Liefdesexpert Carla: ‘Sta je langer dan een jaar op een datingsite en lukt het niet? Dan gaat er iets fout’

Daten in tijden van corona Carla
Liefdesexpert Carla geeft tips over daten in coronatijden | Foto indebuurt Deventer

Carla was jarenlang single, terwijl vriendinnen allemaal een relatie kregen wist ze maar niet waar het bij haar fout ging. Ze begon een zoektocht naar de oorzaak, haar leven was op de rit: ze had een eigen bedrijf, voedde de kinderen alleen op en had een fijn sociaal leven. Waar bleef de eindman om haar leven mee te delen? Als therapeut hielp ze anderen problemen op te lossen, maar wat was de oorzaak van haar probleem? De lessen die ze leerde past ze nu toe als liefdesexpert voor zelfbewuste vrouwen, om anderen te helpen hun blinde vlek op liefdesgebied te ontdekken. Én met succes, ze is zelf inmiddels gelukkig met haar man Steven en heeft veel vrouwen geholpen een fijne partner te vinden.

“Ik help vrouwen de blinde vlek te vinden en te herkennen, vaak weet ik na één sessie al wat de oorzaak is. Veel vrouwen hebben bindingsangst door ervaringen in het verleden, dit was bij mij ook het geval. In de bovenstroom zeggen vrouwen dat ze een partner willen, maar in de onderstroom speelt een angst. Daarbij komt nog dat er twee soorten vrouwen zijn: de afwachtende vrouw en de jaagster. Ik was een jaagster, extravert en ik regelde het wel. Dit is intimiderend voor een man, ik leerde mij tijdens een afspraak anders op te stellen – meer afwachtend.” Door te onderzoeken in welk type je je herkent weet je of je gas terug moet nemen of juist meer initiatief moet tonen. Je zult merken dat een date heel anders verloopt!

Eerste dates

Mannen die moeite hebben met vrouwen te vinden hebben vaak te weinig daadkracht. Vrouwen zijn tegenwoordig erg zelfstandig, begrijpelijk dat mannen hier onzeker van worden. “Wat ik veel zie is dat vrouwen na één afspraak al denken te weten of het dé man is, maar dit is onmogelijk. De eerste afspraak stelt eigenlijk niks voor, je bent beide hartstikke gespannen. Je hebt al een beeld gevormd van de man door de foto’s en berichten – er gaat een film draaien. De eerste date valt áltijd tegen. In het echt zijn mannen vaak veel leuker dan de foto’s die ze plaatsen op datingsites. Na één date wijs je alleen iemand af als er grote neon letters knipperen met een nee, verder verdient elke man een tweede afspraak. Tussen de vierde en de zesde afspraak gebeurt er vaak iets. Vind je hem leuk om nog een keer te zien, of zie je er tegenop? Let goed op je eigen gevoel.”

Foute mannen

“Het keer op keer vallen op foute mannen is een oud patroon. Als je continu de bevestiging zoekt in een man door je eigen onzekerheid ga je verkeerde mannen zoeken. Je trekt mannen aan die je in het begin veel aandacht geven. Als je altijd mannen aantrekt die fout zijn weet je dat je innerlijk nog wat werk te doen hebt. Als een man niet trouw wil zijn heb je de verkeerde gekozen, ga niet lopen knutselen aan die man – zorg dat je een man zoekt die bij jou past. Als je op een vervelend punt komt in de relatie en nare dingen meemaakt is dit het gevolg van een keuze. Jij hebt de keuze gemaakt voor deze partner, daarom ben je geen slachtoffer – neem de verantwoordelijkheid. Er zijn zoveel leuke mannen op datingsites!”

Indebuurt Deventer - Laatste liefde - Carla Ketelaar

Datingsites

“Sta je al een jaar op een datingsite en lukt het niet? Dan gaat er iets fout. Kies voor een betaalde datingsite, als je het geen geld waard vindt om een partner te vinden trek je mannen aan die jou niet op waarde schatten. Kies voor een website waar je wat moeite voor moet doen – je selecteert daarmee de mensen die serieus zijn. Op gratis websites vind je mensen die daten voor de lol, maar daten is écht niet leuk als je serieus een partner zoekt. Het is eigenlijk een vreselijke job haha.” Carla heeft zelfs de gave om in te schatten op welke datingsite je het meeste kans maakt. “E-matching kan soms wat pretentieus zijn, maar vlotte en hoogopgeleide vrouwen doen het daar goed. Voor dames van boven de 50 die liever voor een wat minder trots exemplaar gaan is er de website 50+ match.” Kijk, dat is een praktische tip om je kansen te vergroten!

