Met coach Caren verslaan mensen hun angsten: ‘Samen ontdekken we wat je écht wil’

Aangeboden door Qredits

caren coaching

Caren Speldekamp is altijd al een goede luisteraar geweest. Vanaf de middelbare school weet ze al zeker dat ze graag mensen wil helpen met hun problemen. Na jarenlang in loondienst besloot ze met hulp van Qredits haar eigen coachingsbedrijf in Terwolde op te zetten. Nu begeleidt ze anderen in allerlei situaties vanuit Caren Speldekamp Coaching en Begeleiding: “Met mijn hulp voelen mensen zich weer zichzelf.”

Caren geeft één-op-één coachingsessies in haar coachruimte in Deventer. Mensen komen bij haar met allerlei problemen, of dit nu werkgerelateerd is of op persoonlijk vlak. “Sommige cliënten twijfelen bijvoorbeeld over een carrièreswitch. Anderen kampen met relatieproblemen of een gebrek aan zelfvertrouwen. Ik ontvang ze in mijn coachruimte. Samen gaan we op zoek naar wat ze willen in het leven en hoe ze dat kunnen bereiken.”

Energie van contact

Voor ze haar coachingsbedrijf startte, werkte Caren als praktijkopleider voor een zorginstelling. “Maar ik wist altijd al dat ik meer wilde doen om mensen te helpen. Ik krijg energie van persoonlijk contact. Bovendien hoor ik vaak van mensen om me heen dat ze graag met mij praten. Ik geef ze het gevoel dat alle emoties er mogen zijn: verdriet, onzekerheid, blijdschap en meer. Bij mij hoef je niet te doen alsof.” Momenteel helpt Caren bijvoorbeeld een vrouw met haar relatie. “Haar partner heeft aangegeven graag apart te willen wonen en dat beangstigt haar. Samen gaan we op zoek naar de bron van die angst en vinden we hoe ze meer zelfvertrouwen kan opbouwen voor deze stap.”

Leren ondernemen

Caren noemt zichzelf geen ondernemer pur sang. “Maar als coach werk je vaak zelfstandig. Daarom ben ik blij dat ik Qredits heb gevonden.” Qredits is een organisatie die ondernemers helpt met krediet, training en coaching. “Ik heb een aantal vakgerelateerde opleidingen gevolgd die ik dankzij Qredits heb betaald. Mijn bedrijfsadviseur Betsie is een topmens. Het contact met haar was heel persoonlijk, daar houd ik van. Ze is geïnteresseerd maar ook kritisch. Dankzij haar kon ik het ondernemerschap zes jaar geleden aangaan met iemand achter me met veel kennis van zaken.”

Coaching van Qredits

Binnenkort start Caren ook met een coachingstraject van Qredits. “Wat dat betreft vind ik Qredits ook een heel laagdrempelige en toegankelijke organisatie. Er is altijd ruimte voor verbetering in mijn bedrijf en Qredits biedt de handvatten die ik daarvoor nodig heb. Al die extra’s geven me het gevoel dat ze echt willen dat ik slaag. Binnenkort ga ik daarom een ondernemerstraining volgen om mijn ondernemersskills verder ontwikkelen, vooral op het gebied van marketing en sales.”

De coach en de psycholoog

Volgens Caren is het verschil tussen coachen en psychologen klein, maar toch is er een verschil. “Een psycholoog behandelt psychische problemen en doet dit vaak volgens een behandelplan. Daarin ga je ook de diepte in door bijvoorbeeld naar het verleden te kijken. Bij coaching gaat het niet zozeer om problemen wegnemen als om samen doelen stellen op basis van het nu. Waar sta je, waar wil je naartoe en hoe kom je daar? Dat zijn de belangrijkste vragen in mijn werkwijze. Coaching is dus wat praktischer ingericht.”

Andere coaches opleiden

In de toekomst blijft Caren graag mensen helpen met de meest uiteenlopende problemen. “Ik hoef me niet zo nodig te specialiseren. Ik geniet juist van de afwisseling. Het lijkt me wel heel leuk om andere coaches op te leiden in het vak. Dit is namelijk echt mijn grootste passie. Het lijkt me prachtig om anderen te helpen dit ook te kunnen doen.”

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Helaas! Deze heerlijke winkel in Deventer gaat sluiten: ‘We gaan nog even knallen met kerst’”

Helaas! Deze heerlijke winkel in Deventer gaat sluiten: ‘We gaan nog even knallen met kerst’

gebakjesactie
Ga naar “Simone over Koning Willem in Deventer: ‘Wij hebben maar liefst 4.200 spellen’”

Simone over Koning Willem in Deventer: ‘Wij hebben maar liefst 4.200 spellen’

Aangeboden door Unbox Now

Ga naar “Kristianne van Hoge Ramen: ‘Mijn moeder begon hier met een antiek- en brocantewinkel’”

Kristianne van Hoge Ramen: ‘Mijn moeder begon hier met een antiek- en brocantewinkel’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Tijdelijke functie: Redacteur / Community Manager indebuurt Deventer”

Tijdelijke functie: Redacteur / Community Manager indebuurt Deventer

 • DPG Media
 • Fulltime/Parttime
DPG Media
Ga naar “Medewerker middagdienst”

Medewerker middagdienst

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Inpakker bakkerij”

Inpakker bakkerij

 • Olympia
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

 • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn
Ga naar “Kerstmarkt in de buurt van Deventer”

Kerstmarkt in de buurt van Deventer

 • Van 8 dec t/m 23 dec