Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wilco fietst bijna iedere ochtend naar werk: ‘Langs de IJssel, dat geeft me een gevoel van vrijheid’

Aangeboden door Roto Tweewielers 23 juni 2020

Wilco Wolterink is gek op fietsen, en hoe kan het ook anders als eigenaar van Roto Tweewielers. ”Ik hou van de vrijheid van het buiten zijn. De wind door je haren, maar ook van de snelheid en de flexibiliteit van de fiets.” Hij pakt dan ook vaak de fiets om van zijn woonplaats Eerbeek naar de winkel in Deventer te gaan. ”Als ik ’s ochtends langs de IJssel fiets en de zon komt op, dat is een vakantiegevoel joh.”

”Steeds meer mensen pakken de fiets voor woon-werkverkeer, dat merken we in de winkel. De fiets was ‘een ding voor erbij’, maar nu laten mensen hun auto ervoor staan. Ik snap het wel, er is meer behoefte aan buiten zijn, zeker de afgelopen tijd toen er weinig kon door corona.” Die fietscultuur is niet altijd hetzelfde geweest, weet Wilco. ”Vroeger was fietsen vooral iets dat ouderen op zondag deden, een tourtochtje maken. Zeker op e-bikes rustte een taboe. Dat vond men maar suf. Dat is echt wel veranderd, steeds meer jonge mensen kiezen nu voor een e-bike.”

Op de speed pedelec naar Deventer

Zelf heeft Wilco een speed pedelec om naar Deventer te fietsen. ”Het is 26 km, en ik ben met de fiets maar vijf minuten langzamer dan met de auto. Daarbij ben ik een stuk wendbaarder en parkeer ik met mijn speed pedelec makkelijker.” Dat een jonger publiek geïnteresseerd is een e-bikes is te zien in het aanbod. ”E-bikes worden steeds mooier: je ziet veel strakke lijnen, eigentijdse kleuren zoals bruin en zwart en banden die matchen met de handvatten en het zadel. Echt heel modieus.” Een mooie fiets betekent overigens niet dat je hoeft in te leveren op kwaliteit. ”Er zijn genoeg fietsen die beiden hebben.”

Tekst gaat verder onder foto’s

Foto Roto Tweewielers Deventer
Foto Roto Tweewielers Deventer
Foto Roto Tweewielers Deventer

”Het belangrijkste is dat je een fiets koopt die bij je past.” Dat klinkt simpel, ”maar mensen weten vaak heel veel. Iets dat de buurman gezegd heeft of een bepaalde fiets die ‘het beste uit de test’ gekomen is. Dan zeg ik altijd: ”Dat is fijn, maar wat gaat u ermee doen?” Mensen die een fiets gebruiken voor woon-werkverkeer hebben vaak haast, dan raad ik in ieder geval een fiets met een accu aan. Als je veel zware boodschappen moet sjouwen op de fiets, raad ik een sterk frame aan. Wil je iedere dag zo snel mogelijk op en neer van Deventer naar Zutphen, dan juist weer niet.”

Op (fiets)vakantie in eigen land

Mensen die dit jaar in eigen land op (fiets)vakantie gaan raad Wilco een sportieve startfiets aan, ”Of een goede allround e-bike. Nederland is plat, dat kun je prima af met een gemiddelde e-bike. Maar als je volgend jaar de bergen in wilt heb je een andere motor nodig. Het ligt er ook aan hoe vaak je de fiets ergens voor gebruikt: je kunt het beste gaan voor een fiets die het beste past bij 90 % van je gebruik.”

‘Mensen kunnen hun fiets een uur of een hele dag uitproberen’

Wilco vindt service en advies, waardoor mensen een juiste keuze maken, erg belangrijk. ”We investeren veel tijd in zo’n traject. Mensen kunnen een uur of een hele dag een fiets proberen. En als we de fiets hebben afgeleverd en het zadel zit niet goed, dan mag dat geruild worden. We doen veel om de klant echt tevreden te maken. Gelukkig zien we dat terug in de reviews op internet”, vertelt Wilco trots.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Roto Tweewielers. Meer over Roto Tweewielers ontdekken?

Roto Tweewielers fietsenmakers

Geopend08:00 - 18:00

Ceintuurbaan 199-A, Deventer

Bekijk meer:fietsenmakers

Lees ook:

e-bike Roto Tweewielers

Tof! Zij helpen Deventer restaurants ‘Engel en Bengel bezorgt met een scooter van ons’

Het coronavirus raakt velen van ons, ook ondernemers. Bij Roto Tweewielers aan de Ceintuurbaan probe...
fietsroutes-deventer

Fietsers opgelet! 6 x supermooie fietsroutes bij Deventer

Het is lente, en in Nederland springen we dan graag op de (al dan niet elektrische) fiets. We worden...

Favorieten van Fons: ‘Soms fiets ik door het Vogeleiland omdat het zo’n mooie plek is’

Fons Assen woont al 19 jaar in Colmschate. Hij is vaak te vinden op de voetbalvelden en in de stad. ...

Mag dat? Fietsen met een paraplu in je hand?

Het is guur en koud buiten. Alsof dat niet erg genoeg is, begint het natuurlijk altijd net te regene...

Deventer hoort bij de meest ‘fietsvriendelijke’ steden van Nederland

Ja, je leest het goed: onze stad staat met 232 km aan fietspaden op nummer 4 van de meest fietsvrien...

adv.