Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Selma runt haar eigen vintage winkel: ‘Dit had ik 5 jaar geleden niet durven dromen’

Aangeboden door Bohémien Vintage 3 september 2019

Ben je al eens binnen geweest bij Bohemien Vintage? Ook Deventer locals vinden dat je deze winkel absoluut niet mag overslaan. Een unieke vintage winkel met (vaak) nieuwe kleding en accessoires. Eigenaresse Selma heeft heel veel passie voor haar zaak. Met ons kijkt ze terug op de afgelopen 5 jaar. 

Bohémien Vintage is gespecialiseerd in vintage kleding van de jaren 50 tot en met 90. Deze originele tweedehands kledingstukken worden geïmporteerd vanuit verschillende landen over de hele wereld. Een unieke collectie in vintage kleding. Daarnaast verkopen ze ook wereldwijd de collectie via de Etsy webshop.

Selma begon haar vintage winkel 5 jaar geleden. “Zonder crisis was ik nooit voor mijzelf begonnen”, vertelt ze. “Ondanks de vele baantjes die ik had, lukte het niet om rond te komen. Laat staan om vast werk te vinden in de op zijn gat liggende bouw als technisch tekenaar. Maar ik weigerde pertinent de bijstand in te gaan! Ik moest en zou mijn eigen broek op kunnen houden. Jong en ambitieus als ik was nam ik de sprong in het diepe. In eerste instantie om er wat extra naast te verdienen, wat al gauw veranderde in een complete winkel.”

Vintage als passie

“Vintage was altijd al mijn passie, maar ik had geen kaas gegeten van ondernemen”, zegt Selma. “Eerlijk gezegd had ik mij ook flink vergist in alle kosten die er bij kwamen kijken. Hierdoor was het eerste half jaar echt vreselijk zwaar. Maar ik was eigenwijs genoeg om door te zetten. En ik bleef gelukkig geloven in mijn concept. Een winkel gespecialiseerd in originele vintage kleding. Niet voor het grote publiek maar echt in die niche.”

‘Een vriend van mij, ook ondernemer, zei laatst tegen mij: ‘Een bedrijf dat 5 jaar bestaat, heeft ook bestaansrecht voor de komende 10 jaar’

In oktober bestaat Bohémien alweer 5 jaar. Inmiddels is de zaak een gevestigde naam onder de vintage liefhebbers met klanten uit heel Nederland. “Een vriend van mij, ook ondernemer, zei laatst tegen mij: ‘Een bedrijf dat 5 jaar bestaat, heeft ook bestaansrecht voor de komende 10 jaar’. Dat voel ik nu ook met Bohémien, tenzij natuurlijk de markt enorm veranderd. Maar tot op heden blijft de populariteit van vintage en belang van slow fashion en sustainability alleen maar groeien.”

Uitdaging

Waar voor Selma nog uitdagingen liggen? “Door de enorm toegenomen aanbod van vintage en tweedehands in Deventer, zal de stad alleen maar interessanter worden voor mijn doelgroep. Voor mij ligt de uitdaging erin om tussen al het aanbod de beste, leukste en interessantste collectie te blijven houden. Maar met de nieuwe leveranciers uit Amerika en Italië gaat dat zeker lukken. En we moeten natuurlijk zichtbaar zijn. Marketing is nooit mijn sterkste kant geweest en verdient ook echt nog wat meer aandacht.”

Voldoening

“Rijk zal ik hier vast nooit van worden, maar ooit was het alleen maar een idee om wat extra inkomen te genereren. Maar nu haal ik er wel een fatsoenlijk loon uit en ga ik er zelfs een hypotheek op afsluiten. Dat had ik 5 jaar geleden niet durven dromen. Het geeft echt zoveel voldoening om je eigen geld te verdienen met je eigen opgebouwde onderneming. Dat kan ik echt iedereen die daar 100% voor wil gaan aanbevelen. Zodat je niet meer het slaafje van de maatschappij bent maar echt het heft in eigen hand neemt.”

Lees ook:

flotte

Dit zijn de állerleukste winkels volgens Deventer locals

Zin om te shoppen op deze zaterdagmiddag? Dan kun je natuurlijk binnenwippen bij de grote ketens óf ...
bohemien-vintage

Goed om te weten: Bohémien Vintage stopt met inbreng tweedehands kleding

Duik nog even snel je kledingkast in, want Bohémien Vintage in de Kleine Overstraat zal binnenkort s...

Meer over Bohémien Vintage ontdekken?

Bohémien Vintage vintage

Gesloten11:00 - 17:30

Kleine Overstraat 3, Deventer

Bekijk meer:vintage

adv.