ReShare Store doet veel meer dan tweedehands kleding verkopen: ‘Het sociale aspect is zo belangrijk’

Aangeboden door ReShare Store

reshare store
Foto: indebuurt Deventer

Bij ReShare Store op de Brink kunnen vintagelovers hun hart ophalen. Tegelijkertijd is de tweedehandskledingwinkel een plek waar Deventenaren die het niet breed hebben en medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt terechtkunnen. Leon: ”Echt iets betekenen voor mensen, dat kan hier.”

Leon te Riele, Jacqueline van Asselt en Mirjam Doornewaard zijn de drijvende krachten achter ReShare Store Deventer. Zij vertellen waar de ReShare Store precies voor staat en waarom elke Deventenaar hier eens langs zou moeten komen. De dames zijn gek op fashion en hebben veel ervaring in de retailbranche. Toch misten ze alle drie iets bij hun voormalige werkgevers. Dat vonden ze bij ReShare Store.

Voor wie is Reshare Store?

Mirjam: ”De ReShare Store is voor alle Deventenaren die op zoek zijn naar leuke kleding of accessoires! We hebben echt mooie tweedehandskleding: bekende merken, toffe vintage items en ook ongedragen kleding, bijvoorbeeld oude voorraad van andere winkels.” De winkel is dus een paradijs voor liefhebbers van tweedehands en vintage.

Kleding voor zachte prijsjes

De prijzen houden ze bewust laag om het toegankelijk te houden. Leon licht toe: ”We vinden het belangrijk dat iedereen mooie kleding kan kopen voor een eerlijke prijs. Je vindt hier al jurken en broeken vanaf €4,-. We hebben ook kleding met hogere prijzen, voor de vintageliefhebbers en duurzame shoppers die iets meer te besteden hebben.”

Een groot gedeelte van de kleding die in de winkel hangt komt uit het ReShare sorteercentrum in Deventer. Hier wordt jaarlijks zo’n 6 miljoen kilo aan textiel gesorteerd. Een ander deel komt uit de kledingbak die voor de winkel staat. ”Deventenaren kunnen hun oude kleding hier zelf doneren, hoe lokaler hoe beter! Het duurzame aspect vinden we heel belangrijk. Er wordt tegenwoordig zoveel weggegooid. Hier krijgt kleding weer waarde.”

Verschil korpswinkel

ReShare Store staat voor mode, maar ook voor mens en milieu. Leon: ”Dat komt doordat we onderdeel zijn van het Leger des Heils. Maar we zijn geen korpswinkel, daarover ontstaat nog wel eens verwarring. Bij de korpswinkel van het kerkgenootschap staat het ‘ontmoeten’ op nummer één.”

Alle winst gaat naar het goede doel

”Daarnaast verkopen ze tweedehands kleding en geven ze het weg door middel van een speciaal formulier dat verstrekt wordt. Dat gebeurt in de ReShare Store niet. Wij verkopen alleen kleding. Alle winst die wij maken gaat wel terug naar het Leger des Heils en wordt weer gebruikt voor allerlei hulpprojecten waaronder die van het korps.”

Hier is tijd voor een praatje

De dames hopen dat de koffietafel in de winkel binnenkort weer gebruikt kan worden. Leon: ”Je kunt bij ons een kopje koffie kopen voor € 0,50. Klanten kunnen ook een uitgesteld kopje koffie kopen. Die geven wij dan aan iemand die het hard nodig heeft. Bijvoorbeeld een dakloze. Omdat we hier veel mensen zien die het niet makkelijk hebben, bieden we ook een luisterend oor.”

Tekst gaat verder onder foto’s.

Er komen niet alleen klanten die het moeilijk hebben. ReShare Store biedt ook een werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Leon: ”Dit kunnen mensen zijn met bijvoorbeeld psychische of lichamelijke klachten. Sommigen moeten leren om weer structuur te krijgen, anderen komen uit een re-integratieproject en weten niet wat ze willen. Het is zo mooi als je iemands zelfvertrouwen ziet groeien als ze hier staan.”

