Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nog even en Jens (31) opent zijn eerste eigen restaurant: ‘De oude Boas-stijl verdwijnt, alles wordt fris en eigentijds’

Door Janneke Pol 10 juli 2020

Met een hart voor horeca en een geheel eigen visie opent Jens Jongeneel (31) in augustus zijn eerste eigen restaurant op de plaats van voormalig restaurant Boas. “Mijn doel was om rond mijn 35e voor mezelf te beginnen.”

Schilders, steigers en een stapel oude inboedel. In voormalig restaurant Boas is het een drukke bedoening. En tussen die chaos? Daar loopt de ondernemer die het pand nieuw leven gaat inblazen met een spiksplinternieuw concept.

“Het was hier veel groter dan ik dacht.”

Dat terwijl Jens Jongeneel (31) zichzelf aanvankelijk niet in dit pand zag vestigen. “Ik was meer op zoek naar een restaurant met mogelijkheden voor een binnentuin en een barbecue in zomerse sferen.” Tot hij een dagje in zijn eigen stad rondliep. “We liepen erlangs en ik maakte tóch maar een afspraak voor een bezichtiging.” De dag erop was Jens verkocht. “Het was veel groter dan ik dacht en zag direct allerlei mogelijkheden.”

Van ijsscheppen naar hotelmanagement

Het was al langer de droom van Jens om een eigen horecazaak te openen. “Als vijfjarig jochie ging ik met mijn ouders op ski-vakantie. Toen al vertelde ik dat ik het hotel waar we verbleven wilde overnemen”, lacht hij. “Op mijn vijftiende begon ik met ijsscheppen bij Talamini en dat vond ik al zo leuk dat ik Hotelmanagement ging studeren. Via verschillende horecabaantjes, zoals bij de voormalige Joffer, Food&Joy en bedrijfsleider bij ’t Zusje, kwam ik tot het plan om rond mijn 35e een eigen horecazaak te willen beginnen.”

Verrassende rustmomentjes

Hij ziet het als een kans om zijn eigen visie in praktijk te brengen. “Doordat ik bij al die zaken binnen heb kunnen kijken, zag ik wat me wel of juist niet aansprak.” Nu kan hij zijn hart voor horeca op eigen wijze uiten. “Gasten verzorgen en ze op hun gemak stellen, dat is wat me trekt aan dit vak. Mensen een momentje van rust en ontspanning bieden én ze daarbij verrassen met iets dat ze thuis niet zomaar zouden eten”, legt hij uit.

“Hier staan niet twee standaard vegetarische gerechten ergens onderaan de kaart.”

Daarbij gaat hij nog een stapje verder. “Ik daag ze ook uit om iets nieuws te proberen.” Een belangrijke pijler van het concept is vegetarisch eten. “Vijftig procent van de menukaart is vegetarisch. Je kunt daar wel vlees of vis bij bestellen, maar dat is niet het hoofdingrediënt van het gerecht.” Hij belooft daarbij de vegetariërs zelf net zo goed te verrassen. “Het zijn dus niet twee standaard vegetarische gerechtjes onderaan de kaart, maar mooie borden met unieke ingrediënten.”

Deur naar de Walstraat

Niet alleen de kaart is verfrissend, ook het interieur gaat volledig op de schop. “Al het rode gaat weg. Dat was kenmerkend voor Boas, bij Hōk past een meer frisse en eigentijdse inrichting. Een stukje van de oude vloer blijft wel liggen, daar stemmen we de rest van het kleurenpalet op af.” Hoewel het restaurant officieel de ingang aan de Golstraat heeft, krijgt het pand nu ook een deur naar de Walstraat. “In de ‘Winckel’ verkopen we onder andere producten die we in het restaurant gebruiken en zelfmaakpakketten.” En waar die naam ook alweer vandaan kwam? “Hōk is Middelnederlands voor hoek, en dat spreekt gezien de locatie voor zich. Verder is het een knipoog naar het Hanzeverleden van Deventer.”

“Toegegeven, vannacht lag ik weer even wakker.”

Het ondernemerschap bevalt Jens vooralsnog prima. “Toegegeven, vannacht was weer zo’n nacht dat ik ineens ideeën had en lag te malen. Maar eigenlijk ben ik er best trots op dat we tot nu toe binnen de planning en het budget hebben kunnen blijven. Op dit moment heb ik een chef-kok aangenomen, we zijn nog op zoek naar keukenmedewerkers en bediening. Volgende week starten we met proefkoken en maken we de menukaart definitief.” In augustus hoopt Jens de deuren van Hōk te openen.

Een glimp van het nieuwe interieur.
Een deel van de oude vloer blijft liggen.
De rode kozijnen worden wit.

 

Hōk

Voor alle bourgondische Deventenaren: nieuw adresje in aantocht!

Heerlijk toch: er komen nog altijd verschillende nieuwe horecazaken bij in Deventer. Hōk bijvoorbeel...
Betti

Bij Betti zie je een aaneenschakeling van opvallende elementen: “Betti zelf is een sexy ding”

Betti is de naam van het nieuwe ontbijt- en borrelrestaurant aan het Grote Kerkhof. Een jaar zat hie...
menukaarten

Surprise surprise! Hier in Deventer eet je gerechten met verrassende combinaties

Sommige menukaarten zijn een beetje zoals het weer van de afgelopen weken, je wordt compleet verrast...
hotel-gilde

Deventer aanbiedingen: nachtje weg voor een prikkie en giga korting op kleding

Je kunt natuurlijk zelf alle reclamefolders doorspitten, social media afstruinen en de hele stad doo...
totaalBED

[winactie verlopen] Slapend rijk: maak kans op een €200,- tegoedbon van totaalBED

Meedoen aan deze winactie? Daar hoef jij geen nachtje over te slapen. indebuurt mag twee tegoedbonne...

adv.