Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een andere blik op de huid: rotte kozijnen schilderen, dat doe je toch ook niet?

Aangeboden door SQIN huidcoaching 8 november 2019

Oftewel; je kunt veel geld uitgeven aan botox, fillers en make-up maar als je de basis niet goed onderhoudt, dan zie je er meestal nog niet mooier uit. ”Sinds ik hannah gebruik draag ik bijna nooit meer make-up”, aldus Marieke Weustink van SQIN huidcoaching.

Ondernemen zit Marieke in het bloed. Haar ouders, broer en zus zijn allemaal ondernemers. Marieke heeft jaren een eigen schoonheidssalon gehad in Raalte. Afgelopen jaar sprong ze in het diepe, door te verhuizen naar Deventer en hier SQIN huidcoaching te beginnen. ”Het was spannend. Ik kende hier bijna niemand en er zitten natuurlijk ook al tig salons in de stad.”

Van apothekersassistente tot ondernemer

Ze is ooit begonnen als apothekersassistente. ”Maar daar haalde ik geen voldoening uit. We verkochten in de apotheek ook huidproducten, dat vond ik wel interessant.” Met een grote glimlach: ”En nu is het m’n grootste passie.” Want voor volumeverlies, een vale kleur, couperose, onzuiverheden of rimpels kun je bij haar terecht. ”Er valt veel uit de huid te halen, maar je moet hem zelf actief maken en houden”, aldus Marieke.

Puber met acne

Je zou het niet zeggen maar Marieke was vroeger zelf een puber met flinke acne. ”Op school noemden ze mij vroeger een krentenbol, ik zat helemaal onder.” Ze moet nog steeds oppassen. ”Als ik nu niks aan mijn huid doe of ongezond eet komt het terug.” Marieke’s moeder stuurde haar destijds naar de schoonheidsspecialist. ”Wel een luxe in die tijd maar daar heb ik nu nog steeds veel baat bij.”

Nu zitten er jonge mensen met acne bij haar in de stoel.  ”Aanleg kun je niet veranderen natuurlijk, leefstijl wel. Voeding en stress hebben ook invloed op je huid.” Daarom vraagt ze tijdens de behandeling ook naar de leefwijze van haar klanten. Enthousiast: ”Het liefst grijp ik die suikers en vetten zo bij de studenten uit de handen. Maar ik zat vroeger zelf ook te leren met zakken drop, haha.”

”Een behandeling bij mij is net alsof je naar de sportschool gaat.”

”Een behandeling bij mij is net alsof je naar de sportschool gaat. In plaats van de spieren te trainen schud ik de cellen in de huid wakker zodat er onder andere weer collageen en elastine wordt aangemaakt. Dat geeft na een tijdje echt zichtbaar resultaat!

Verhuizen naar de Hanzestad

Marieke is geboren en getogen in Raalte. Toen ze in 2018 naar Deventer verhuisde, begon wat altijd is blijven kriebelen weer op te spelen. ”Mijn partner zei, je moet doen wat je echt wilt.” Een onderneming beginnen in een stad waar je niemand kent lijkt ons best spannend. Marieke: ”Maar het heeft me er niet van weerhouden, ik had er ontzettend veel zin in.”  Ervaring heeft ze in ieder geval genoeg. Naast het runnen van een schoonheidssalon en ondernemen in een familiebedrijf in Raalte zat ze ook in verschillende besturen en organiseerde ze grote modeshows. ”Dus ik besloot het gewoon te gaan doen, beginnen met SQIN huidcoaching!”

Wow

Wat er zo leuk is aan haar vak? ”Het allergaafste vind ik als mensen in de spiegel kijken zien dat het echt wat gedaan heeft met de huid. Want als je huid er goed uitziet voel je je meestal veel zekerder.”

”Rimpels zijn mooi, ze geven een gezicht karakter.”

De hannah-bindweefselmassage is een belangrijk actief onderdeel van de behandeling. Het zorgt ervoor dat de huiddoorbloeding wordt gestimuleerd, de huidstructuur verbeterd en het bindweefsel verstevigd. ”Ik omschrijf het wel eens als volgt; Als je aan je conditie wilt werken kun je gaan wandelen of gaan sporten. Bij mij ga je naar de sportschool voor de huid en wil je bootcampen dan kom je bij me kuren. Tijdens de welkomstbehandeling geef ik daar natuurlijk meer uitleg over.”

Benieuwd geworden wat Marieke voor jou kan betekenen? Als je voor het eerst komt kun je gebruik maken van de speciale welkomstactie: 90 minuten voor € 65,- euro i.p.v. € 90,-. Boeken kan hier.

Foto | Indebuurt
Foto | Indebuurt
Foto | Indebuurt
Foto | Indebuurt
Foto | Indebuurt

Meer over SQIN huidcoaching ontdekken?

SQIN huidcoaching

Gesloten09:30 - 13:00 |14:00 - 17:30

Welle 10a, Deventer

Lees ook:

De favorieten van Anne en Marijn: ‘Bij de Koffiemakerij vind je lieve mensen en erg goede koffie’

Anne Kieft (22) en Marijn van de Pol (23) zijn op weg naar Happy Tosti, maar ook in de rest van de s...

Van wellness- en beautydocent naar klusvrouw. Mieke: ‘Slopen, meten, schilderen? Heerlijk!’

Vijftien jaar lang stond ze voor de klas als docent van de opleiding Wellness & Beauty, tot afgelope...

Miss Beauty Iris en Miss Intercontinental Matilde: ‘We hadden nooit verwacht dat we zouden winnen’

De 19-jarige Matilde Verhagen uit Deventer is een week geleden uitgeroepen tot Miss Intercontinental...

adv.