Teksten op datingsites

“Elke persoon zet online dat ze sportief zijn en warm, maar wat is sportief en wat is warm? Ga je ’s avonds een blokje om of train je voor een marathon? Vertel beeldend over wat je in je vrije tijd doet en vertel kort over je werk. Een ander moet kunnen voelen wie je bent, ze gaan een beeld vormen over wie je bent. Zorg dat dit een beeld is waar de ander warm van wordt. Houd balans in je tekst, je bent niet alleen maar actie. Naast de activiteiten kun je ook vertellen dat je in je vrije tijd graag in de hangmat ligt. Mannen klagen vaak dat vrouwen allemaal hetzelfde schrijven, ze willen allemaal met een glas wijn bij de open haard zitten.” Vertel over wat jou uniek maakt.

Vind je eindman

Al haar lessen heeft Carla opgeschreven in haar boek ‘Vind je eindman’, ze neemt je in dit boek bij de hand en beschrijft hoe je de fouten die zij heeft gemaakt kan voorkomen. “Er zit een stappenplan in om jouw eindman te vinden. Wat ligt er op jouw pad dat in de weg staat? We gaan in het boek jouw pad schoonvegen.” Je kunt ook een jaarprogramma bij Carla volgen voor begeleiding bij het vinden van een leuke stabiele relatie.

 • Pinksteren 2019: dit zijn de aangepaste openingstijden van supermarkten in Deventer

  Er staan weer feestdagen voor de deur! Op zondag 9 en maandag 10 juni is het Pinksteren. Dat betekent een...

  Jumbo Bathmen
 • Pinksteren 2019: dit kun je doen in Deventer

Laatste Liefde

5,0
(3)

1e Pauwenlandstraat 6, 7413 ZA Deventer

Meer informatie

Laatste Liefde

5,0
(3)

1e Pauwenlandstraat 6, 7413 ZA Deventer

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Peter brengt het geheim van de smid tot leven in Deventer: ‘Mijn droom wordt werkelijkheid’”

Peter brengt het geheim van de smid tot leven in Deventer: ‘Mijn droom wordt werkelijkheid’

Ga naar “Annelot (26) en Meike (21) runnen nu Broodbode Deventer: ‘We zoeken ook weer een locatie in het centrum’”

Annelot (26) en Meike (21) runnen nu Broodbode Deventer: ‘We zoeken ook weer een locatie in het centrum’

Broodbode Deventer
Ga naar “De B&B van Fleur (38) is helemaal off the grid: ‘Dat kan ook gewoon comfortabel zijn’”

De B&B van Fleur (38) is helemaal off the grid: ‘Dat kan ook gewoon comfortabel zijn’

In onze gids

Ga naar “Freshman”

Freshman

 • Stromarkt 18
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Freshman lunchen Deventer BibliotheekFreshman lunchen Deventer Bibliotheek

Nu gesloten

Ga naar “Bistro De Rode Kater”

Bistro De Rode Kater

 • Grote Kerkhof 25-26
 • Restaurants en horeca
 • 11:00 - 23:00
  4,5
  (299)

Nu geopend

4,5
(299)

Aanbiedingen

Ga naar “Outdoor LED kerstboom van € 29,95 voor € 29,95”

Outdoor LED kerstboom van € 29,95 voor € 29,95

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Huissokken van € 3,99 voor € 3,99”

Huissokken van € 3,99 voor € 3,99

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Fleece-hoodie van € 8,95 voor € 8,95”

Fleece-hoodie van € 8,95 voor € 8,95

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “AH Rundergehakt 300 gram van € 6,98 voor € 6”

AH Rundergehakt 300 gram van € 6,98 voor € 6

 • Geldig t/m 2 oktober 2022

Agenda

Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

 • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn
Ga naar “Kerstmarkt in de buurt van Deventer”

Kerstmarkt in de buurt van Deventer

 • Van 8 dec t/m 23 dec
Ga naar “Halloween in Deventer”

Halloween in Deventer

 • Van 27 okt t/m 30 okt