Stempelmaker gezocht! Eigenaar Gerart Bot zoekt nog steeds een opvolger

Door Simone Groot Lipman 12 januari 2018

Een half jaar na zijn oproep bij de Stentor zoekt eigenaar Gerart Bot (68) nog steeds een opvolger voor zijn winkel Stempelgalerie De Voet in de Kleine Overstraat. Het bordje hangt in de etalage: opvolger gezocht (inclusief opleiding). Dus roept u maar: ken je iemand of lijkt het je zelf wel een toffe uitdaging? 

Is het je al gelukt? Is de opvolger gevonden? ”Helaas”, zegt Gerart. ”Het is nog niet gelukt. Er waren een aantal gegadigden, maar we zijn er niet uitgekomen. Ze denken dat ze de winkel voor niks krijgen, maar dat is natuurlijk niet zo. Er zijn best mogelijkheden om het eerst te huren, met zicht op koop. Ik geef het nog anderhalf jaar de tijd, want dan ben ik 70 jaar, en dan doe ik de zaak dicht.”

20.000 stempels

Stempelgalerie de Voet bestaat al 38 jaar, ooit begonnen in Drenthe maar nu al 24 jaar in Deventer. Een winkel met 20.000 stempels. ”De houten stempels zijn erg populair bij toeristen. Zij zijn geen hobbyisten en willen een origineel souvenir. De echte hobbyisten komen voor de onbewerkte stempels en snuffelen hier in de winkel de hele dag rond.”

Opvolger

Wie zoek je precies? ”Het liefst iemand die jong is, hard kan werken en handig is. Je moet stempels blijven maken om vernieuwend te zijn.” Zijn stempels nog hip in deze tijd? Gerard weet al snel zijn antwoord op deze vraag. ”Er wordt meer gestempeld dan ooit tevoren! Het is hartstikke hip. Ik ben alleen niet goed in online. Op de website kun je maar 1000 stempels vinden. En juist online is daar zeker markt voor.” Als we vragen naar zijn eigen plannen, is Gerart ook nog lang niet ‘uitgestempeld’. ”De plannen liggen er al langer, maar ik kom er gewoon niet aan toe. Als ik de winkel weg doe, dan komt er een stempelmuseum in de kelder. Een nieuw project waar ik nu al naar uit kijk”, glundert Gerart.

Ben je enthousiast geworden of ken je iemand die graag stempelmaker wil worden? Kijk dan op de website of loop gewoon even binnen.

Stempelgalerie De Voet winkelen

Nu gesloten11:00 - 17:00

Kleine Overstraat 69, Deventer

Bekijk meer:winkelen