Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van veranda tot blokhut! 5 x deze mannen maken van jouw oerwoud een jaloersmakende tuin

Aangeboden door Tuinmani 9 september 2020

Even voorstellen: de mannen van Tuinmani, de tuinexpert van Deventer. Ze komen langs om jouw tuin te voorzien van een veranda, blokhut, nieuwe bestrating of schutting op maat. Ze veranderen de braakliggende grond – die jouw achtertuin moet voorstellen – in de tuin van je dromen. Wat hun werk zo leuk maakt? En hoe hun eigen tuin er eigenlijk uitziet? Dat vertellen ze aan indebuurt.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Danny Brouwer (28): ‘Als klein jongetje hielp ik buren al in de tuin’

Tuinmani
Danny: ”Bij Tuinmani is alles gemoedelijk.”

”Ik heb nu alleen een balkon, maar als ik straks een tuin heb komt daar zeker een veranda in. Het is echt een verlengstuk van je huis. Ideaal om bijvoorbeeld buiten te ontbijten in het voorjaar, als het weer nog wat minder is.”

”Vroeger als klein jongetje hielp ik mensen in de buurt met hun tuin. Dus ik wist op de basisschool al dat ik naar het AOC in Twello wilde om iets met tuinen te doen. Dat is ook gebeurd: ik leg bestrating en bouw veranda’s. Ik hou van het werk, altijd buiten. Al is dat natuurlijk het fijnst als het weer goed is.”

‘Volgens mij wordt er nooit gezegd dat iets niet kan’

”In december ga ik als het kan weer langs verschillende scholen in Deventer, om vuurwerkvoorlichting te geven. Dat doen we al een aantal jaar. Het is belangrijk om kinderen daarover goed in te lichten.”

”Bij Tuinmani is alles gemoedelijk, zowel collega’s onder elkaar als naar klanten toe. Iedereen kan hier binnenlopen en rustig een bakje koffie drinken. Waarin we ons verder onderscheiden? Volgens mij wordt er nooit gezegd dat iets niet kan. Er wordt naar een oplossing gekeken: hoe kan het wel. En het is natuurlijk fijn dat we alles onder een dak hebben, zo heb je zowel tijdens de voorbereiding als realisatie van je tuin maar één aanspreekpunt.”

Raymond Scheltinga (27): ‘Mijn eigen tuin is nooit echt klaar’

tuinexpert tuinmani
Raymond: ”Ik heb het altijd naar m’n zin hier.” | foto indebuurt

”Ik heb de hoveniersopleiding gedaan, dus de tuinbranche past bij me. Sowieso hou ik van buiten zijn. Ik heb het altijd naar m’n zin hier. Mensen komen binnen met een idee en daar maken wij een compleet plan van. Dat is toch leuk, als ze blij zijn met hun tuin die mede door mijn advies tot stand is gekomen.”

”Zo’n advies is belangrijk. Ik kan wel zeggen: ”Koop grijs”, maar misschien vinden die mensen de rode tegels wel mooier. Door mensen een product te laten zien, kom je erachter wat ze mooi vinden. Je ziet het vaak direct aan de reactie. Zo ontstaan er stap voor stap een tuinplan.”

‘Zo ontstaat er stap voor stap een tuinplan’

”Ik zit voornamelijk in de showroom om mensen advies te geven, Maar de eerste dag van een klus ga ik altijd mee. Dan lopen we in de ochtend alles door. Meestal kom ik nog één of twee keer terug om te kijken hoe het gaat én probeer ik langs te gaan als het klaar is. Ook al is dat een keer na werk. Ik wil graag het resultaat zien.”

”Zelf ben ik nog niet zo lang geleden verhuisd. Binnen is alles klaar, nu buiten nog. Het scheelt dat ik alles zelf kan, maar eerlijk gezegd is mijn tuin nooit echt klaar, ik blijf graag bezig.”

Rob Huisken (30): ‘Van een oerwoud een mooie tuin maken, dat is mooi werk’

Tuinexpert tuinmani
Rob: ”Een schutting is de basis, daar begin je mee.” | foto indebuurt

”Het mooiste van mijn werk is van een oerwoud een mooie tuin maken. Soms denk ik wel eens: pfoe, moeten we hier wat van maken. Maar na een dag werken zie je meestal al resultaat. Dan zie ik een begin en weet ik, dit gaat iets moois worden.”

‘Dan weet ik, dit gaat iets moois worden’

”Ik ben van de schuttingen, die zet ik meestal samen met Joey. Danny is van de bestrating. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit hier, dat is het mooie. We werken met een klein team en iedereen kan op elkaar leunen.”

