, maar had nooit verwacht dat we er een tijdje later echt zouden zitten”, lacht ze.

‘Ik zag hem zitten en dacht: ‘ok?’ maar ik besloot het een kans te geven’

“Via Tinder en Badoo heb ik geprobeerd te daten, inmiddels kan ik al die dates niet meer op mijn vingers natellen. Wat je daarover vaak hoort klopt wat mij betreft. Voor een serieuze relatie hoef je daar niet te kijken.” En dus vulde ze vol enthousiasme het First-Dates-vragenlijstje in. “Gewoon eerlijk, want zo ben ik. Je krijgt een eerlijk antwoord, of je krijgt geen antwoord.”

‘Per golfkarretje gingen we naar de opnamelocaties’

Het bleek te werken, want niet lang daarna kreeg ze telefoon van de redactie. “Ze hadden een match gevonden en wilden een datum afstemmen.” En zo treinde Asankha begin september naar Amsterdam-Noord. “Er was een gebouw voor de mannen en eentje voor de vrouwen, zodat we elkaar nog niet zouden ontmoeten. Met een golfkarretje werden we vervoerd voor opnames van scenes op verschillende locaties. Eerst een interview van een half uurtje, daarna de date zelf.”

De date van Asankha en Harry eindigde met een kus. Screenshot|NPO

Die date begon met de onvermijdelijke eerste indruk. “Ja, hij zat al aan de bar en ik dacht ‘ok’. Wel besloot ik meteen het een kans te geven, want je kiest iemand tenslotte voornamelijk om zijn karakter. Uiteindelijk werd het een erg gezellige date. Wat betreft onze karakters hadden we ook een goede klik.”

‘We spreken elkaar nog regelmatig’

De aflevering werd afgelopen december uitgezonden. “Samen met twee vrienden heb ik het gekeken. Het voelde toch heel bijzonder om jezelf zo terug te zien en te horen. Mijn gevoel achteraf is zeker niet negatief. Je kunt zien dat we gewoon ontspannen met elkaar praten.” De reacties op haar televisiedate waren dan ook grotendeels positief. “Iedereen zei wel dat ik op televisie overkwam zoals ze me kennen. Om de reacties op verschillende socials heb ik me helemaal ziek gelachen.”

‘Er werd geïnsinueerd dat er meer was gebeurd dan een kus, dat steekt me’

Behalve om die ene uitspraak dan. “Tijdens de date werd ik ineens van het tafeltje weggehaald met als smoes dat mijn microfoontje niet goed zat. Tussen neus en lippen kreeg ik de aanwijzing om nog eens over mijn seksvoorkeuren te beginnen, zoals ik dat bij de casting had gedaan. Als ik terugkijk zie ik mezelf ook gewoon een moment kiezen om het onderwerp het gesprek in te gooien. En ja, precies over dat fragment wordt het meest nagepraat.”

Harrily ever after?

Fijn natuurlijk, dat Asankha er zo’n goed gevoel aan over heeft gehouden. De brandende vraag blijft: zijn Harry en Asankha nu een setje?  “Dat het programma in de aftiteling insinueerde dat er meer is gebeurd dan een kus, dat steekt me nog het meest. “We zijn na de date nog iets gaan drinken in Amsterdam en toen heeft hij me nog gekust, maar daarna is er niets gebeurd.”

‘De Sex on the Beach van Victor is erg goed’

Wel spreken de twee elkaar nog. “We drinken geregeld samen een kopje koffie of thee. Deze maand gaan we nog samen naar Slipknot”, lacht ze. “Maar dat is allemaal vriendschappelijk, wat mij betreft blijft het daarbij.” En even eerlijk, wist ze dit direct al? “Toen ik hem aan de bar zag zitten, dacht ik al dat er op fysiek vlak geen klik zou zijn. Ik heb geen voorkeur voor een bepaald type man. Wel zijn er voor mij twee grote afknappers, namelijk een slecht gebit of een bierbuik.” Laten we zelf maar invullen waar Asankha op is afgeknapt…

 

Achter de schermen! Dit willen we allemaal weten over First Dates: 

Natuurlijk zijn er nog een paar zaken die we allemaal willen weten over de opnames van First Dates. Asankha geeft antwoord:

Is het eten lekker in het First Dates restaurant? 

“Je krijgt niet heel veel, maar het eten is goed. Als freelance kok kan ik dat weten.”

Moest je ook echt betalen? 

“Ja, het is gewoon een echte date. Er moet dus ook echt betaald worden voor het eten en de drankjes.”

Was je ook zo positief over de rekening? 

“In verhouding met wat je krijgt, is het best prijzig.”

Werd jullie gespreksstof gescript? 

“Zelf werd ik even van tafel gehaald met de vraag of ik een bepaald onderwerp wilde aansnijden.”

Hoe is Victor als barman?

“Ik was blij dat ik met de trein was gegaan, want de Sex on the Beach van Victor was erg goed.”

 

Barman Victor van First Dates: ‘Ik zou niet meer zo snel naar de supermarkt in Gorssel gaan’

Hoewel hij tegenwoordig lange draaidagen voor First Dates maakt in Amsterdam, begon het leven van ba...

adv.