Maaike werkt als zzp’er in de zorg: ‘Je krijgt alle ruimte om te ontdekken waar je gelukkig van wordt’

Aangeboden door Carinova Zorgorganisatie

Maaike werkt als zzp'er in de zorg | Foto: ZusterPlus

Maaike Hegemen (27) werkt als zelfstandig ondernemer in de zorg. Ze heeft zich aangesloten bij ZusterPlus en schrijft zich via de website in voor openstaande diensten. “Ik heb de ruimte om alles zelf in te delen, het is laagdrempelig en de persoonlijke communicatie is erg fijn!”

ZusterPlus is een dochteronderneming van Carinova en bemiddelt tussen zorgvragen en zorgverleners. Ze bieden verschillende zorgvormen aan zoals nachtzorg, 24-uurszorg, individuele begeleiding en diensten in de thuiszorg en woonzorg voor alle niveaus. Daarbij is het uitgangspunt een goede match te krijgen en te voldoen aan de wensen van de zzp’er door een persoonlijk gesprek aan te gaan met jou als zzp’er. ZusterPlus houdt je op de hoogte van ontwikkelingen binnen de zorg maar ook voor relevante zaken die betrekking hebben op je ondernemerschap.

Maaike is sinds januari 2021 zzp’er in de zorg en sloot zich na drie maanden al aan bij ZusterPlus. “Dit werkt voor mij echt ideaal.” Ben je net afgestudeerd en twijfel je over het starten van je eigen onderneming? Ook dan helpt ZusterPlus je op weg.

Combineren met kinderen

De voornaamste reden waarom Maaike bij ZusterPlus terecht kwam is de mogelijkheid om zelf je uren te bepalen. “Vanaf het moment dat ik kinderen kreeg merkte ik al snel dat werk en het gezinsleven moeilijk te combineren zijn. Mijn man en ik werkten allebei in de gehandicaptenzorg, waardoor we vaak een oppas nodig hadden. Dat wilden we eigenlijk liever niet. Daarom ben ik eens gaan kijken wat het inhield om als zzp’er aan de slag te gaan. Ik ging in gesprek en eigenlijk wist ik gelijk dat dit het moest zijn: lekker werken in de zorg maar toch ook genoeg tijd voor onze kinderen”, vertelt Maaike.

Lees verder onder de foto >

Stefanique Langkamp van ZusterPlus

Denk je er zelf ook over om zzp’er te worden in de zorg? ZusterPlus kan je helpen om de stap te maken. Neem contact op met Stefanique Langkamp via [email protected], bel naar 0570-518393, of informeer via de website om erachter te komen wat ze voor je kunnen betekenen.

Zelf je tijd en diensten indelen

Vooral het zelf kunnen indelen van de tijd én de diensten die je vervult spraken Maaike aan. Juist omdat ze op zoek was naar meerdere uren werken achter elkaar werd ze getipt door een collega om eens bij ZusterPlus te informeren. “Ik kan zelf bepalen welke dagen/tijden ik wil werken. Daarnaast heb ik goed kunnen ontdekken welke branche binnen de zorg het beste bij mij past. Daar kies ik ook mijn diensten op uit. De grote regio die ZusterPlus heeft is ook prettig. Zo hoef je niet altijd veel te reizen maar kun je ook lekker in je eigen dorp aan het werk. Binnen alle teams is in goed overleg veel mogelijk. Mocht je net wat andere tijden beschikbaar zijn is daar altijd ruimte voor overleg.”

Deel van het team

Maaike heeft inmiddels haar vaste routine binnen ZusterPlus. “Ik werk voornamelijk veel bij Huize Salland in Colmschate. Zij hebben daar veel ziekten momenteel, waardoor ik er een beetje ingerold ben. Ik voel me daar een deel van het team.” Ook doet Maaike wel eens thuiszorgroutes. “Ik vind het prettig om wat vaker dezelfde route te werken in de thuiszorg, omdat je dan de cliënten beter leert kennen. Dat werkt natuurlijk altijd iets makkelijker. Zo zag ik kortgeleden een mailtje voorbij komen dat er in een bepaald dorp veel openstaande diensten zijn. Dan vind ik het prettig om mij direct wat vaker in te schrijven op die route.”

