Daten in coronatijden: ‘Dat je nu niet kunt zoenen is een voordeel!’

Daten in tijden van corona Carla
Liefdesexpert Carla geeft tips over daten in coronatijden | Foto indebuurt Deventer

Veel van ons hebben in deze periode behoefte aan een beetje liefde. Hoe doe je dat als je single bent, in tijden van corona? Daten op 1,5 meter of toch maar via Skype? Liefdesexpert Carla geeft tips: ”Zie het feit dat je niet kunt zoenen en geen seks kunt hebben tijdens een eerste date als voordeel.”

Volgens Carla Ketelaar (57) gaan daten en corona prima samen. ”We niet weten hoelang dit nog gaat duren. Als je nu stopt met zoeken dan moet je over een paar maanden alsnog onder je steen vandaan kruipen”, vertelt ze.

Single in coronatijd

Carla helpt als liefdesexpert zelfbewuste vrouwen (tussen de 25 en 85 jaar oud) hun blinde vlek op liefdesgebied te ontdekken en schreef daar zelfs een boek over: Vind je eindman. ”Het is niet zo moeilijk om een relatie te krijgen, maar een bijzondere relatie die lang mag duren is wat anders.”

‘Veel mensen denken dat als de seks goed is, de relatie ook vanzelfsprekend zal zijn. Niets is minder waar.’

In deze tijd van quarantaine en afstand houden geeft ze ons tips, ”want het leven stopt niet door de coronacrisis. De liefde gaat gelukkig altijd door.” Carla ziet zelfs veel voordelen in daten op de ‘corona-manier’. ”Het is nog nooit zo druk geweest op datingsites. Daten kost minder tijd en geld want je hoeft de deur niet uit.”

Hoe je nu toch kunt daten

Deze bijzondere tijd vraagt wel om bijzondere oplossingen, want gezellig samen naar de bioscoop of knus in het café kan niet. ”Er zijn op dit moment twee manieren waarop je wel veilig kunt daten: videobellen of elkaar ontmoeten op 1,5 meter, binnen de toegestane normen.”

‘Ga niet in je slobbertrui voor de camera zitten’

”Mits veilig raad ik aan af te spreken. Het komt, los van de coronacrisis, vaak voor dat mensen maanden lang digitaal contact houden met elkaar. In feite ben je dan een soort film aan het draaien, alles wat je van die persoon hoort valt in dat filmbeeld van de prins op het witte paard die in je hoofd zit”, vertelt Carla.

Een vreemde ontmoeten

”Daarom zeg ik normaal gesproken altijd: babbel vier of vijf keer digitaal heen en weer en spreek dan af om elkaar te zien. Nu is dat natuurlijk anders. Als je je ouders en kinderen niet ziet, dan wil je een vreemde ook niet ontmoeten. Dat begrijp ik helemaal.”

‘Als dat gevoel er nog niet is, is seks net zoals naar de sportschool gaan’

Wie wel ‘in het echt’ wil afspreken, raad Carla aan te doen wat goed voelt. ”Ga bijvoorbeeld picknicken. Neem ieder een eigen kleedje, mand en thermoskan mee en babbel met elkaar op afstand. Maar fietsen, wandelen of een openbare kunstroute lopen zijn ook allemaal opties.”

Zoenen en seks

Op 1,5 meter zoenen wordt een beetje lastig. Volgens Carla hoeft dat niks uit te maken. ”Zoenen en seks zijn een slechte graadmeter voor een beginnende relatie. Wij hebben het idee dat als de seks goed is, de relatie ook vanzelfsprekend zal zijn. Niets is minder waar.”

”De behoefte aan seks en intimiteit in een relatie ontstaan vanuit een gevoel. Als je dat gevoel nog niet hebt is seks net alsof je naar de sportschool gaat. Het kan mee- of tegenvallen. Als het tegenvalt, schrijf je iemand af. Dat is zonde.”

