Sjoerd en Willem openen nieuwe slijterij in de stad: ‘Wij doen het net even anders’

Aangeboden door PYK Slyterij

Opening PYK Slyterij
Willem (links) en Sjoerd openen een nieuwe slijterij in Deventer: PYK Slyterij | Foto: PYK Slyterij

Jonge ondernemers Sjoerd (26) en Willem (26) openen dit weekend, op 28 en 29 oktober, hun splinternieuwe slijterij in hartje Deventer. PYK Slyterij is niet zomaar een slijterij, maar een tikkeltje anders. En een tikkeltje eigenwijs.

In de slijterij aan de Smedenstraat vind je een ruim assortiment wijnsoorten én veel verschillende gedestilleerde dranken. Op woensdag 26 oktober openen Sjoerd en Willem hun zaak voor vrienden en familie. Maar er is meer: op deze dag worden er ook tien flessen wijn verstopt in verschillende zaken in Deventer. Dat wordt zoeken!

Wijnliefhebbers

Hoe komen twee jonge gasten op het idee een eigen slijterij te openen? Dat kwam niet uit de lucht vallen. Willem vertelt: “We misten eigenlijk een wat hippere slijterij in de stad. Daarnaast is Sjoerd sommelier en een échte wijnfanaat. Hij heeft mij een aantal jaren geleden aangestoken met zijn enthousiasme en inmiddels ben ik ook een liefhebber.”

Sommelier

“Ik heb inderdaad een passie voor wijn. Ik ben er echt van gaan houden nadat ik mee had gedaan met een sommelierwedstrijd tijdens mijn horecaopleiding”, vertelt Sjoerd. Hij ging er met de winst vandoor en mocht met meerdere sommeliers op wijnreis. “Daar lulden we van ’s ochtends tot ’s avonds over wijn en nog waren we niet uitgepraat. Hier is mijn liefde voor wijn ontstaan.”

Vervolgens heeft Sjoerd zes jaar bij Restaurant Bouwkunde gewerkt. “Ik heb daar heel veel geleerd van Heleen Boom, die dit jaar nog is uitgeroepen tot sommelier van het jaar: gastvrijheid, gedrevenheid en enthousiasme voor het vak. Ze heeft heel veel voor mij betekend.”

Lees verder onder de foto >

Bij PYK Slyterij vind je maar liefst 200 typen wijnen | Foto: PYK Slyterij

Advies en beleving

Die liefde voor wijn hopen Sjoerd en Willem ook te kunnen delen met klanten die bij PYK Slyterij komen. Willem: “Bij ons staan beleving en advies centraal. We denken graag met je mee als je op zoek bent naar een specifieke variant.”

Sjoerd vult daar op aan: “Juist dat stukje doorvragen en echt samen met iemand zoeken naar de lekkerste wijn, is wat ik het leukste vind aan mijn vak.” Of je nou op zoek bent naar goede fles voor bij het diner, een wijntje voor een borrel of een fris drankje voor een gezellige middag aan het water: de mannen van PYK helpen je kiezen.

Cocktail

Ga je liever voor een cocktail of zoek je een speciale drank? Ook mogelijk! Willem: “We hebben voor ieder wel een lekkere sterkedrank. Met meer dan honderd verschillende dranken zit er altijd iets voor je bij. Je loopt hier niet naar buiten met een standaard likeur.” En ben je op zoek naar een lekker alcoholvrij drankje? Dat vind je hier ook!

Lees verder onder de foto >

PYK Slyterij
De keuze is reuze bij PYK | Foto: PYK Slyterij

Service

Stel: je hebt een etentje gepland maar bent de wijn vergeten koud te zetten. Of je hebt met vrienden in het park afgesproken, maar geen koud wit wijntje bij de hand. No problem, je kunt Sjoerd en Willem een berichtje sturen, zodat ze jouw favoriet kunnen koelen in de koelkast in de slijterij. Handig!

Voor een cadeaupakket op maat ben je hier ook aan het goede adres. De ondernemers stellen het pakket helemaal naar wens voor je samen. Alles is mogelijk!

Openingszoektocht

Pssst, wil je op woensdag 26 oktober ook op zoek naar de verstopte flessen wijn (alleen geschikt voor 18 jaar en ouder)? We hinten alvast in welke zaken je moet speuren: Mees in the city, Steffano’s, Dare, Carlos in huis, Bloomstyle, Deaup, Modify the hairdesigner en Rocketboys. Heb je een fles gevonden? Post ‘m in je Instagram story en tag PYK Slyterij. Het wijntje mag je uiteraard houden. Succes!

PYK Slyterij
Willem en Sjoerd adviseren je graag! | Foto: PYK Slyterij

Tijdens het openingsweekend gelden er aangepaste openingstijden. Vrijdag 28 oktober is de zaak open van 15.00 tot 21.00 uur en op de 29e van 10.00 tot 17.00 uur. Je bent van harte welkom!

PYK Slyterij

Smedenstraat 68, 7411 RE Deventer

Nu gesloten

Meer informatie

PYK Slyterij

Smedenstraat 68, 7411 RE Deventer

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Jeremiah (29) bedacht Plant Based Bumbu: ‘De authentieke Indonesische smaak, maar dan plantaardig’”

Jeremiah (29) bedacht Plant Based Bumbu: ‘De authentieke Indonesische smaak, maar dan plantaardig’

Ga naar “Deze heerlijke vers speciaalzaak wil een vestiging openen in Deventer en zoekt een enthousiaste ondernemer”

Deze heerlijke vers speciaalzaak wil een vestiging openen in Deventer en zoekt een enthousiaste ondernemer

Aangeboden door Kipperij

Ga naar “Uit het straatbeeld: deze winkel verdwijnt na jaren uit de Smedenstraat”

Uit het straatbeeld: deze winkel verdwijnt na jaren uit de Smedenstraat

Claessens Deventer

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lange hoodie** € 14,99”

Lange hoodie** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?

 • Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Olympia
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Doe mee aan de Deventer gedichtenwedstrijd”

Doe mee aan de Deventer gedichtenwedstrijd

 • De Bibliotheek Deventer
 • T/m 1 feb

Topper