Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voorjaar bij Hof van Twello: Gert Jan en Laurette bouwen rustig door aan hun centrum

Aangeboden door Hof van Twello 12 april 2019

Het aanbod van planten is bij Hof van Twello sterk uitgebreid. Nu zijn er ook perkplanten en steeds meer vaste planten te koop. En zoals je van de Hof mag verwachten zitten daar veel bijzondere soorten bij. Gert Jan Jansen en Laurette van Slobbe brengen elk hun eigen kennis en ervaring in om dit unieke centrum vorm te geven.

Zaden

Hof van Twello biedt verreweg het grootste zadenassortiment van heel oost Nederland. Met alle groenten en bloemenzaden die je kunt bedenken. Zowel biologisch als niet biologisch. Tot 70 km weg komen de klanten voor dit bijzondere aanbod. “Lekker snuffelen op zoek naar bijzondere planten voor mijn tuin. Er is altijd wel weer wat nieuws te bekijken, voor de tuin, de kamer of de serre. Voor de sier of medicinaal, verfplanten, eetbare bloemen of bijzondere vruchtgewassen. En wat ze niet hebben kan altijd worden besteld.”

Eetbaar!

Van oudsher is de Hof gespecialiseerd in eetbare planten: groenten, kruiden, fruitbomen en struiken etc. Het staat er gewoon. In elke hoeveelheid die je wilt. Je wordt niet gedwongen 6 of 8 plantjes van een soort te kopen maar 1 of 2 mag ook. Je kunt ze zelf pakken en in een leeg doosje doen dat voor je klaarstaat. Lege doosjes van levensmiddelen uit de winkel. Handig toch?

Bij die basic voedselplanten kwamen de laatste jaren steeds meer speciale planten. De Hof verkoopt volop eetbare wilde planten die je sier of moestuin nog mooier en nuttiger maken. Vrijwel allemaal gekweekt door de Hof zelf. Ook verfplanten zijn daar bijgekomen, of medicinale planten. En nadat de kas was gebouwd kwamen daar ook steeds meer eetbare kuipplanten bij zoals citrus soorten, jeroek poeroet, sereh, e.d.

Nu ook perkplanten en vaste planten

Met het wegvallen van de Intratuin in Twello kwam er ruimte voor een groter aanbod van perkplant en vaste planten. En het mooie is dat ze in onze eigen streek gemaakt worden! Hof van Twello werkt nauw samen met Happy Summer, 2 kwekers uit Twello die het volledige aanbod van perkplanten beslaan. Vaste planten worden o.a. betrokken van kwekerij Mentink, ook om de hoek. Kan het mooier? Met deze opzet versterkt de Hof haar functie
van streekwinkel aanzienlijk. Lokale economie, het geld én de kennis blijft in de streek en
met elkaar worden we er beter van.

Kennis en ervaring

Laurette heeft haar hele leven gewerkt met planten en specialiseerde zich in eetbare wilde planten en plantaardige voeding. Over beide onderwerpen schreef zijn een boek, haar kennis kokt tot uiting in het assortiment aan planten en zaden maar ook in de kleine kaart van het restaurant. Heerlijk eten op het terras of in de kas!
Gert Jan Jansen is tuinderszoon en kreeg het vak met de paplepel ingegoten. In Wageningen specialiseerde hij zich in tropische landbouw en tuinbouw. Ook deze ervaring en kennis vind je overal terug op Hof van Twello. Laurette en Gert Jan zijn meestal op de Hof aanwezig zodat je ze rechtstreeks vragen kunt stellen. Dat dat werkt bewijst de groeiende groep klanten. Welkom!!

Hof van Twello is geopend van dinsdag t/m zondag, tijdens de grote schoolvakantie de hele week. Rijkstraatweg 17a, Twello. www.hofvantwello.nl


Meer over Hof van Twello ontdekken?

Hof van Twello tuincentra

Gesloten10:00 - 17:00

Rijksstraatweg 17, Twello

Bekijk meer:tuincentra

adv.