Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 x containerfrustraties in Deventer

Door Janneke Pol 7 juli 2020

De container van de buurvrouw een hele week voor jóuw schutting, steeds groenafval van die buurman in jouw bak of afval dat achterblijft na het ophalen. Containerfrustraties blijken er in overvloed in Deventer. Tijd voor een overzicht. Welke herken jij?

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Geregeld geklaagd

“Mijn buurvrouw zet de containers buiten de voortuin voor de ingang van mijn tuin. Regelmatig over geklaagd maar er gebeurt niks”, zegt Tonnie.

Naast de ondergrondse containers

Ook bijzetten van zakken naast de ondergrondse containers leidt tot ergernissen. “Hier gebeurt het heel erg vaak, niemand weet wie zoiets doet. (Waarschijnlijk vaak ’s avonds neerzetten om niemand te zien, als het donker genoeg is)”, zegt Wendy.

Containerverzamelplaats

“Ja heb ik helaas ook last van kliko’s van anderen, heel vaak aangegeven maar ze doen er niks aan. En ’t leuke is: mijn schutting is verzamelplaats, elke keer twee kliko’s tegen mijn schutting minimaal 5 dagen lang”, verzucht Umit.

Bewust buiten de poort

Dunja heeft haar eigen redenen om een van haar containers strategisch neer te zetten: “Ik heb dus buren die hierover klagen, omdat ze dan niet meer keihard over het plein kunnen crossen richting hun parkeerplaatsen (aan de overkant van het plein staan ook containers, maar zij hebben nog nooit een waarschuwing ontvangen). Terwijl ik juist bewust 1 van de 3 container aan de buitenkant van mijn poort zet, zodat we niet van onze sokken gereden worden.”

‘Gewoon volgooien’

“Hier staan ze zeker 1 week nog aan de straat”, zegt Belinda. “Als ze de volgende dag nog niet zijn opgehaald zet je ze gewoon iedere keer weer op een andere plek neer waar men ze niet makkelijk kan vinden. Gaan ze op een gegeven moment ze vanzelf wel weer op tijd binnenhalen. Ik ga er dan wel vanuit dat je het ze al meerdere keren vriendelijk gevraagd hebt”, tipt Erwin haar. Gerrie heeft een andere methode om kliko’s tijdig van de straat te krijgen: “Gewoon volgooien dan leren ze het wel af.”

In de bak van de buren

Anderen hebben ervaring met afval van de buren dat ongevraagd in hun kliko wordt gegooid. Margriet zei hierover: “Laat ze ’t even netjes vragen! Maar ik zie t wel eens dat er ineens zooi bij in is gedrukt als ik de container al aan de weg heb en er nog iets bij in wil gooien! Asociaal.” Mata denkt daar net anders over: “Als er ruimte is en je houdt je aan het soort afval, geen probleem lijkt mij….”

Te vroeg plaatsen?

“Wat gebeurt als ik moet om 6:00 moet werken en ik zet mijn container om 5:30 op de stoep? Riskeer ik een boete? Nederland regeltjes land”, vraagt Paul zich af.

Afvalbakken afschaffen?

“Mijn buurvrouw zet ze in de voortuin. Prachtig uitzicht als ik uit het raam kijk. Rot op met die afvalbakken”, zegt Lys. “Van mij mogen ze die hele handel afschaffen. Stinkdingen.”

 

Weekendoverzicht

Zwemparadijs weer open, grote brand en meer: dit is het weekendnieuws uit Deventer

Het is weer maandagmorgen! We praten je bij over de nieuwtjes van de afgelopen dagen in het weekendo...
Betti

Bij Betti zie je een aaneenschakeling van opvallende elementen: “Betti zelf is een sexy ding”

Betti is de naam van het nieuwe ontbijt- en borrelrestaurant aan het Grote Kerkhof. Een jaar zat hie...
Boogie monster

Favorieten van: de mannen van Boogie Monster! ‘Wat er na het bier drinken nu fijner dan een berg chicken wings?’

Ken je ze nog? De mannen van Boogie Monster vertelden eerder aan indebuurt over hun muzikale carrièr...

Deze woningen staan aan een rustige weg in Deventer en ze zijn nu te koop!

Woon jij op dit moment in een drukke wijk of aan een belangrijke verkeersader in Deventer? Misschien...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.