Ruimte in de tuin? Hier scoor je binnenkort gratis babybomen

babybomen
Stockfoto | De Ulebelt

Zit jij vaak naar die lege plek in de tuin te kijken? Die ene plaats waar een prachtige boom het goed zou doen? Dan is er goed nieuws voor jou: binnenkort kun je een gratis babyboom scoren. Zo werkt het.

De Ulebelt zoekt tuinbezitters en terrein-eigenaren die plek hebben voor een boom. Daarvoor biedt ze zaailingen aan, jonge boompjes van allerlei soorten, uit de buurt. Die boompjes staan vaak veel te dicht op elkaar en kunnen daar niet uitgroeien. Met vrijwilligers worden alleen die boompjes uitgegraven, die door tuinbezitters zijn gereserveerd.

Nieuw leven voor zaailingen

Op het terrein van Brinkgreven, naast het Deventer Ziekenhuis, vinden op 4 en 18 november twee leuke en leerzame dagen plaats. Dan worden de babybomen van verschillende boomsoorten uitgegraven. Bij voldoende vraag naar boompjes, worden ook op andere locaties boompjes gered. Er wordt een bomendepot geopend, waar een deel van de boompjes opgekweekt wordt. Het andere deel van de babyboompjes wordt op zaterdag 5 en 19 november bij de Ulebelt opgehaald door mensen die ze aangevraagd hebben. Met de babybomenactie krijgen veel kleine boompjes een nieuw leven op een plek waar ze tot grote boom kunnen uitgroeien.

Groene karavaan

De babybomenactie wordt georganiseerd door de Ulebelt, De Groene Loper Deventer, in samenwerking met Dimence Groep en andere organisaties. De activiteiten worden mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. Ook in Olst zullen activiteiten plaatsvinden in dit kader. De start van de actie in Deventer vindt plaats tijdens De Groene Karavaan Salland: van 29 oktober tot en met 12 november vinden er verschillende groene activiteiten plaats in Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. De Groene Karavaan trekt de komende maanden door Overijssel. Met dit festival willen verschillende organisaties verenigd onder de vlag ‘Natuur voor Elkaar’ met de inwoners van de provincie onze omgeving nóg groener maken en de biodiversiteit vergroten.

Wiewatwaarwanneer:
De boomdeeldagen op de Ulebelt zijn op zaterdag 5 november en op zaterdag 19 november uitgedeeld. De boompjes zijn gratis maar een gift wordt zeer gewaardeerd. Meer informatie en aanvragen van babybomen en info voor als je graag vrijwilliger wil worden: Ulebelt.nl/babybomenactie.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Besparen

Ga naar “Deze gloednieuwe supermarkt wil in Deventer vestigen: ‘Honderden artikelen van een euro of minder’”

Deze gloednieuwe supermarkt wil in Deventer vestigen: ‘Honderden artikelen van een euro of minder’

Supermarkt Deventer
Ga naar “Afval weggooien in Deventer: dit verandert er in 2023”

Afval weggooien in Deventer: dit verandert er in 2023

Ga naar “Goedkoper uit eten: bij deze restaurants in Deventer bestel je een daghap”

Goedkoper uit eten: bij deze restaurants in Deventer bestel je een daghap

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Zweedse muilen € 14,99”

Zweedse muilen € 14,99

  • ALDI
  • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?

  • Riwis Zorg & Welzijn
  • Parttime

Topper

Ga naar “Magazijnmedewerker I Defensie”

Magazijnmedewerker I Defensie

  • RGF Staffing the Netherlands B.V.
  • Fulltime/Parttime