Voetbalfans opgelet: deze pop-up winkel opent vandaag in Deventer

FC Kluif
Cathy en Paul openen de tijdelijke winkel FC Kluif in de Smedenstraat.

De laatste schappen worden gevuld en de vitrine komt steeds voller te liggen. Met voetbalitems welteverstaan. Vandaag opent de pop-up winkel FC Kluif in de Smedenstraat. “Wij duiken volledig in de cultkant van de voetbalwereld.”

Shirts met iconische rugnummers, een brillendoosje met grasmatmotief of een puzzel met een historische voetbalfoto. Bij FC Kluif kunnen voetbalfans zich even helemaal verliezen in de romantische kant van de sport.

Clubhuis in hartje Deventer

Al enkele jaren verkopen Cathy Gruben en Paul Roeters de spullen online via de webshop FC Kluif, maar nu maken ze de overstap naar een tijdelijke fysieke winkel onder de diezelfde naam. “We hebben een relatief kleine groep trouwe fans die steeds weer bij ons terugkomen. Hoe leuk is het om bestaande en nieuwe supporters eens in het echt te ontmoeten? Je krijgt dan toch heel andere feedback dan met online verkoop alleen”, zegt ze. “Doel is dan ook om een soort clubhuis te vormen waarin we veel zelf aanwezig zijn. Hier kunnen we de liefde voor voetbal met elkaar delen.”

Gedeelde voetballiefde

En met ‘we’ bedoelt Cathy toch vooral mannen. “Natuurlijk is iedereen welkom die van voetbal houdt, maar de praktijk wijst uit dat onze fans met name mannen van rond de dertig zijn. ”

Neergestreken in de Smedenstraat

De keuze om in Deventer een locatie te openen was voor Cathy een logische. “Ten eerste zit Deventer in mijn hart en is het logistiek voor ons gewoon handig om in onze eigen stad te zitten. Daarnaast doet Deventer het steeds beter bij dagjesmensen. Bewust zijn we in de Smedenstraat neergestreken, een mooie toegangsroute naar de andere winkelstraten. De kleding is nu nog enkel voor heren, maar door onze grote collectie accessoires en cadeaus is er voor ieder wat wils.”

Gedeeld voetbalhart

Cathy opent de winkel niet alleen. “Dat doe ik samen met het team van State of Football en met Paul Roeters van ontwerpbureau Studio Kluif uit Den Bosch. Hij is een conceptontwikkelaar met een grote liefde voor voetbal.”

Nu nog zijn ze druk met de laatste voorbereidingen voor de grote opening. “We zijn knetterdruk, maar we gaan voor een zachte landing. Eerst openen we de winkel gewoon om er een week daarna een openingsfeestje te vieren. Het is voor ons de eerste keer en dus zien we vandaag echt als een oefendag.”

Bergkamp, Cruijf en Go Ahead

Wel heeft ze al een idee wat de hardlopers zouden kunnen zijn. “Er is bijvoorbeeld een shirt met de speluitleg van het beroemdste doelpunt van Dennis Bergkamp met bijbehorend commentaar van Jack van Gelder erbij. Verder zijn er tal van items met iconische rugnummers en foto’s. Denk aan Cruijff en Maradona. Natuurlijk hebben we ook een speciale lijn voor supporters van Go Ahead Eagles.”

Of er ooit een vaste fysieke winkel van FC Kluif komt? “We leven bij de dag, dus we zien het wel. Mocht het een groot succes blijken, dan kan een vervolg en uitbreiding naar andere steden best tot de mogelijkheid behoren”, aldus Cathy.

Kijkje bij FC Kluif?

FC Kluif is vanaf nu geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur aan de Smedenstraat 36. Op vrijdag 2 december en vrijdag 23 december is de winkel ook op koopzondag geopend. De pop-up winkel is tot 7 januari te bezoeken.

Lees ook:

 • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Café Glas in Lood heeft gloednieuw interieur: ‘Ook de menukaart voor mensen én honden ging op de schop’”

Café Glas in Lood heeft gloednieuw interieur: ‘Ook de menukaart voor mensen én honden ging op de schop’

Ga naar “Haarlemse Emma (29) en Olivier (30) én hun veertig waterbuffels wonen nu in Diepenveen: ‘Even wennen’”

Haarlemse Emma (29) en Olivier (30) én hun veertig waterbuffels wonen nu in Diepenveen: ‘Even wennen’

Ga naar “Jeremiah (29) bedacht Plant Based Bumbu: ‘De authentieke Indonesische smaak, maar dan plantaardig’”

Jeremiah (29) bedacht Plant Based Bumbu: ‘De authentieke Indonesische smaak, maar dan plantaardig’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Zweedse muilen € 14,99”

Zweedse muilen € 14,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?

 • Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Magazijnmedewerker I Defensie”

Magazijnmedewerker I Defensie

 • RGF Staffing the Netherlands B.V.
 • Fulltime/Parttime