Rob en Andrea van Hotel in het huis van Deventer: ‘Het is alleen maar mooier geworden’

Door Simone Groot Lipman 23 november 2018

Sinds twee weken is Deventer een prachtig hotel rijker. Hotel In het Huis van Deventer, in het pand van de Latijnse School, telt zeven city lofts (inclusief appartement) met plek voor 24 personen. Het was een enorm project voor ondernemers Rob en Andrea te Wierik-Bergs. ”Het is alleen maar mooier geworden dan we hadden bedacht. Als we door de kamers lopen, worden we er verlegen van”, lacht Andrea.

Andrea en Rob hebben al geruime tijd ervaring met hun bedrijf In het huis van. Onder andere met de verhuur van hun B&B, de markante Lucy in the Sky in het Havenkwartier en enkele vakantiewoningen in de omgeving van Deventer.

Samen ondernemen

Het hotel op het Grote Kerkhof is de volgende stap. Alles doen ze samen. Rob: ”We zijn het liefst altijd bij elkaar. Nog altijd doen we alles samen.” Andrea vult aan: ”Ik heb geprobeerd om een wekelijks werkoverleg in te voeren, maar dat werkt niet met Rob. Drie weken voor de opening had ik 86 punten opgeschreven die nog af moesten. Dit hebben we opgehangen in onze woonkamer, maar vervolgens nooit meer op gekeken. Toch is het allemaal af.”

Hotel in het huis van
Foto | indebuurt Deventer

Ontwikkelaars

Alleen de Gridnik is nog niet af. Dit is de boekenkamer, waar een grote boekenkast (zonder boeken) in 3D moet uitpuilen mét twee bedden. ”Het is ons tweede idee. Dus hier willen we goed de tijd en aandacht aan besteden. Het allereerste idee was de Uber Auping kamer met een megabed. Toen het helder was dat er city lofts kwamen in het hotel, zijn we gelijk met het creatieve team aan de slag gegaan. Samen met Groen + Schild en kunstenaarsduo Albert Dedden en Paul Keizer (Spacecowboys) halen we de stad binnen door het karakter van Deventer in iedere kamer te laten doorklinken. We zijn allemaal Deventenaren en vroegen elkaar: wat betekent Deventer voor jou?”

‘Het liefst zijn we altijd bij elkaar’

Deventer touch

Elke kamer heeft dus een Deventer thema. Rob: ”Zo hebben we een cabine (als badkamer) uitgevoerd in het groen, midden in de ruimte. Een kleurrijke kamer, vernoemd naar een laboratorium van AKZO. Of de LF3, dit is Hanzestadkamer. Dit vonden we best lastig, want de inrichting kan neigen naar saai. Maar centraal in de kamer staat het enorme beeld Feindspotting van kunstenaarsduo Spacecowboys. Want als Hanzestad was je vroeger vriendjes maar soms ook vijand. Het beeld kijkt daarom zowel naar Zutphen als naar Zwolle. Nu is de kamer helemaal goed!”

Hotel in het huis van
Cloud kamer. Foto | indebuurt Deventer

Favoriete kamer

Hun favoriet? Andrea: ”Cloud kamer. De ruimte en de lucht, dat is Deventer voor mij. Het heel veel uitkijkruimte. Het is de bovenste kamer waardoor je over de stad kunt kijken met uitzicht op de IJssel. Robs favoriet is de gemeenschappelijke huiskamer, waar de gasten een kopje koffie kunnen halen. Op de muur schittert Republika Daventria. het rode van Deventer, de stad van de arbeiders komt duidelijk naar voren. We hebben er al een podium voor gezet. Het moet een soort fotowall worden, net als Iamsterdam.”

Hotel in het huis van
Foto | indebuurt Deventer

Trots op Deventer

Andrea & Rob willen met het hotel het verhaal van de stad en buitengebied vertellen, maar zijn nog lang niet klaar. Rob: ”We zijn ontwikkelaars. Het wordt nu pas interessant. De stad verandert ook, dus wij zullen ook mee veranderen. We beginnen binnen de muren met het hotel, maar het breidt zich uit en wij willen Deventer zichtbaar op de kaart zetten. Het wordt hét huis van de stad, waar je ook als Deventenaar een keer geslapen moet hebben!”

Benieuwd hoe het hotel er verder uit ziet? We mochten binnenkijken.

Hotel in het huis van

[video] Binnenkijken bij Hotel in het huis van Deventer op het Grote Kerkhof

Wauw! Deventer is een hotel rijker, en wat voor één! Met zeven hotelkamers met ieder zijn eigen verh...

Meer over Hotel in het huis van Deventer ontdekken?

Hotel in het huis van Deventer hotels

Nu openHele dag

Grote Kerkhof 5, Deventer

Bekijk meer:hotels
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.