Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tuinexpert Ronald van Tuinmani verkoopt, monteert én levert maatwerk

Aangeboden door Tuinmani 16 mei 2019

Ronald van Berkum (46) runt samen met ‘zijn mannen’ tuincentrum Tuinmani in Deventer. Vanuit zijn showroom aan de Revalstraat verkoopt hij alles voor in de tuin – behalve het groen. Maar hij doet meer. Ronald verkoopt niet alleen de veranda’s, schuttingen, bestrating, tuinmaterialen en blokhutten maar hij monteert ze ook en gaat pas weg als de tuin op orde is. Een handige Harry dus die Ronald.  

Sinds 5 jaar vind je Tuinmani aan de Revalstraat, maar Ronald is al zo’n 20 jaar actief in de tuinbranche. Hij begon zijn carrière als automonteur, startte rond zijn twintigste een eigen montagebedrijf en werd ingehuurd voor klussen door zijn vader. “Pa runde Berkum Beton in Diepenveen. Een soortgelijk bedrijf als Tuinmani maar dan meer op bestrating gericht. Ik leerde de fijne kneepjes van het vak, rolde het bedrijf in, nam Berkum Beton over in 2000 en ging onder de naam Tuinmani verder.”

Manusje van alles

Ronald is ontzettend druk met het runnen van zijn zaak. Het assortiment aan producten en diensten is door de jaren heen enorm uitgebreid. In de showroom vind je naast compleet ingerichte veranda’s, blokhutten en overkappingen ook tuinhaarden, tuinmeubelen, schuttingen en bestrating. Montage is Ronalds passie en dat doet hij het allerliefst. Maar veel tijd om met het montageteam op pad te gaan, heeft hij niet meer. Hij regelt van alles in en rondom de zaak. “Juist de variatie is zo leuk. Geen dag is hetzelfde. Ik stuur de montageteams aan en pak af en toe zelf nog een klusje mee.”

‘Juist de variatie is zo leuk. Geen dag is hetzelfde’

Totaalpakket

Bij Tuinmani kun je dus terecht voor alles in je tuin, behalve het groen. Maar zelfs het groen kan geregeld worden als dat nodig is. “We onderscheiden ons door een totaalpakket aan te bieden. Bij ons is niets te gek. Wil je een televisie ingebouwd hebben onder de overkapping? Dan regelen we een aansluiting! Wil je een tuinhaard? Dan regelen we een doorvoer. Een groot bouwwerk in een kleine tuin? Daar bedenken we iets op. Ik heb de materialen, de kennis en de kunde in huis. En voor de duidelijkheid: ik doe het niet alleen hè. Ik heb vaste mannen in dienst die het totaalpakket compleet maken.”

Buitenleven

Nu de temperaturen stijgen en de zomer écht in zicht is, begint het druk te worden in de zaak van Ronald. “Het buitenleven is steeds populairder aan het worden. Mensen willen de tuin bij de woonkamer betrekken en daar spelen wij op in. Tuinmeubelen moeten het hele jaar door buiten kunnen blijven staan en zelfs de kussens moeten gewoon lekker kunnen blijven liggen. Veranda’s zijn ontzettend in trek. We bieden ze in alle soorten en maten aan. Van aluminium tot hout en met zonnedoek of zonder.”

Cowboys

“Wat veel mensen niet weten is dat wij goedkoper zijn dan de grotere bouwmarkten. Daarnaast komen we met een klein en kundig team je schutting, veranda of blokhut bouwen. Bij de Goedkope Cowboys van het internet is het altijd maar de vraag wat voor monteur er komt. Mensen bestellen een schutting bij een goedkoop internetbedrijfje. Ik noem ze de cowboys. Ze bieden schuttingen spotgoedkoop aan en monteren ze schots en scheef. Klanten van de cowboys zijn uiteraard niet tevreden en komen daarna naar ons. Natuurlijk fixen we dat!”

Eigen tuin

Hoe de eigen tuin van deze tuinexpert eruit ziet? Ronald is verhuisd en heeft zijn eigen tuin inmiddels wat kleiner. “Ik heb geen tijd meer om mijn eigen tuin te onderhouden! Ongelofelijk hè?”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Tuinmani. Meer over Tuinmani ontdekken?

Tuinmani tuincentra

Gesloten09:00 - 17:00

Revalstraat 7, Deventer

Bekijk meer:tuincentra

adv.