7 x opvallend leuke acties in Deventer voor 3FM Serious Request

Door Simone Groot Lipman 21 november 2017

De week voor kerst staat het Glazen Huis in Apeldoorn. Het thema van 3FM Serious Request 2017 is het opsporen van vermiste kinderen en het herenigen van gezinnen wereldwijd. Over een kleine maand is het al zover en ook in Deventer is dat goed te merken. Er zijn al meer dan 20 acties aangemeld. Tijd voor een overzicht van de meest opvallende acties:

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Opsluiten

Villa Voorstad
Foto: Facebook Villa Voorstad

Op 15 en 16 december zullen jongeren en jongerenwerkers van Raster zich 24 uur lang opsluiten in Villa Voorstad voor het goede doel. Naast Serious Request steunen ze ook andere lokale doelen. Om dat te kunnen doen zal de Villa tuin 24 uur beschikbaar zijn om de jongeren een hart onder de riem te steken, en uiteraard ook de medewerkers van Villa Voorstad die een dag lang buiten in de kou hun programma draaien. Hou de Facebookpagina in de gaten voor alle activiteiten.

Kraaltjes

serious-1

Thijn van 9 jaar oud bedacht samen met z’n broer Chiel een originele manier om geld in te zamelen voor Serious Request. Ze maken van strijkkralen hele creatieve dingen, zoals: sleutelhangers, onderzetters of sleutelhangers met vrolijk gekleurde patronen. Lees hier meer over de actie.

Heel Samen Bakt

heel-samen-bakt

Grand Café Samen uit Deventer komt met ‘Heel Samen Bakt’ in actie voor 3FM Serious Request. Op maandag 27 november kun je de cupcakes laten keuren door een deskundige jury. De winnaar zal tussen 4 en 21 december cupcakes leveren voor Samen, waarvan de opbrengst geheel naar 3FM Serious Request zal gaan. De kosten om de cupcakes te maken worden vergoed door het café. Ze zullen de totaalopbrengst ook nog eens verdubbelen, voordat het opgehaalde bedrag naar Apeldoorn gebracht zal worden op vrijdag 22 december.

Pop-up kerstcafé

serious-4

School De Wingerd in Twello wil ook graag zijn steentje bijdragen. Dit doen ze door op vrijdag 15 december een pop-up café te organiseren en hiermee geld op te halen voor dit goede doel. Met een taartenbakwedstrijd, een kerstmarkt, restaurantjes, workshops, bingo, casino en een veiling. Het pop-up café zal van 12.00 tot 22.00 uur open zijn voor iedereen.  

Schalkse handel

serious-5

Deze goede buren uit Schalkhaar zijn samen verre vriend van ouders en kinderen die elkaar moeten missen. Met hun Schalkse handel hopen ze hun steentje bij te dragen aan het herenigen van deze families. Samen met de kinderen verhandelen ze diensten en producten voor een donatie aan Serious Request. Je vindt ze in Schalkhaar, in ieder geval op de Kerstmarkt op 16 december. De actie van de 2 buren kun je hier vinden.

Speelgoedbeurs

serious-6
Foto: Facebook Kinderdagverblijf Bubbels

Kinderdagverblijf Bubbels organiseert actie op zaterdag 16 december. Ze houden een veiling en je kunt draaien aan het Rad. Oh, en heb je nog speelgoed over? Breng het even langs, want ze houden een speelgoedbeurs voor het goede doel.

Een eigen glazen huis

serious-7

In de periode tot aan de kerst komt school De Marke in actie voor Serious Request. Door middel van verschillende acties, bedacht en uitgevoerd door de leerlingen, om geld ophalen. En wat helemaal leuk is: ze hebben in de week voor de kerst hun eigen Glazen Huis waar je jouw favoriete muziek aan kunt vragen. Welk nummertje gaat het worden?

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