Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Beatje hoor! Zij motiveren thuisblijvers op een muzikale manier

Door Janneke Pol 28 mei 2020

Jongerenwerkers van Raster Fabian Schrijver en Laurens Pamboer schreven samen met rapper Manke (17) een nummer en maakten een bijbehorende videoclip. De naam van het nummer ‘Motivatie’ laat het doel al doorschemeren: een oppepper bieden in coronatijd. Het is één van de initiatieven van Raster om contact te onderhouden met de doelgroep tijdens de coronacrisis. 

“We konden opeens niets meer, dus bedachten we om muziek te maken in de vorm van live televisie”, aldus rapper Manke (17). Samen met jongerenwerkers Fabian Schrijver en Laurens Pamboer van Raster ging hij in vijf sessies live op het Instagramkanaal van Raster. Hier bespraken de mannen wekelijks nieuws uit Deventer en deden ze (improvisatie)optredens waarbij de kijkers de woorden konden noemen die gebruikt werden voor de show. Eindresultaat? Het nummer ‘Motivatie’ mét bijbehorende videoclip als oppepper tijdens de coronacrisis.

‘Ik ben toe aan contact, maar dat gaat niet.’

“We merkten dat mensen geen zin meer hadden in binnen zitten, zo ontstond het gesprek over motivatie”, aldus de initiatiefnemers. Het nummer is toepasselijk in coronatijd. De eerste zinnen van het refrein luiden dan ook:  “Het is vreemd als ik mensen nu op straat zie. Ik ben toe aan contact, maar dat gaat niet.” Iets waar iedereen zich volgens de schrijvers wel in kan vinden. De rappers kregen tijdens de opnames een steuntje in de rug. Zo mochten ze onder andere in de Adelaarshorst en op een dak van een huis filmen. Samen met inzendingen van andere Deventenaren is de clip tot stand gekomen.

Meer zichtbaarheid online

Raster heeft tijdens de verandering door corona een manier gevonden om online meer zichtbaar te zijn en zo in contact te blijven met jongeren. Zo lanceerden ze eerder de campagne #voorwiedoejijhet en zijn ze momenteel bezig met het project ‘Adres Onbekend’, een briefwisseling ter bevordering van contact.

korting acties Deventer

Kijk, dat zijn acties: hier scoor je gratis bloemen en Tony Chocolonely met korting

Je kunt natuurlijk zelf alle reclamefolders doorspitten, social media afstruinen en de hele stad doo...
liefje ontmoet in Deventer

Liefje ontmoet in Deventer: ‘De eerste avond bracht hij me netjes thuis, ik zat op zijn bagagedrager’

Deventer kent veel plekken die zich prima lenen voor een romantische date of ontmoeting: de IJsselka...
as gft

Mag dat? As uit de vuurkorf in je gft-bak gooien?

Ondergaande zon, biertje in je hand en dan lekker fikkie stoken in de vuurkorf. Sfeertje hoor! Maar ...

adv.