Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rita helpt als vrijwilligster in de Mosterdfabriek: ‘Dit is gewoon hartstikke leuk werk’

Aangeboden door De Parabool 5 juni 2019

Rita Dikkers (53) werkt al weer enkele jaren als vrijwilligster voor de Parabool bij de Oude Mosterfabriek aan De Walstraat. Wat ze het allerleukste vindt? “Om iets te vertellen over de producten van de cliënten van de Parabool”, vertelt ze. “Ik merk dat de mensen die onze producten kopen, dat ook heel speciaal vinden. Ze kopen heel bewust en willen graag weten wie de producten heeft gemaakt. Oftewel dit is gewoon hartstikke leuk werk.”

Waarschijnlijk kom je er geregeld langs: de Oude Mosterdfabriek aan De Walstraat. De opzet van de eigenaars, de familie Strik, was om een overdekte markt te creeren, met meerdere ondernemers onder 1 dak. Dit concept staat vanaf juni 2015.

Hoe dit op Rita’s pad is gekomen? “Ik werk als administratief medewerkster op het Service Bureau bij de Parabool. Enkele jaren geleden hielp ik een vriendin die vanuit de Oude Mosterdfabriek industriële spullen verkocht. Ik bedacht me toen dat dit misschien ook een leuke locatie zou zijn om producten van de Parabool onder de aandacht te brengen.”

Prachtige plek

De Parabool is er voor mensen met een verstandelijke beperking en ambulante zorg. Onder meer in de Oude Mosterdfabriek worden producten van cliënten van de verschillende dagbestedingslocaties van de Parabaal verkocht. Daarnaast kun je er elke vrijdag, zaterdag en zondag terecht om te struinen tussen vrolijke kraampjes met onder meer handgemaakte sieraden, tassen, woonaccessoires, kinderboeken, antiek en curiosa, keramiek, delicatessen en hoe kan het ook anders Golbach mosterd. Het pand van de voormalige mosterdfabriek is gebouwd in 1900 en van 1920 tot 1966 werd hier Golbach mosterd gemaakt. “Dit is mede voor startende ondernemers een prachtige plek om te beginnen of om iets uit te proberen”, zegt Rita. “Al hebben de 9 ondernemers die er nu staan hun plek gevonden en is er bijna geen wisseling meer.”

 

De kraam van de Parabool wordt alleen door vrijwilligers gerund, onder andere door oud-Parabool medewerkers. “Als ik zo terugkijk, ben ik best trots dat we dit hebben opgezet”, zegt Rita. “En dat op een van de leukste plekken van Deventer.” Ze woont zelf ook in Deventer. Op de vraag of ze nog met heel veel plezier doorgaat, zegt ze lachend: “Als ik ergens een plakkaat zie hangen en er wordt hulp gezocht, voel ik me al snel aangesproken. Ik ben ook lang vrijwilliger bij een voetbalvereniging geweest en collecteer al heel wat jaren. Het vrijwilligerswerk zit gewoon in mij.”

De Parabool

De Parabool biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit doen zij in kleinschalige woonlocaties, bij de dagbesteding, Kindcentrum of gewoon thuis. De ondersteuning richt zich op de cliënt en zijn sociale omgeving. Verder hebben ze 15 dagbestedingslocaties waar ze mooie en lekkere producten maken en verkopen. In Deventer vind je één winkel in de Mosterdfabriek en er is ook een winkel in Schalkhaar: Het Groene Erf, waar ze alle producten van de Parabool verkopen en ook nog hout en verse groente uit eigen tuin. Bekijk hier alle locaties.

Openingstijden Oude Mosterdfabriek: Vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur en op koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Lees ook:

Bjorn Marco Parabool

Bjorn en Marco steken handen uit de mouwen op Het Groene Erf: ‘Schoffelen is het allerleukste’

Op Het Groene Erf in Schalkhaar zijn ze niet bang om vieze handen te krijgen. Van schoffelen in de t...
Parabool Schure

De Parabool heeft een nieuwe locatie geopend

Vanaf 4 februari heeft de Parabool een nieuwe locatie in Deventer. Een belevingsgericht dagactivitei...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Parabool. Meer over De Parabool ontdekken?

De Parabool zorg

Geopend08:30 - 16:30

Colmschaterstraatweg 6A, Schalkhaar

Bekijk meer:zorg

adv.