Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Necessaries by Marlou: ‘Zie ik mooie zijde in Marokko? Dan neem ik het mee’

Door Janneke Pol 18 oktober 2019

Sinds vier weken verkoopt Marlou Hollink haar sjaals en accessoires in de Kleine Overstraat in haar gloednieuwe winkel ‘Necessaries by Marlou’. Het winkelpand is dan nieuw, het concept bestond al een tijdje. “De materialen haal ik uit heel Europa”. 

Hoewel ze pas vier weken geleden haar eigen winkelpand opende in de Kleine Overstraat, is Marlou Hollink al langer bezig met het assortiment. Aan de basis van haar winkel ‘Necessaries by Marlou’ liggen de zelfgemaakte sjaals. “Ze zijn stuk voor stuk uniek”, zegt Marlou die zelf het ontwerpen voor haar rekening neemt. “Een team van zo’n tien vakvrouwen (naaisters, breisters en coupeuses) in heel Nederland maken de sjaals daarna aan de hand van mijn ontwerp.”

Necessaries by Marlou
Foto|indebuurt
Necessaries by Marlou
Foto|indebuurt

Materialen uit heel Europa

Niet alleen zijn alle sjaals uniek, ze bestaan uit bijzondere materialen. “Die kunnen uit heel Europa komen. Zie ik bijvoorbeeld mooie zijde in Marokko of Italië? Dan gebruik ik dat.” Voor de afwerking gebruikt Marlou onder andere kralen en parels. “Het ontwerp van de sjaal wordt door een van de naaisters of breisters in elkaar gezet, waarna ik er zelf nog een persoonlijk touch aan geef.”

Necessaries by Marlou
Foto|indebuurt
Necessaries by Marlou
Foto|indebuurt

Huis Zevenaar

Maar we zien meer dan sjaals bij Necessaries by Marlou. “Goede (heren)handschoenen, hoeden en sieraden. Alle artikelen passen bij de kwaliteit die we willen uitstralen.” Ook wist ze precies hoe ze het pand aan de Kleine Overstraat wilde vormgeven. “Voorheen was het een restaurant. Zelf wilde ik er een meer open geheel van maken, zodat iedereen zich vrij voelt om naar binnen te lopen. De verkoop van mijn sjaals begon in huis Zevenaar onder de naam Tout(e) Seul(e) écharpes. Op de zolder konden klanten langskomen om de sjaals te bekijken en te kopen”, zegt Marlou. “Daar had ik teveel het idee dat ze zich verplicht voelden met een aankoop de deur uit te gaan. Hier is het toegankelijker.”

Necessaries by Marlou
Foto|indebuurt

Chique prijsje?

Haar winkel oogt chique, precies zoals de bedoeling was. “De kleurstelling moet warm zijn, de uitstraling chique. Hier vind je alleen kwalitatief goede spullen.” Of we dat terugzien in de prijs? “Bij sommige items wel, maar ik heb ook genoeg betaalbare items in het assortiment. Hierdoor is het leuk voor zowel meiden van twintig als oudere dames.”

Necessaries by Marlou
Foto|indebuurt
Necessaries by Marlou
Foto|indebuurt

Meer over Necessaries by Marlou ontdekken?

Necessaries by Marlou speciaalzaken

Gesloten10:00 - 17:30

Kleine Overstraat 20, Deventer

Bekijk meer:speciaalzaken

huis-zevenaar1

Deventer mysterie: Hoe komt Huis Zevenaar aan haar naam?

In de rubriek Deventer mysteries behandelen we wekelijks een vraagstuk waarvan je je misschien altij...
Susan Bloemen4

Susan zet bloemetjes buiten in de Walstraat: ‘Iedereen met een vers bosje huiswaarts’

Sinds kort verlaten dagjesmensen, toevallige toeristen en Deventenaren nóg vrolijker de stad. Als ze...

adv.