Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Net even anders: geen bitterballen maar een croquetten tosti!

Aangeboden door Theehuis Bij van Bruggen 4 oktober 2019

Theehuis Bij van Bruggen heeft sinds een paar weken de croquetten tosti op de kaart staan. Met boerenkaas, Amsterdamse uitjes en mosterd. Lekker en origineel! Axel: ”Bij ons geen bitterballen op de kaart, we willen het graag anders doen, vandaar deze tosti.”

En dat is typerend voor Axel en Paula van Bruggen, het ondernemerskoppel achter Bij van Bruggen, ze willen geen eenheidsworst. Samen timmeren ze nu alweer 2,5 jaar aan de weg met het theehuis en er staan een hoop leuke dingen op de planning. Hoog tijd dus om te babbelen met het koppel.

Het verschil tussen een botermes en een gewoon mes

Ook origineel is hun achtergrond. Ze komen allebei niet uit de horeca, al zou je dat niet zeggen. Alleen Axel had op zijn achttiende een bijbaan in een klein restaurant. ”Er stonden negen tafels. Ik stond in de bediening maar wist het verschil nog niet tussen een botermes en een gewoon mes,” Vier jaar heeft hij er gewerkt. ”Ik kijk er positief op terug. Het heeft me achteraf meer gevormd merk ik nu. Kleine dingen zoals een jas aannemen als mensen binnenkomen bijvoorbeeld.” Zo kijken ze ook naar hun eigen personeel. Axel: ”We kunnen je alles leren, maar je moet wel bij ons passen. Karakter kun je niet leren.”

Zorg en welzijn

Door zijn horeca-ervaring hadden ze eigenlijk bedacht dat Axel meer in de zaak zou zijn. ”Dat heeft omgekeerd uitgepakt! Ik denk veel meer vooruit en ben al bezig met het volgende seizoen. Paula is in het hier en nu, die is daar veel beter in!” vertelt Axel. Ze komt uit de zorg maar kan dat hier nog dagelijks toepassen. ”Ik hou me bezig met het welzijn van collega’s en klanten,” aldus Paula. Je merkt dat het een sterk koppel is samen. Paula en Axel weten precies wat ze willen en dat zie je overal terug.

Bij van Bruggen theehuis Deventer
Foto | indebuurt

Een taartje van eigen deeg

De visie is ook duidelijk als het aankomt op smaak. Paula: ”Ik wil geen appeltaart van de groothandel. De appels komen uit eigen boom en de taart wordt vers gebakken.” Beroemd is ook de cheesecake. ”Daar komen mensen speciaal voor naar hier,” vertelt Paula. En dan is er ook nog dat bijzondere theebrood. Ja heus, theebrood. Pruimen en abrikozen worden geweld in rookthee en samen met walnoten en deeg wordt dat in de oven gebakken tot een heerlijk stukje brood.

Een verrassingshuwelijk

Naast ‘gewoon’ thee drinken kun je Bij van Bruggen ook terecht voor een feestje of zakelijke meeting. En dan maken ze soms best bijzondere dingen mee. Paula: ”Laatst hadden we een verrassingshuwelijk, de gasten wisten van niks! De ambtenaar stond stiekem in de keuken te wachten.” Maar ook afgelopen weekend was bijzonder vertelt Axel: ”Het was een meneer die met pensioen ging, op zich niks bijzonders voor ons maar soms klopt gewoon alles. Mooi weer, leuke mensen en een goede sfeer.”

Proeven in eigen keuken

De winter is sowieso al een maand dat mensen zin hebben in een lekker kopje thee, maar Paula en Axel wilden meer. Paula: ”We wilden in de winter meer aanbieden en zijn gaan nadenken, wat past bij ons.” Er staan de aankomende maanden verschillende thema’s op de kaart zoals bier, een kaaspannetje en een wijnproeverij. Ook hier is smaak en originaliteit belangrijk. Axel: ”Het recept van het kaaspannetje gaan we zelf fine tunen. Dat proeven we thuis in eigen keuken allemaal en zo ontstaat zo’n gerecht.”

Benieuwd wat er de aankomende maanden allemaal nog meer op de planning staat Bij van Bruggen? Bekijk dan hier alle evenementen!

Foto | indebuurt

Meer over Theehuis Bij van Bruggen ontdekken?

Theehuis Bij van Bruggen cafés

Vandaag gesloten

Wechelerweg 52, Diepenveen

Bekijk meer:cafés

Lees ook:

bij-van-bruggen-axel-paula

Bij van Bruggen: een theehuis, maar dan net even anders

Axel en Paula van Bruggen begonnen anderhalf jaar met hun droom: theehuis Bij van Bruggen. Omgeven d...

adv.