Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Powerkoppel Ivan en Kim runnen de populaire Broodbode in Deventer

Door Naomi Pater 3 mei 2019

Ivan en Kim zijn de trotse en ambitieuze eigenaren van de Broodbode in Deventer. Naast collega’s zijn ze ook al zes jaar dolgelukkig samen als koppel. Het concept is inmiddels erg populair geworden in Deventer en het stel haalt er veel voldoening uit. 

Half december verhuisden Ivan en Kim hun zaak, de Broodbode, van de Lange Bisschopstraat naar de Grote Overstraat 29. Naast de prachtige binnentuin van 150 m2 hebben ze in het nieuwe pand ook veel meer ruimte. Ivan: “Vorig jaar zomer was het erg warm en mensen zitten dan graag op het terras. Wij wilden ook dolgraag een terras bij onze lunchroom, maar die mogelijkheid hadden we gewoon niet. Tot dit pand ineens op ons pad kwam.”

Foto | indebuurt Deventer

Even in Frankrijk

Het koppel verhuisde hun zaak en woont sindsdien boven het pand. Dat bevalt ze erg goed. Kim: “We hebben een kleine knul van drie jaar oud, dus voor ons is het een stuk efficiënter. We vinden het ook erg fijn dat we altijd in de buurt zijn. Zo kunnen we snel even naar boven lopen of weer naar beneden. Bovendien hebben we nu een prachtige grote binnentuin. Soms voelt het net alsof je even in Frankrijk bent. Dit komt vooral door de overblijfselen van een huis dat ooit in de achtertuin stond. De sfeervolle en vervallen muren in combinatie met klimop, zie je ook vaak in Franse dorpjes. Prachtig toch?”

Foto | indebuurt Deventer

Pizza’s bakken

Ondanks het grote succes van de Broodbode hebben de ondernemers allebei een hele andere achtergrond. Ivan werkte zeventien jaar bij de politie, maar was toe aan nieuwe uitdaging. Pizza’s bakken en eigen broodjes maken waren altijd al een grote hobby van hem. De bezige bij begon in eerste instantie alleen met de zaak. Kim was destijds directiesecretaresse en werkte veel in de commerciële wereld. Ook zij was toe aan een nieuwe stap. Vorig jaar januari besloten ze om samen eigenaar te worden.

Inmiddels werkt het koppel al ruim drie jaar samen en dat bevalt ze goed. Toch is dat volgens Kim niet voor iedereen weggelegd. “Het is best pittig om als stel een eigen zaak te beginnen. Je moet erg sterk in je schoenen staan om dit samen te doen. Je bent altijd eerlijk naar elkaar, dus als het moeilijk of zwaar wordt dan uit je dat. Toch heb ik er nog geen moment spijt van gehad. We hebben veel plezier in het vak en vullen elkaar aan.”

Foto | indebuurt Deventer

Gorilla koffie

Naast een zaak heeft het stel tevens een eigen koffiemerk: Gorilla koffie. Deze koffie wordt bij alle vestigingen aangeboden op de kaart. Het idee is ontstaan naar aanleiding van een rondreis die Ivan in 2012 maakte door Rwanda. Hij ging daar op berggorilla-safari en maakte kennis met een stichting die dieren beschermt tegen stropers. “Die bijzondere beesten hebben zoveel indruk op mij gemaakt, dat ik het koffiemerk ‘Gorilla’ wilde noemen. De fooi die we krijgen met ons bedrijf gaat ook naar die stichting, voor de mensen die bezig zijn met de bescherming van het park.”

Kim: “Bij ons krijgt het personeel dus niet de fooi, maar we organiseren wel veel leuke uitjes en we eten geregeld met elkaar.” Ivan: “Het is gewoon énorm gezellig onderling en we hebben het hier hartstikke goed.”

Foto | indebuurt Deventer

Karakteristieke smaak

Bij een bezoekje aan de Broodbode heb je keuze uit verschillende broodjes, maaltijdsalades en zoete tussendoortjes. Alles is vers klaargemaakt en heeft een karakteristieke smaak. De bio-desem broden die ze verkopen zijn tevens erg geschikt voor mensen die geen melkproducten mogen. Ivan en Kim houden zich naast de verkoop van broodjes ook bezig met catering en workshops, waar je leert om broodjes te maken. De workshops zijn wel op aanvraag en met groepen van minimaal twaalf personen.

We vragen tot slot aan de ondernemers of ze nog dromen hebben voor de toekomst. Daar krijgen we direct een antwoord op van Kim: “Ik denk dat we te ambitieus zijn en dat het nooit stopt bij ons.” Ivan: “Ik blijf altijd wel nieuwe ideeën hebben, maar we blijven ons voorlopig focussen op hetgeen wat we hebben opgebouwd.”Meer over Broodbode ontdekken?

Broodbode

ontbijtrestaurants

Gesloten10:00 - 15:00

Grote Overstraat 29, Deventer

Bekijk meer:ontbijtrestaurants

adv.