Een dame die gevlucht is, hoopt bij ons Nederlands te leren

Mirjam vult aan: ”Er werkt hier ook een dame die naar Nederland gevlucht is. Ze wilde graag Nederlands leren en klopte zelf bij ons aan.” Jacqueline: ”Daarnaast werken we samen met vrijwilligers. Ze moéten niet, ze mogen hier werken. Ze komen hier omdat ze het leuk vinden. Dat is het mooiste compliment dat wij kunnen krijgen.”

Actie: spaar mee voor de bakfiets

Om nog meer kleding te kunnen inzamelen, spaart ReShare Store Deventer voor een bakfiets. ”Daarmee kunnen we mensen die niet bij ons in de winkel kunnen komen, toch van hun oude kleding afhelpen. Bijvoorbeeld wanneer er iemand is overleden. Een ander voordeel van de bakfiets is, dat we zo weer iemand een werkplek kunnen bieden. Bijvoorbeeld een man die niet perse van mode houdt, maar het wel leuk vindt om met de bakfiets door de stad te gaan. Bovendien zorgt het voor meer lokale inzameling én stoot het geen CO2 uit. Duurzamer kan bijna niet!”

Leon: ”We hopen dat er bedrijven zijn die ons willen helpen de bakfiets te sponsoren. We zoeken sowieso graag de samenwerking op met Deventer bedrijven. Ze mogen mij altijd een mailtje sturen.”

Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes en leuke kortingsacties? Volg dan de Instagrampagina van ReShare Store Deventer.

ReShare Store

Keizerstraat 4, 7411 HG Deventer

Nu gesloten

Meer informatie

ReShare Store

Keizerstraat 4, 7411 HG Deventer

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Via de Waddeneilanden en Australië terug naar Deventer: Taco (22) is freelance barista”

Via de Waddeneilanden en Australië terug naar Deventer: Taco (22) is freelance barista

Taco koffie
Ga naar “Christiaan opent zijn winkel in hartje Deventer: ‘Waar anderen de tv aanzetten, ga ik nog even een lamp maken’”

Christiaan opent zijn winkel in hartje Deventer: ‘Waar anderen de tv aanzetten, ga ik nog even een lamp maken’

stoer en gloeiend
Ga naar “Yolande (55) maakt haar vintagedroom waar: ‘Lekker met de camper vol kleding op pad en foto’s maken’”

Yolande (55) maakt haar vintagedroom waar: ‘Lekker met de camper vol kleding op pad en foto’s maken’

Miss Blitz Vintage

In onze gids

Ga naar “Freshman”

Freshman

 • Stromarkt 18
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Bistro De Rode Kater”

Bistro De Rode Kater

 • Grote Kerkhof 25-26
 • Restaurants en horeca
 • 11:00 - 00:00

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “5 + 1 gratis”

5 + 1 gratis

 • JMH De Huidkliniek
 • Geldig t/m 31 augustus 2022
laser ontharen Deventer

Topper

Ga naar “Bag it up! The folding travel bag € 19,99”

Bag it up! The folding travel bag € 19,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99”

Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99

 • Geldig t/m 28 augustus 2022
Ga naar “20% korting Bestron plafondventilatoren”

20% korting Bestron plafondventilatoren

 • Geldig t/m 14 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Assemblage medewerker”

Assemblage medewerker

 • RM Sanitair
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Productiemedewerker”

Productiemedewerker

 • RM Sanitair
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Helpende”

Helpende

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “PubQuiz”

PubQuiz

 • Café Persee
 • Van 10 aug t/m 12 okt
Café Persee in Deventer organiseert elke woensdag een PubQuiz

Topper

Ga naar “Open Monumentendag in Deventer”

Open Monumentendag in Deventer

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Ga naar “Popronde Deventer”

Popronde Deventer

 • 10 september 2022
popronde-deventer
Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

 • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn
Ga naar “Burendag in Deventer”

Burendag in Deventer

 • 24 september 2022