Zenuwen en onzekerheid

Seks is een momentopname. Zenuwen en onzekerheid spelen mee. Daarom raad ik iedereen aan deze kans aan te pakken om eens anders te daten. Kijk of er iets is dat jullie bindt, anders blijft het slechts een sportactiviteit. Dat levert een andere manier van voelen en kijken op. Ik denk dat jongeren daar ook meer behoefte aan hebben. Vaak gaat het alleen om snelle seks.”

Videobellen

”Doe als je gaat videobellen net alsof het je eerste afspraak is. Tut je op, maak er werk van. Ga niet in een slobbertrui met piekhaar achter de camera zitten. En let op waar je gaat zitten, niet voor een rommelig aanrecht. Ook bij videobellen heb je maar één kans om een goede eerste indruk te maken, dus pak die kans en maak er werk van.”

‘Bij videobellen zit je elkaar constant aan te koekeloeren, dat is heel intens.’

”Als je gaat videobellen, moet je constant praten. Dat is heel anders dan in het echt afspreken en iets actiefs doen. Nu zit je mekaar maar aan te koekeloeren, dat is heel intens.”

”Een eerste afspraak moet je zien als een handdruk op een verjaardag. Je gaat naast iemand zitten en babbelt daar een beetje mee. Als je te lang gaat bellen komt gelijk alles naar boven of je moet echt op zoek naar gespreksstof. Daarom adviseer ik om niet te lang te videobellen. Praat een kwartier en sluit dan af. Bel een paar dagen later weer.”

Een valkuil

Te lang blijven mailen, chatten of appen is volgens Carla een valkuil. ”Binnen veertien dagen moet er een afspraak kunnen staan. Een ontmoeting of beeldbellen. Als er geen goede reden is en er komt geen afspraak, dan heeft de andere persoon waarschijnlijk geen echte interesse.”

Laatste Liefde

5,0
(3)

1e Pauwenlandstraat 6, 7413 ZA Deventer

Meer informatie

Lees ook:

Laatste Liefde

5,0
(3)

1e Pauwenlandstraat 6, 7413 ZA Deventer

Meer informatie

Laatste Liefde

5,0
(3)

1e Pauwenlandstraat 6, 7413 ZA Deventer

Meer informatie

Meer in deze categorie

Deventenaren

Ga naar “Mysterie opgelost: dit doet de designated survivor van Deventer”

Mysterie opgelost: dit doet de designated survivor van Deventer

burgemeester Deventer
Ga naar “De wijk van Gerda is elf muurschilderingen rijker: ‘Elk kunstwerk heeft een eigen verhaal’”

De wijk van Gerda is elf muurschilderingen rijker: ‘Elk kunstwerk heeft een eigen verhaal’

Sluiswijk
Ga naar “Salomé (25) heeft een moestuin bij de School van Frieswijk: ‘Iedereen kan het online volgen’”

Salomé (25) heeft een moestuin bij de School van Frieswijk: ‘Iedereen kan het online volgen’

School van Frieswijk

In onze gids

Ga naar “Bistro De Rode Kater”

Bistro De Rode Kater

 • Grote Kerkhof 25-26
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
  4,5
  (299)

Nu gesloten

4,5
(299)
Ga naar “Freshman”

Freshman

 • Stromarkt 18
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Freshman lunchen Deventer BibliotheekFreshman lunchen Deventer Bibliotheek

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00”

Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “AH Rundergehakt 300 gram van € 6,98 voor € 6”

AH Rundergehakt 300 gram van € 6,98 voor € 6

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Vest omkeerbaar € 21,99”

Vest omkeerbaar € 21,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker bedrijfsrestaurant”

Medewerker bedrijfsrestaurant

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

 • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn
Ga naar “Kerstmarkt in de buurt van Deventer”

Kerstmarkt in de buurt van Deventer

 • Van 8 dec t/m 23 dec
Ga naar “Halloween in Deventer”

Halloween in Deventer

 • Van 27 okt t/m 30 okt