Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ondernemersduo Medie en Kim: ‘Puur mooie boeketten’

Door Wingerien Voortman 19 juli 2019

Je hoeft maar een klein stukje te fietsen om nét buiten de stad midden in de natuur te staan. Op 15 minuten fietsen van het centrum vind je de idyllische boerderij waar Medie en Kim bloembinderij On-geschikt runnen. Na een verhuizing naar het Grote Kerkhof zijn ze nu terug op de plek waar ze ooit begonnen.

Verhuizen uit de stad

Medie: “We zaten eerst hier en zijn toen naar het Grote Kerkhof verhuisd, we wilden graag ons werk aan meer mensen laten zien. We dachten eerst nog na over een bloemencaravan of een marktkraam, maar ja die zijn er al zoveel. We hebben veel vaste klanten erbij gekregen sinds we daar zaten, maar het is toch wel een echt een toeristische spot – vanaf het pondje naar de stad en terug. Toeristen kopen gewoon geen verse bloemen. Nu zijn we weer terug waar we ook begonnen, bij mij op de boerderij.”

On-geschikt bloemsierkunst Medie en Kim
Foto | Indebuurt

Uitgebreide hobby

Kim: “We hebben eerder een bloemenwinkel gehad met vazen en prullaria, maar dat willen we niet meer. Geen ingewikkelde dingen, maar puur mooie boeketten. We hebben ook allebei nog een baan ernaast en dit is een uitgebreide hobby. Ik heb het fulltime gedaan, lang geleden en het is een heel moeilijke business. De marges op bloemen zijn zo laag dat je alles moet maken waar vraag naar is wil je een winstgevende business runnen.”

On-geschikt bloemsierkunst Medie en Kim
Foto| Indebuurt

Geboren ondernemers

Medie: “Wij zijn wel mensen die de afwisseling heel leuk vinden, mensen begeleiden, Kim gaat waarschijnlijk weer een dag in de kroeg werken en ik heb nog een klein catering bedrijf. De afwisseling maakt dat het zó superleuk is om dit erbij te doen. Ook in de zorg werken we weer samen, we zijn wel een duo! We zijn aan elkaar gewaagd, we kennen elkaar al 14 jaar. Kim had een sieradenwinkel en ik werkte destijds bij Oil & Vinegar, Kim kwam bij mij om kerstpakketten te bestellen en ik kwam bij Kim om sieraden te kopen. Zo raakten we aan de praat en vertelde Kim mij dat ze een eetcafé ging beginnen, nou daar wil ik wel werken zei ik toen! Ik had geen ervaring in de horeca, maar Kim en haar zus zochten juiste enthousiaste mensen zonder horeca-ervaring. Later zijn ze Dok H2o gestart in het Havenkwartier, daar ben ik bedrijfsleider geworden – toen gingen we nog intensiever samenwerken. Kim is lerares bloemschikken en heeft mij toen weer opgeleid, dat ging ook kriebelen. ”

On-geschikt bloemsierkunst Medie en Kim
Foto| Indebuurt

Opleiding bloemsierkunst

Kim: “Er zit een hbo-opleiding in Den Bosch, ik wilde eigenlijk de kunstacademie doen. Maar toen zag ik mensen die dat hadden afgerond en allemaal gekke baantjes hadden, omdat ze gewoon niet aan werk konden komen. Dat is ook niet mijn ding, toen zag ik een folder over de Stoas opleiding. Het ging heel veel over kleurenleer en interieur, niet alleen over bloemschikken. Als je lerares bloemschikken wordt, krijg je heel veel pedagogiek erbij. Medie heeft de Pabo gedaan, daar word je ook zo breed opgeleid – dat is eigenlijk heel vergelijkbaar. Je moet veel stage lopen op scholen, bijna alle bloemschikdocenten hebben die opleiding gedaan – een heel klein wereldje is dat.”

On-geschikt bloemsierkunst Medie en Kim
Foto door Indebuurt

Geef wat je zelf wilt krijgen

Medie: “We zijn niet standaard, we doen vooral wat we zelf heel leuk vinden. Ik heb altijd geleerd van mijn moeder dat je een cadeau voor iemand moet kopen dat je zelf ook graag zou willen krijgen. We hebben geen witte bloemen bijvoorbeeld, wij houden daar niet van en dan komt het er niet in. Ja oké, in een veldboeket zit soms een heel klein wit bloemetje, maar we zouden dat nooit zelf inkopen bij de groothandel. Geen witte lelies, geen witte rozen, daar houden we gewoon niet van. Het is niet fleurig. Wij kopen in wat wij leuk vinden, mensen komen echt voor onze stijl. Mensen kunnen ook elke bloem los bij ons kopen, we doen weinig met blad en doordat we het op deze manier doen kunnen wij een hele fijne prijs kwaliteit hanteren. Voor 15 euro heb je écht een heel mooi boeket met wat langere bloemen en hoogteverschil, dat bezorgen we gratis.”

Ze maken de boeketten samen, ze bezorgen de boeketten samen, eigenlijk doen ze alles samen. Gelukkig maar dat hun partners elkaar ook heel aardig vinden. Wil je meer weten over de bloemen van On-geschikt, of lijkt het je leuk om Medie en Kim in te schakelen voor een cursus bloemschikken met een verzorgde lunch?

Bloemen kun je bestellen voor donderdag 10.00 uur, of op vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur kun je bij ze langs komen voor een boeket. Kim Snijders is bereikbaar op 06 15066913 en Medie Geijsen op 06 212 63 949, of je kunt een berichtje sturen naar [email protected] On-geschikt is ook te volgen op Instagram!

Gio (3)

Ice ice baby! Met deze ijzige acties kom jij de zomer wel door

Of het zonnetje nu schijnt of je hebt gewoon zin in zoetigheid. Tijd voor ijs! Dit zijn de ijskoude ...
Lebuïnuskerk

Deze app vertelt verborgen verhalen van de Lebuïnuskerk

Ja dat lees je goed, vanaf nu kun je de kerk op het Grote Kerkhof van voor- tot achterdeur leren ken...

 

adv.