Verborgen parel in de stad: wat doen ze eigenlijk in dat gele pand?

Aangeboden door VIBE 7 juni 2019

Misschien komt er wel een bepaalde nieuwsgierigheid bij je naar boven elke keer als je over de Keizerstraat fietst langs het mooie gele pand van VIBE. Wat is het voor een bedrijf? En wat doen ze daar nu precies? Wij hebben gesproken met ondernemer Max Schuppert, oprichter van VIBE, en zijn geïnspireerd door de positiviteit in dit bedrijf.

Ooit begon hij in het pand als freelancer voor een grote opdrachtgever, nu runt Max Schuppert op dezelfde plek het bedrijf VIBE samen met zijn team.

Werk uit handen nemen

Als drukke ondernemer heb je niet altijd tijd om stil te staan bij het uitdragen van de VIBE van je bedrijf. Hoe fijn is het dan dat iemand met creatieve en originele ideeën jouw werk uit handen neemt? Bij VIBE creëren ze unieke en originele content en maken ze jouw bedrijf herkenbaar door middel van video-, fotografie, grafische vormgeving, animaties… noem het maar op. Door middel van de juiste strategie en social media zorgen zij er ook voor dat je ónline de juiste VIBE uitdraagt. Dit alles gebeurt in house: aan de keizerstraat zelf. “Wij zijn een creatief bureau en creëren een VIBE door middel van het juiste design, sociale interacties en passende content.” Mooi meegenomen toch?

Ondernemer in de dop

Als 6-jarig jongetje verkocht Max al plantjes (die hij thuis bij zijn moeder uit de tuin haalde) in het dorp waar hij woonde. Tien jaar later begon hij zijn eigen webshop met kleding en accessoires afkomstig uit China. Dat was in die tijd best bijzonder. En laat China nou ook het land zijn waar hij zijn ondernemersvaardigheden verder uitbouwde. “Ik heb stagegelopen in China bij een marketingbureau. Daarna kreeg ik in Shenzhen (zuid-oost China) een baan aangeboden bij dé dronefabrikant: DJI. Daar raakte ik geïnspireerd door de oprichter van dit grote bedrijf. Deze oprichter heeft daadwerkelijk zijn droom in vervulling laten gaan: willen vliegen. Ook wij gebruiken nu drones en andere DJI-producten om toffe content te maken.”

‘VIBE staat voor energie die we hier voelen in het centrum’

Toen Max terugkwam in Nederland is hij in dit opvallende pand aan de Keizerstraat zijn bedrijf VIBE begonnen. “Het is best hard gegaan”, vertelt hij. “We krijgen steeds meer klanten en ons team wordt steeds groter.”
Hoe komt hij bij de naam VIBE, vragen we Max. “VIBE staat voor positieve energie waarmee wij anderen willen inspireren. Ons kantoor bevindt zich bewust midden in de stad, hier voel je de energie van de stad het best. Mijn droom is dat VIBE uitgroeit tot een creatieve plek waar iedereen met zijn passie en talent kan werken en daadwerkelijk de VIBE doorgeeft.”

Met passie

Waar hij zelf energie van krijgt? “Ik vind het vooral tof dat we van niets iets kunnen maken. Zoals video’s, animaties, het krijgt dan echt leven. Elke keer als er een stagiaire of teamgenoot bij komt, hoop ik dat zij diezelfde energie voelen. Ik vind het belangrijk dat iedereen hier doet wat hij of zij leuk vindt en zijn werk met passie kan doen.”
Nieuwsgierig geworden naar VIBE? Krijg hier een nog beter beeld.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door VIBE. Meer over VIBE ontdekken?

VIBE zakelijke dienstverleners

Keizerstraat 13, Deventer

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.