Sanne (23) uit Deventer fotografeert vrouwen op hun allermooist: ‘Het is allesbehalve ordinair en erotisch!’

Zelfportret van Sanne | Foto: Gina ten Hoope

De mooiste versie van jezelf ontdekken. Zo omschrijft Sanne uit Deventer het fenomeen boudoirfotografie: een kwetsbare, maar stijlvolle manier om de schoonheid van vrouwen vast te leggen.Bij foto’s met lingerie krijg je al snel het gevoel dat het gaat om erotiek, maar zo werkt het gewoon echt niet.”

De 23-jarige Sanne raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door fotografie. Haar interesse in intieme fotoshoots kreeg vorm door haar eigen ervaring op de middelbare school. In deze periode merkte ze dat veel jonge meiden worstelen met onzekerheid. ”Ik kon maar niet begrijpen waarom meiden van mijn leeftijd zo negatief naar zichzelf konden kijken. ‘Meid, je bent zo prachtig. Wat zonde dat je dat zelf niet ziet’, dacht ik dan.”

Met deze ervaring in haar achterhoofd startte de Deventerse met het vastleggen van vrouwen. ”Veel dames hebben erg veel moeite om hun schoonheid in te zien en hebben dan ook niet het zelfvertrouwen dat zij werkelijk verdienen. Door de jaren heen ontstond zo mijn passie voor boudoirfotografie.”

Allesbehalve ordinair

Boudoirfotografie is al erg bekend in Amerika, maar langzaam wordt deze intieme en persoonlijke manier van fotograferen ook in Nederland onder de aandacht gebracht. ”Veel mensen hebben een verkeerd beeld van de shoots. Het is allesbehalve ordinair en erotisch. Bij foto’s met lingerie krijg je al snel het gevoel dat het gaat om erotiek, maar zo werkt het gewoon echt niet. Met deze vorm van fotografie leg je de mooiste versie van iemand vast en dat je met een flinke boost zelfvertrouwen en liefde naar jezelf kunt kijken. Daarom maak ik mij sterk voor empower, embrace en enjoy.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Foto: Sanne Pulles Boudoir

Complete ervaring

Heel erg spannend natuurlijk, zo’n intieme fotoshoot. En dat realiseert Sanne zich maar al te goed. Ze doet er alles aan om je tijdens de shoot op je gemak te stellen. ”Een boudoirshoot is een bijzondere ervaring. Ik vind het dan ook belangrijk dat iemand zich veilig en ontspannen voelt. Daarom zorg ik ervoor dat deze experience uit vijf fases bestaat. Eerst regel ik een intake om elkaar beter te leren kennen. De tweede stap is de ‘pre-shoot party’ waarin wij samen de laatste hand leggen aan de voorbereidingen, zoals de kleding. De derde fase is dé fotoshoot in Boutique Hotel Finch in het centrum van Deventer en in de laatste twee stappen krijg je het resultaat van de shoot te zien. Een bijzonder moment!”

Het is belangrijk dat iemand zich veilig en ontspannen voelt

Sanne heeft bewust gekozen om niet te fotograferen in een eigen studio. ”Alle shoots zijn in hotel Finch, zodat ik de vrouwen een overnachting kan aanbieden. Ik noem het niet voor niets een experience, dus wil ik het plaatje écht compleet maken.”

Bijzonder proces

Niet alleen voor diegene die gefotografeerd wordt is het een indrukwekkend moment. Ook voor Sanne is het een hele eer. ”Ik vind het fantastisch om iemand op zo’n pure manier vast te mogen leggen. Het is voor veel vrouwen echt even wennen, maar als ik na een shoot de opmerking krijg dat iemand zich supersexy voelde, vind ik dat zó tof! Daarnaast gaat het niet alleen om sexy zijn, maar vooral het zelfvertrouwen hebben in jezelf en persoonlijk te groeien. Onderdeel zijn van dat proces is enorm bijzonder.”

Eigen lingerielijn

Haar grote wens om vrouwen op hun mooist te fotograferen is uitgekomen, maar toch is de enthousiaste Deventerse nog lang niet uigedroomd. ”Weet je wie ik stiekem dolgraag zou willen fotograferen? Miljuschka Witzenhausen! Oh, en ik zou het supertof vinden om mijn eigen lingerielijn te lanceren. Na afloop van de boudoirshoot ontvangen de dames een box met items die de ervaring van de shoot versterken. Naast de foto’s is dat een extra, tastbare herinnering, maar een eigen lingerielijn zou het helemaal af maken!”

Miljuschka Witzenhausen zou ik dolgraag willen fotograferen

Wil jij een boudoirshoot meemaken, maar is die stap voor jou te groot? Dan heeft Sanne dé gouden tip. ”Het stomme is dat er altijd eerst veel moet gebeuren voordat vrouwen zichzelf iets gunnen, zoals eerst een paar kilo afvallen. Maar maak je daar alsjeblieft niet druk om, want dit soort dingen bepalen niet hoe bijzonder je bent. Laat je zéker niet tegenhouden door deze onzekerheden en omarm jezelf.”

Naast boudoirfotografie heeft Sanne een interessante podcast, een eigen Facebook community en een e-book! Nieuwsgierig geworden? Snappen we! Check even de website van Sanne of neem een kijkje op haar Instagram voor nog meer prachtige foto’s.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Peter brengt het geheim van de smid tot leven in Deventer: ‘Mijn droom wordt werkelijkheid’”

Peter brengt het geheim van de smid tot leven in Deventer: ‘Mijn droom wordt werkelijkheid’

Ga naar “Annelot (26) en Meike (21) runnen nu Broodbode Deventer: ‘We zoeken ook weer een locatie in het centrum’”

Annelot (26) en Meike (21) runnen nu Broodbode Deventer: ‘We zoeken ook weer een locatie in het centrum’

Broodbode Deventer
Ga naar “De B&B van Fleur (38) is helemaal off the grid: ‘Dat kan ook gewoon comfortabel zijn’”

De B&B van Fleur (38) is helemaal off the grid: ‘Dat kan ook gewoon comfortabel zijn’

In onze gids

Ga naar “Bistro De Rode Kater”

Bistro De Rode Kater

 • Grote Kerkhof 25-26
 • Restaurants en horeca
 • 11:00 - 23:00
  4,5
  (299)

Nu geopend

4,5
(299)
Ga naar “Freshman”

Freshman

 • Stromarkt 18
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Freshman lunchen Deventer BibliotheekFreshman lunchen Deventer Bibliotheek

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Outdoor LED kerstboom van € 29,95 voor € 29,95”

Outdoor LED kerstboom van € 29,95 voor € 29,95

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Huissokken van € 3,99 voor € 3,99”

Huissokken van € 3,99 voor € 3,99

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Fleece-hoodie van € 8,95 voor € 8,95”

Fleece-hoodie van € 8,95 voor € 8,95

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00”

Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00

 • Geldig t/m 2 oktober 2022

Agenda

Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

 • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn
Ga naar “Kerstmarkt in de buurt van Deventer”

Kerstmarkt in de buurt van Deventer

 • Van 8 dec t/m 23 dec
Ga naar “Halloween in Deventer”

Halloween in Deventer

 • Van 27 okt t/m 30 okt