Rosemarijn vond de ideale bijbaan: ‘Het was heel anders dan ik dacht!’

Aangeboden door Carinova

Heb jij wat vrije uurtjes over, doordeweeks of tijdens vakantieperiodes? Denk eens aan een bijbaan in de zorg! En nee, daar heb je dus geen opleiding voor nodig. “Ik vond het zo leuk, dat ik na mijn vakantiebaan bij Carinova ben blijven werken”, vertelt Rosemarijn.

Rosemarijn van der Wekken (20) kwam vorige zomer met Carinova in aanraking via vrienden die er als vaste kracht werkten. “Ik wist niet dat je zonder opleiding in de zorg kan werken. Toen ik hoorde dat je geen opleiding nodig hebt om er te helpen in de schoonmaak, ben ik er meer over op gaan zoeken.”

Veel meer dan schoonmaken

“Ik merk dat veel jongeren van mijn generatie vooroordelen hebben over dit werk, die had ik zelf ook. Je denkt toch een beetje: dat is alleen maar schoonmaken bij chagrijnige oude mensen. Iets wat je lullig gezegd ‘even doet voor het geld’. Van mijn vrienden leerde ik al snel dat dat helemaal niet zo is, dat het juist heel dankbaar werk is en je echt iets voor iemand kunt betekenen. Ik wilde graag wat met mensen doen, dus na hun positieve verhaal dacht ik: ik ga het gewoon proberen! Zo ben ik vakantiekracht geworden.”

Zonder vakantiekrachten krijgen cliënten soms tijdelijk geen hulp

Er staat een grote druk op de zorg in Nederland en al die hardwerkende zorgtoppers willen natuurlijk ook weleens op vakantie. Dan zijn vakantiekrachten zoals Rosemarijn essentieel om de nodige gaten in het rooster op te vullen. “Ik help mensen thuis met het schoonmaken van hun huis. Zo kunnen we iedereen blijven helpen, ook wanneer vaste krachten op vakantie gaan. Ik krijg een route mee en ga zelf op pad, maar je kan ook helpen op een woonzorglocatie. Dan werk je op één plek en werk je ook samen met andere collega’s.”

Blij dat je er bent

“Natuurlijk waren de eerste dagen wel spannend. Maar ik merkte al snel dat de cliënten heel blij waren dat ik er was. Het leuke is dat je echt samen met de mensen die hulp krijgen kijkt waar er behoefte aan is. Je werkt dus niet volgens een takenlijstje.” Ook doe je met deze bijbaan een flinke dosis mensenkennis op. “Je leert heel goed signaleren of mensen bijvoorbeeld achteruit gaan of meer hulp nodig hebben. Deze signalen geef jij vervolgens weer door aan de zorgprofessionals.”

Lees verder onder de foto >

Rosemarijn tijdens haar werk | Foto: Nikki Ververda voor Carinova
Rosemarijn tijdens haar werk | Foto: Nikki Ververda voor Carinova

Energie

Na een zomer bij Carinova vond Rosemarijn het werk zo leuk, dat ze besloot om er een heel tussenjaar aan de slag te gaan. “Dit werk geeft mij zelf ook heel veel energie. Het heeft bevestigd dat ik graag met mensen werk en het bevalt nog steeds heel goed. Ik mag ook helpen op de recruitmentafdeling, om hopelijk nog veel meer jongeren enthousiast te krijgen voor deze toffe baan!”

We aten samen zelfgebakken worteltjestaart

Waarom de thuiszorg dan zo leuk is? “Hoe vaker je bij mensen thuis komt, hoe sterker de band wordt. Na de huishoudelijke werkzaamheden zit ik met cliënten vaak nog even na te praten met een kop thee. Laatst had ik het met een mevrouw over gebakjes. Ik kwam erachter dat ze nog nooit worteltjestaart had gegeten. De volgende keer nam ik een zelfgebakken variant mee en gingen we ‘m samen beoordelen. Met dat soort dingen merk je dat je echt iemands dag kan maken, en dat maakt mijn dag dan weer goed!”