Korte lijntjes

Een van de fijnste dingen aan ZusterPlus vindt Maaike dat de communicatie zo prettig verloopt door de korte lijntjes. “ZusterPlus is erg betrokken, ondanks dat er veel zzp’ers voor ZusterPlus werken. Zo kreeg ik eens een casus aangeboden gekregen, omdat ze dachten dat dat wel wat voor mij zou kunnen zijn. Dat gaf mij echt het gevoel dat ik niet zomaar een nummer ben, maar dat ze ook weten wie ze voor zich hebben.”

Groot aanbod

Ook het grote aanbod is voor Maaike een groot pluspunt. “Er is heel veel keus. Denk aan terminale zorg, thuiszorgroutes, begeleidende zorg en diensten in verschillende verzorg- en verpleeghuizen. De site waar je je kunt inschrijven is overzichtelijk, zodat je altijd weet waar en welke diensten er open staan. Ook krijg je per mail een overzicht welke zorg er aangeboden wordt. Soms staan er al diensten open voor de komende 2 maanden. Zo weet je dus ook ver van te voren al waar je aan het werk kunt. Dit is voor mij in combinatie met thuis erg fijn!”

‘Doe waar je gelukkig van wordt’

Aan (beginnende) zzp’ers in de zorg wil Maaike vooral als tip meegeven dat je moet doen waar je gelukkig van wordt. “Ontdek welke zorg bij jou past en ga daarin lekker aan het werk. ZusterPlus heeft enorm veel te bieden en is erg laagdrempelig. Ook als je nog niet weet wat je leuk vindt heb je hier alle ruimte om dat te ontdekken. Twijfel dus niet, je zult er zeker geen spijt van krijgen!”

Wil jij ook aan de slag voor ZusterPlus? Informeer snel naar de mogelijkheden via de website.

Carinova Zorgorganisatie

Sint Jozefplein 1, 7415 EH Deventer

Meer informatie

Carinova Zorgorganisatie

Sint Jozefplein 1, 7415 EH Deventer

Meer informatie

Meer in deze categorie

Werken

Ga naar “Op de fiets naar je werk! 6 x de nieuwste vacatures in Deventer”

Op de fiets naar je werk! 6 x de nieuwste vacatures in Deventer

consulent KonnecteD
Ga naar “Leuk: bij dit lokale familiebedrijf staan nú vacatures open (van monteur tot HR-medewerker)”

Leuk: bij dit lokale familiebedrijf staan nú vacatures open (van monteur tot HR-medewerker)

Aangeboden door BBA Pumps

Ga naar “Gek op Deventer én op schrijven? indebuurt Deventer zoekt freelancers”

Gek op Deventer én op schrijven? indebuurt Deventer zoekt freelancers

In onze gids

Ga naar “Bistro De Rode Kater”

Bistro De Rode Kater

 • Grote Kerkhof 25-26
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Freshman”

Freshman

 • Stromarkt 18
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Jurk € 17,99”

Jurk € 17,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Aardbeien van € 2,99 voor € 1,99”

Aardbeien van € 2,99 voor € 1,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Grill Guru Grillerette Deluxe van € 122 voor € 64”

Grill Guru Grillerette Deluxe van € 122 voor € 64

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Dr. Oetker Big Americans van € 8,38 voor € 4,19”

Dr. Oetker Big Americans van € 8,38 voor € 4,19

 • Geldig t/m 3 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Consulent Werk Jongeren (32-36 uur)”

Consulent Werk Jongeren (32-36 uur)

 • KonnecteD
 • Fulltime/Parttime
consulent KonnecteDconsulent KonnecteD

Topper

Ga naar “Helpende”

Helpende

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Koelcel Medewerker”

Koelcel Medewerker

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Fulltime
Ga naar “Receptionist”

Receptionist

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Teamleider”

Teamleider

 • Randstad
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Zeldzaam Mooi Markt Worpplantsoen Deventer”

Zeldzaam Mooi Markt Worpplantsoen Deventer

 • Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen
 • 17 juli 2022
zeldzaam-mooi-festival-deventer
Ga naar “Deventer op Stelten”

Deventer op Stelten

 • Van 1 jul t/m 3 jul
Deventer op Stelten 2019
Ga naar “Deventer Stadsfestival”

Deventer Stadsfestival

 • 9 juli 2022
deventer stadsfestival
Ga naar “Deventer Boekenmarkt”

Deventer Boekenmarkt

 • 7 augustus 2022
Deventer Boekenmarkt
Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

 • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn