Bij de voordeur: Maaike Brunekreef

Door Marlene Haage 5 december 2018

Vandaag bij haar voordeur Maaike Brunekreef. Maaike is hier als student heen gekomen vanuit Twente en niet meer weggegaan. Zij woont in de wijk Colmschate en is aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling bij Isala in Zwolle. Tijdens de week van de kindermishandeling (19-23 november 2018) is ze intensief betrokken geweest bij diverse lezingen. Het zijn onderwerpen die nog steeds niet makkelijk ter sprake komen, maar Maaike zet zich er graag voor in!

In haar vrije tijd: doet Maaike graag mee aan popquizen. Ook is zij vaak op zoek naar unieke retro items voor in haar huis.

Deventer in 3 woorden : Thuis, trots en bruisend.

Mooiste gebouw: Het Burgerweeshuis

Koek of bier: Mag het ook wijn zijn?

Waar ben je trots op: Levendige culturele en creatieve scene

Wat zou je willen veranderen: Ik zou graag willen dat mensen weer echte aandacht voor elkaar hebben en dat we elkaar niet veroordelen op wat we denken te zien. Gewoon elkaar weer recht in de ogen aankijken en luisteren naar elkaar.

Wat wil je nog kwijt: Niets is wat het lijkt. 1 op de 5 gezinnen heeft te maken met een vorm van kindermishandeling of huiselijk geweld. Ik hoop dat meer mensen erkennen dat het er is en dat men dit niet veroordeelt, maar luistert naar de problematiek en wellicht een helpende hand biedt.

Bij de voordeur: Rianne Leusink

Deze week bij haar voordeur: Rianne Leusink. Rianne woont met haar gezin in de wijk Snipperling, een...

Meer over

Deventenaren

adv.