Gratis sportschool

“Ben je gedisciplineerd, verantwoordelijk, flexibel ingesteld en fysiek fit? Dan zou dit ook best weleens jouw ideale bijbaan of vakantiebaan kunnen zijn”, denkt Rosemarijn. “Dat fysieke stukje valt trouwens wel mee hoor. Als je thuis kan schoonmaken, kan je dat hier ook. Alleen staat er hier heel veel dankbaarheid en plezier tegenover.” Mooi meegenomen: dan heb je dat sportschoolabonnement niet meer nodig!

Wordt dit jouw gedroomde bijbaan of vakantiewerk?

“Bij Carinova word je heel goed ingewerkt, dus maak je geen zorgen dat je niet weet waar te beginnen”, laat Rosemarijn nog weten. “Ook zijn er eens in de zoveel tijd gezellige bijeenkomsten met alle jonge collega’s. Door die borrels of quiz-avonden heb je toch contact met collega’s, ongeacht of je elkaar tijdens het werk ziet. Dat maakt het extra leuk. Ook is het heel flexibel werk, Carinova houdt rekening met jouw rooster.” Én je verdient tijdens dit werk ruim boven het minimumloon. Klinkt goed!

Bij Carinova kun je werken als huishoudelijke hulp bij mensen thuis of op een woonzorglocatie. Er zijn ook een paar plekken waarbij je kunt helpen bij het koken, verzorgen van koffie en thee of het organiseren van creatieve activiteiten. En volg je een zorgopleiding? Dan mag je ook verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Word jij die belangrijke schakel in de thuiszorg in regio Deventer? Lees dan snel meer over de mogelijkheden en solliciteer!

Carinova

5,0
(40)

Sint Jozefplein 1, 7415 EH Deventer

Meer informatie

Carinova

5,0
(40)

Sint Jozefplein 1, 7415 EH Deventer

Meer informatie

Meer in deze categorie

Werken

Ga naar “Nick vond zijn droombaan bij deze zorgverzekeraar: ‘Mijn drijfveer? Écht iets betekenen voor onze klanten’”

Nick vond zijn droombaan bij deze zorgverzekeraar: ‘Mijn drijfveer? Écht iets betekenen voor onze klanten’

Aangeboden door Salland Zorgverzekeraar

Ga naar “Martine werkt als verpleegkundige met baby’s: ‘Een geboorte is heel intiem’”

Martine werkt als verpleegkundige met baby’s: ‘Een geboorte is heel intiem’

Aangeboden door Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis heeft vacatures voor verpleegkundigen zoals obstetrieverpleegkundige Martine
Ga naar “Werk aan gasleidingen onder hoge druk: deze unieke vacature staat open in Deventer”

Werk aan gasleidingen onder hoge druk: deze unieke vacature staat open in Deventer

Aangeboden door N.V. Nederlandse Gasunie

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50”

PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “COURGETTE OF AUBERGINE”

COURGETTE OF AUBERGINE

 • Jumbo
 • Geldig t/m 13 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Flexwerker broodvoorziening”

Flexwerker broodvoorziening

 • Stichting Woon- en Zorgcentrum Humanitas
 • Parttime
Ga naar “Projectleider vastgoedverduurzaming”

Projectleider vastgoedverduurzaming

 • Cobuilders BV
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Deventer krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers”

Deventer krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers

 • Broodfonds
 • 26 juni 2023

Topper

Ga naar “Deventer Op Stelten”

Deventer Op Stelten

 • Van 7 jul t/m 9 jul
Deventer op stelten 2023Deventer op stelten 2023
Ga naar “Deventer Stadsfestival”

Deventer Stadsfestival

 • 15 juli 2023
Deventer Stadsfestival
Ga naar “Dag van de bouw”

Dag van de bouw

 • 17 juni 2023
STAAL Deventer Havenkwartier bouwproject nieuwbouw aannemer Dag van de Bouw DeventerSTAAL Deventer Havenkwartier bouwproject nieuwbouw aannemer Dag van de Bouw Deventer
Ga naar “Tuinconcerten Burgerweeshuis”

Tuinconcerten Burgerweeshuis

 • T/m 23 jun
Burgertuin