”De schutting is meestal de basis, daar begin je mee.” Dan lachend: ”Je hoort de mensen dan ook vaak zeggen: ”Als de schutting klaar is dan kan ik verder met mijn tuin, want dan weet ik wat mijn tuin is.”

Hans Hampsink (56): ‘Laatst werkten we aan een tuin in Amsterdam, vlak bij het Vondelpark. Dat is wel uniek’

tuinexpert Tuinmani
Hans van Tuinmani: ”Veranda’s zijn het allermooiste.” | foto indebuurt

”Ik verkoop het liefst veranda’s van Verasol”, vertelt Hans met een brede lach.  ”Die zijn schitterend. Ik heb er zelf ook een. Het is fijn om mensen bij de volgende stap in hun tuin te helpen. Ik adviseer ze telefonisch, maar het allerliefst zie ik de mensen hier in de showroom, dan kun je ze in de ogen kijken en beter zien of ze iets echt mooi vinden.”

”Laatst hebben een project in Amsterdam gedaan. Het ging om een tuin van 2,5 bij 4 meter aan het Vondelpark waar een overkapping moest komen. Dat vond ik wel uniek. De jongens maken dan van elke stap een foto, super leuk om te zien.”

‘Hier hoor je zowel de voor- als de nadelen’

”What you see is what you get, op het gebied van voorlichting en advies zeggen wij eerlijk waar het op staat. Je hoort zowel de voor- als de nadelen. En ook als het druk is nemen we ook gewoon de tijd voor iemand. Dat is heel belangrijk. Mijn eigen tuin? Die is, afgezien van de mooie veranda, wel aan onderhoud toe. We werken zoveel uur in andermans tuin dat we niet aan onze eigen tuin toekomen”, lacht Hans.

Joey Maatman (36): ‘Als ik langs die tuin rij ben ik trots’

tuinexpert tuinmani
Joey: ”Als ik langs die tuin rij ben ik trots.” | foto indebuurt

”Het mooiste aan mijn werk is het zien van het resultaat, dan denk je: dat hebben we toch mooi even gedaan. Ik hou me voornamelijk bezig met het plaatsen van schuttingen, maar doe ook bestrating en bouw veranda’s. Het is altijd wat anders. Je bent buiten en ziet iedere dag andere mensen, mooi toch?”

‘Ik rij iedere dag met plezier naar mijn werk’

”Laatst werkten we aan een groot project. Daar hebben we zowel de schutting, de bestrating als de veranda gedaan bij ontzettend vriendelijke mensen. Dan krijg je een kop koffie of wat eten aangeboden. Een klus die je bijblijft. Als ik er langs rij ben ik ben ik best trots.”

”Ik vind alles aan het werk leuk, maar december is altijd een bijzondere periode. Ik hou van vuurwerk dus zit hier dan helemaal op mijn plek. Maar ook de rest van het jaar rij ik met plezier naar mijn werk hoor.”

Lees ook:

Ronald van Berum van Tuinmani

Van automonteur naar ondernemer: ‘Ik had nooit gedacht dat het zo uit de hand zou lopen’

Ronald verkoopt, monteert en levert met Tuinmani al twintig jaar alles voor in de tuin (behalve het ...
tuininspiratie tuinideeën Tuinmani

Van tuinhaard tot loungeset! Alles voor de perfecte zomerse avond in jouw tuin

Het fijnste aan de zomer? Die gezellige zomeravonden waarbij je lang in je tuin kunt zitten. Of je n...
VR-bril tuinmani

Jouw droomtuin door de nieuwste VR-bril bekijken? Dat kan bij Tuinmani

We zijn massaal met onze tuin bezig! Nieuwe tegels, nieuwe tuinset en wat groen.  Alleen het visuali...

Danny van Tuinmani geeft vuurwerkvoorlichting in groep 7: ‘Draag altijd een bril.’

''Wie vindt er vuurwerk leuk'', vraagt Danny aan groep zeven. Alle vingers gaan de lucht in. Het is ...

Tuinexpert Ronald van Tuinmani verkoopt, monteert én levert maatwerk

Ronald van Berkum (46) runt samen met 'zijn mannen' tuincentrum Tuinmani in Deventer. Vanuit zijn sh...

Meer over Tuinmani ontdekken?

Tuinmani tuincentra

Gesloten09:00 - 17:00

Revalstraat 7, Deventer

Bekijk meer:tuincentra
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.