Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daten in coronatijden: ‘Dat je nu niet kunt zoenen is een voordeel!’

Door Sanne Albers 28 april 2020

Veel van ons hebben in deze periode behoefte aan een beetje liefde. Hoe doe je dat als je single bent, in tijden van corona? Daten op 1,5 meter of toch maar via Skype? Liefdesexpert Carla geeft tips: ”Zie het feit dat je niet kunt zoenen en geen seks kunt hebben tijdens een eerste date als voordeel.”

Volgens Carla Ketelaar (57) gaan daten en corona prima samen. ”We niet weten hoelang dit nog gaat duren. Als je nu stopt met zoeken dan moet je over een paar maanden alsnog onder je steen vandaan kruipen”, vertelt ze.

Single in coronatijd

Carla helpt als liefdesexpert zelfbewuste vrouwen (tussen de 25 en 85 jaar oud) hun blinde vlek op liefdesgebied te ontdekken en schreef daar zelfs een boek over: Vind je eindman. ”Het is niet zo moeilijk om een relatie te krijgen, maar een bijzondere relatie die lang mag duren is wat anders.”

‘Veel mensen denken dat als de seks goed is, de relatie ook vanzelfsprekend zal zijn. Niets is minder waar.’

In deze tijd van quarantaine en afstand houden geeft ze ons tips, ”want het leven stopt niet door de coronacrisis. De liefde gaat gelukkig altijd door.” Carla ziet zelfs veel voordelen in daten op de ‘corona-manier’. ”Het is nog nooit zo druk geweest op datingsites. Daten kost minder tijd en geld want je hoeft de deur niet uit.”

Hoe je nu toch kunt daten

Deze bijzondere tijd vraagt wel om bijzondere oplossingen, want gezellig samen naar de bioscoop of knus in het café kan niet. ”Er zijn op dit moment twee manieren waarop je wel veilig kunt daten: videobellen of elkaar ontmoeten op 1,5 meter, binnen de toegestane normen.”

‘Ga niet in je slobbertrui voor de camera zitten’

”Mits veilig raad ik aan af te spreken. Het komt, los van de coronacrisis, vaak voor dat mensen maanden lang digitaal contact houden met elkaar. In feite ben je dan een soort film aan het draaien, alles wat je van die persoon hoort valt in dat filmbeeld van de prins op het witte paard die in je hoofd zit”, vertelt Carla.

Een vreemde ontmoeten

”Daarom zeg ik normaal gesproken altijd: babbel vier of vijf keer digitaal heen en weer en spreek dan af om elkaar te zien. Nu is dat natuurlijk anders. Als je je ouders en kinderen niet ziet, dan wil je een vreemde ook niet ontmoeten. Dat begrijp ik helemaal.”

‘Als dat gevoel er nog niet is, is seks net zoals naar de sportschool gaan’

Wie wel ‘in het echt’ wil afspreken, raad Carla aan te doen wat goed voelt. ”Ga bijvoorbeeld picknicken. Neem ieder een eigen kleedje, mand en thermoskan mee en babbel met elkaar op afstand. Maar fietsen, wandelen of een openbare kunstroute lopen zijn ook allemaal opties.”

Zoenen en seks

Op 1,5 meter zoenen wordt een beetje lastig. Volgens Carla hoeft dat niks uit te maken. ”Zoenen en seks zijn een slechte graadmeter voor een beginnende relatie. Wij hebben het idee dat als de seks goed is, de relatie ook vanzelfsprekend zal zijn. Niets is minder waar.”

”De behoefte aan seks en intimiteit in een relatie ontstaan vanuit een gevoel. Als je dat gevoel nog niet hebt is seks net alsof je naar de sportschool gaat. Het kan mee- of tegenvallen. Als het tegenvalt, schrijf je iemand af. Dat is zonde.”

Zenuwen en onzekerheid

Seks is een momentopname. Zenuwen en onzekerheid spelen mee. Daarom raad ik iedereen aan deze kans aan te pakken om eens anders te daten. Kijk of er iets is dat jullie bindt, anders blijft het slechts een sportactiviteit. Dat levert een andere manier van voelen en kijken op. Ik denk dat jongeren daar ook meer behoefte aan hebben. Vaak gaat het alleen om snelle seks.”

Videobellen

”Doe als je gaat videobellen net alsof het je eerste afspraak is. Tut je op, maak er werk van. Ga niet in een slobbertrui met piekhaar achter de camera zitten. En let op waar je gaat zitten, niet voor een rommelig aanrecht. Ook bij videobellen heb je maar één kans om een goede eerste indruk te maken, dus pak die kans en maak er werk van.”

‘Bij videobellen zit je elkaar constant aan te koekeloeren, dat is heel intens.’

”Als je gaat videobellen, moet je constant praten. Dat is heel anders dan in het echt afspreken en iets actiefs doen. Nu zit je mekaar maar aan te koekeloeren, dat is heel intens.”

”Een eerste afspraak moet je zien als een handdruk op een verjaardag. Je gaat naast iemand zitten en babbelt daar een beetje mee. Als je te lang gaat bellen komt gelijk alles naar boven of je moet echt op zoek naar gespreksstof. Daarom adviseer ik om niet te lang te videobellen. Praat een kwartier en sluit dan af. Bel een paar dagen later weer.”

Een valkuil

Te lang blijven mailen, chatten of appen is volgens Carla een valkuil. ”Binnen veertien dagen moet er een afspraak kunnen staan. Een ontmoeting of beeldbellen. Als er geen goede reden is en er komt geen afspraak, dan heeft de andere persoon waarschijnlijk geen echte interesse.”


Meer over Laatste Liefde ontdekken?

Laatste Liefde coaches

1e Pauwenlandstraat 6, Deventer

Bekijk meer:coaches

Lees ook:

Poppenhuizen

Tineke bouwt grachtenpanden en designwoningen: ‘Ik ruilde een Hollands geveltje voor een Japans bonsaiboompje’

Is ze bouwvakker? Architect of aannemer misschien? Niets van dat alles. Toch bouwt Tineke ten Bulte ...

Debuut voor zangeres Britt: ‘Ik vind het belangrijk dat er een boodschap in een nummer zit’

Deventerse Britt Jongejan (19) heeft haar eerste nummer uitgebracht. Het nummer genaamd Thoughts is ...
Vintage

Week van Tweedehands Textiel! Hier kun jij online schatzoeken naar vintage

Deze week is het de 'Week van Tweedehands Textiel', én laat Deventer nou te gekke tweedehandswinkels...

Binnenkijken bij de atelierwoning van Margot: ‘Mijn huis is nu een privé atelier’

"En zo werden alle exposities afgelast", zegt kunstenares Margot Olde Loohuis. Samen met haar zoon w...

We gaan de komende nachten veel vallende sterren zien

Is het jou ook opgevallen? Er zijn veel sterren te zien deze nachten. Het wordt nog leuker, meteorie...

SRV-wagens zijn weer helemaal in: zij kwamen toen de boodschappen bezorgen

Waar we voor de coronacrisis nog vrolijk de winkel in huppelden voor een boodschapje, voelt het voor...

adv.